17 feb. 2016

Tiggeriet kräver politisk handling

En våt filt har lagt sig över svensk politik. Politikerna har värkt ur sig en respons på asylpolitiken, en bra början men långt ifrån tillräckligt. En annan aspekt av migrationen har man helt lagt åt sidan, det utbredda tiggeriet i vårt land.

Regeringen tog fram en utredning som pekade åt rätt håll, men i slutändan blev det ett "jaha". Tiggeriet tillåts fortsätta.

På vägen till jobbet ser jag tiggarna varje dag. De sitter längre och längre ut på gågatan i Linköping centrum. Tre-fyra stycken möter jag på 200 meter. Ibland ser jag dem rota i soporna vid min parkeringsplats.

I UNT skildras en riktigt obehaglig konsekvens av tiggeriet: Kyrkogården fick saneras
Flera har hört av sig till kommunen angående EU-migranterna som uppehåller sig på parkeringen intill kyrkogården i Ulleråker. Hushållsavfall och avföring har hittats innanför kyrkogårdens murar.
– Det stämmer att det förekommit. Förra veckan tog vi beslutet att genomföra en sanering av kyrkogården, säger Thord Engström, enhetschef vid Uppsala kyrkogårdar.
Trots att människor bokstavligt talat lämnar avföring på kyrkogården kommer ingen avhysning ske. Men Ingrid Andebjörk, enhetschef på stadstdelsförvaltningen i Uppsala verkar överväga att göra parkeringen mindre.
Hur kan ni gå vidare med detta?
– Just nu har vi inga andra medel än att föra en dialog med de som uppehåller sig på parkeringen och därtill finns det slutligen möjlighet för avhysning och bortforsling av fordon. Det är inte en campingplats utan parkeringen ska primärt vara till för kyrkogårdens besökare. Vi kan ju exempelvis ställa oss frågan om parkeringen behöver vara så stor som den är, säger hon.
Vad har ni fått för reaktioner från allmänheten?
– De flesta förstår situationen. Man förstår att det är en komplex fråga som inte går att lösa här och nu.
Om svenskar campade och skräpade ned på kyrkogården skulle de avhysas ögonblickligen. Men för eu-migranter gäller tydligen andra regler.

Jag blir otroligt arg när jag läser om denna flathet. Det ska inte tillåtas att människor bokstavligt talat skiter på den plats dit människor går för att minnas de döda.

Magdalena Gad på Expressen har granskat tiggarnas situation i Expressen: En plats för de levande döda. Den som har läst Gads reportage inser att tiggarna kommer fortsätta att komma så länge de kan komma.

Sverige har skaffat sig enorma problem genom migrationspolitiken. Vi måste hantera ett långt utanförskap, menar Thomas Gür i SvD. Därför måste vi säga nej till att också hantera Bulgarien och Rumäniens problem.

Tiggeri för utländska medborgare måste förbjudas i Sverige. Så var det tidigare, och en enkel lagändring är det enda som krävs. Tiggeri ska inte förbjudas för svenska medborgare, men den fria rörligheten ska inte möjliggöra tiggeri som arbetskraftsinvandring.

De svenska politikerna kan stoppa tiggeriet, om de vill. Men de väljer att inte ens prata om problemet. Det är skamligt.

9 kommentarer:

 1. Jag tror nuvarande problem kommer försöka lösas med mer av det som orsakade dem. Mer socialism, mer bidrag, högre skatter etc. Detta kommer inom en inte allt för avlägsen framtid inte hålla längre och då svänger pendeln över åt andra hållet. Istället för att, innan problemen blivit ohanterliga, genomföra nödvändiga åtstramningar så kommer man bli tvungen till mycket mer långtgående åtgärder. Det kan visa sig att de som spred "öppna hjärtan"-propagandan blir de som sätter punkt för Sveriges tid som en nation som i någon större utsträckning kan hjälpa nedlåtande i världen.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr räcker det nog inte med en enkel lagändring.

  Lagar skall även efterhållas. Vilket visat sig lite svårt till exempel i Malmö. Om lagen förbjuder tiggeri, så upphör därmed inte automatiskt tiggeriet. Det krävs att polisen åker runt och haffar de som tigger, och att tiggarna sedan döms till kännbara straff, som även utmäts.

  Vi har idag brist på poliser. Eliasson skriker redan efter tusentals fler; att ligga efter tiggare ökar bördan ytterligare.

  Jag misstänker att våra politiker redan har såpass akuta problem att de glatt kommer fortsätta ignorera nedskitade kyrkogårdar.

