9 feb. 2016

Moderaternas papperslösa parallellsamhälle

Idag kunde man läsa på SVT Nyheter att moderaterna vill strama upp bidragen för de asylsökande som har fått avslag på asylansökan: Inget försörjningsstöd till de som ha nekats asyl
– Vi har ju tiotusentals människor i dag som olovligen uppehåller sig i landet och kommuner är enligt domstolsbeslut tvungna att betala ut försörjningsstöd till dem. Det tycker vi är orimligt, säger Johan Forssell (M), migrationspolitisk talesperson.
Det låter ju bra, som att moderaterna har en rimlig linje i denna fråga. Men om man läser längre ned i artikeln blir det otydligare.
Moderaternas förslag gäller inte barnfamiljer, och kommuner som vill bevilja försörjningsstöd till familjer som fått avvisningsbeslut ska kunna göra det även i fortsättningen. Och den akuta nödhjälpen, som ska täcka kostnader för mat, vill Moderaterna inte röra i dagsläget.
I realiteten har alltså inte rubriken täckning i artikeln. Moderaterna vill att barnfamiljer som har fått avslag fortsatt ska kunna få socialbidrag. Dessutom vill moderaterna sedan tidigare att illegala invandrare i Sverige ska ha rätt till skolgång.

Jag frågade på twitter moderaternas sakkunniga Karin Sedvall om moderaterna vill ändra denna linje. Det vill de inte.

En berättigad fråga ställs till Karin Sedvall - varför? Inget svar ges

Moderaterna vill få det att framstå som att de är för en stramare migrationspolitik. Det är de, jämfört med andra partier. Men Reinfeldts mp-linje i migrationspolitiken lever.

I fagert tal låter moderaterna vettiga, men i praktisk politik är det en annan linje. Där lever och frodas Reinfeldts parallellsamhälle.

6 kommentarer:

 1. Så länge Reinfeldtgänget styr M är de inte trovärdiga.

  SvaraRadera
 2. En tanke: jag startar ett cypriotiskt bolag, som jag säljer villan till. Sedan anmäler jag mig och familjen hos folkbokföringen som utflyttade och lämnar därefter landet. Efter en tids semester återkommer vi. Vi får identifiera oss på Arlanda, men i övrigt registrerar vi inte vår återkomst någonstans. Vi bor i villan ägd av bolaget, som betalar alla husrelatetade kostnader. För planerad vård tecknar jag försäkring och jag arbetar svart. Då ska jag alltså kunna - utan att betala en krona i skatt (undantaget fastighetsskatt och moms förstås) - bo i Sverige, låta barnen gå i skola och få utmärkt sjukvård om jag blir akut sjuk. Jag får t o m socialbidrag om de svarta inkomsterna blir för låga.

  Det alla moderater bör fråga sig är om detta inte vore godtagbart för mig, så ska det banne inte vara godtagbart för den som aldrig betalat skatt i Sverige. Detta till skillnad från mig som faktiskt betalat en hel del skatt i Sverige innan jag i så fall blir "papperslös".

  SvaraRadera
 3. Gör som jag, gå över till ett vettigt alternativ. http://www.borgerligframtid.se/

  SvaraRadera
 4. M måste en gång för alla göra upp med Reinfeldt och "Nya Moderaterna". De måste hitta tillbaka till sin identitet som "gammelmoderater". Annars kan man lika gärna lägga ner partiet.

  SvaraRadera
 5. @Anonym:
  Du missar ett par detaljer, du får ut socialbidrag oavsett hur mycket svarta pengar du tjänar.
  Du får barnbidrag, t.o.m. retroaktivt för alla barn.
  Du får etableringsbidrag.

  -Och säkert mycket mer än så!

  /Senior

  SvaraRadera
 6. Erik skriver, apropå att M är för en restriktivare migrationspolitik: "det är de, jämfört med andra partier". Nja, inte alla va? Jag tror Erik har glömt originalet. M är (den bleka) kopian.

  SvaraRadera