  SvaraRadera
 3. Tiggeriet i Sverige har bara ökat och ökat! Jag fattar inte hur "turister" får stanna och tigga och kyrkan och andra frivilligorganisationer anmäler besökarna på Af, trots att de helt saknar arrbetsförmåga i ett industrialiserat land. Rumäner och bulgarer får bättre stöd i hemländerna och behöver heller ingen sfi!

  SvaraRadera

 4. "De svenska politikerna kan stoppa tiggeriet, om de vill. Men de väljer att inte ens prata om problemet. Det är skamligt."

  De som var absolut mest fanatiska, närmast militanta, i denna fråga var hela tiden FP. Inget parti ägnade så mycket tid åt ren propaganda för hur fantastiskt det är med "EU migranter" samt hur fruktansvärd, vedervärdigt hemsk man är som människa om man yppar något som antyder motsatsen.

  Så höll de på, oavbrutet, under 8 år vid makten. Du stod då bakom det partiet men har nu lämnat. Det är verkligen ett stort och hälsosamt steg men du måste också ta på dig ett ansvar för den helt extrema skada som ditt gamla parti har orsakat Sverige. Vidare bör du BE OM URSÄKT för din del i propagandan och demoniseringen av SD.

  En observation är att endast folk som är fanatiskt övertygade om sin egen godhet kan begå verkligen onda handlingar. FP är verkligen ett bevis på detta. Hela partiet har präglats av en nästan overkligt, svulstig självgodhet samtidigt som man har arbetat järnhårt för att utplåna Sverige som nation.

  SvaraRadera
 5. Våren är nog här för antalet tiggare ökade denna vecka på vårt lilla centrum som går att passera på tre minuter. Söndags var det en, nu fem och sedan de som går runt och mockar gräl med oss och varandra. Bara ett av affärerna har sagt tydligt "inte framför vår dörr" och där är det tomt. Jag antar att de andra är rädda för rasiststämpeln.

  SvaraRadera
 6. @ utlandssvensk: Håller med dig till 100 %, men är glad över att både Sjätte Mannen och Pophöger har börjat ta sitt förnuft till fånga i stället för att behandla oss, som älskar Sverige, som paria. Tyvärr tror jag att denna vändning under galgen kommer alldeles för sent - i det korta perspektivet - för att rädda landet. I det längre perspektivet är det förstås vi nordbor som kommer att överleva när infrastrukturen, uppvärmningen, elen försvinner. Då krävs det IQ för att få sina barn att överleva vintrarna. Då kan alla vänstermänniskor, dvs kulturmarxisterna i sjuklövern, gärna försöka att pungslå sina landsmän för att dela ut till "bättre behövande", men de kommer inte att lyckas. "... when the Saxon began to hate...", Rudyard Kipling fångar i den dikten exakt hur jag och många med mig har känt det länge nu.

  SvaraRadera
 7. Vad gäller den omnämnda parkeringen i Uppsala så vet jag att det planeras att ge p-anmärkningar till de som står där för länge. Hittills har de mestadels betalat p-avgift där men det är ändå inte tillåtet att stå där hur länge som helst. P-botarna kan sedan förhoppningsvis leda till flyttning av fordonen eller att de tas i beslag tills dess att obetalda parkeringsavgifter betalats. Polisen i Uppsala har dessutom en dialog med fastighetsägare kring avhysningar men det förutsätter att fastighetsägarna själva "orkar" ta tag i frågan och eventuella konsekvenser.

  SvaraRadera
 8. Utlandssvensk: Jag tänker inte be om ursäkt för att jag varit medlem i FP. Man kan vara med i parti också för att påverka. Jag tycker inte att jag har demoniserat SD eller spridit propaganda om dem, så det blir ingen ursäkt där heller.

  SvaraRadera

 9. "Jag tänker inte be om ursäkt för att jag varit medlem i FP"

  Det var tråkigt att höra! Med tiden kanske du inser vilken fruktansvärd skada du har varit med att orsaka Sverige.

  "Man kan vara med i parti också för att påverka."

  Ja, av någon anledning var just detta en extremt vanlig inställning i Tyskland 1946.

  "Jag tycker inte att jag har demoniserat SD eller spridit propaganda om dem"

  Inte det? Nu hade jag ett flertal debatter med dig för några år sen och du var verkligen inte blyg för att rasiststämpla SD eller hävda att de hade en "dold" agenda. Förnekar du detta??????

  SvaraRadera