17 maj 2017

Överheten och svenska folket

Jag kommer från mellansverige. Den gård jag har växt upp på har långa anor, jag är tolfte generationen i min släkt som har växt upp där. Bergslagen blev modernt snabbt genom bruken som finns där, och våra traditioner bröts snabbt och vi kastades in i modernitet.

Svenska folket har alltid varit utsatta för överhetens nycker. Förr i tiden var det grymma kungar. Sedan demokratins intåg har statens näve fått en sammetshandske, men den är fortfarande stenhård. Och den griper allt hårdare.

Under 1900-talet har staten steg för steg ökat sin makt över våra liv. Staten har infiltrerat de flesta delar av samhälle. Skola, pension, föreningsliv - staten lägger sin våta hand över det mesta. Och skatterna höjs.

Fria initiativrika medborgare blir steg för steg kuvade och bidragsberoende. Den protestantiska arbetsmoralen byts ut mot bidragsberoende. Driftiga svenskar lessnar och lämnar landet.

Utvecklingen accelereras nu när en omfattande invandring kommer till. De nya medborgarna skolas snabbt in i välfärdsstatens bidragsberoende och passivitet.

Till det kommer att många har en kultur som är väsensskild från vår. En kultur som säger att män och kvinnor inte är likvärdiga, att otrogna är smutsiga och att brott mot otrogna inte är brott. En kultur som har mäktiga externa aktörer som finansierar och påverkar utifrån. Denna kultur passar som hand i handske med överhetens ovilja mot det traditionellt svenska.

Förr i tiden kuvades folket av prästerskapet som predikade svavelosande om arvssynd. Idag är det politiska ledare som sprider sin motvilja mot det traditionellt svenska. Överheten har lärt oss att vår kultur är barbarism och att inget finns att vara stolt över.

Vi ska tacksamt öppna våra hjärtan när nya kulturer påverkar oss. Deras kultur är ju lika mycket värd som vår, eller egentligen bättre. Är det kanske till och med vårt fel att andra har det dåligt?

Överheten har sett svenskarna som sitt projekt under lång tid. Först skulle vi bli goda socialdemokrater. Nu ska vi bli en del av ett globalt, modernt och identitetslöst samhälle. Svensken ska lydigt se på när landet han känt förändras till oigenkännlighet, och acceptera ännu lite höjd skatt.

Det finns många sätt att bromsa utvecklingen, men allt börjar fundamentalt med vissa insikter
 • Jag som svensk är en del av ett folk
 • Jag har en historia som är värd att berättas och lära av
 • Jag har en kultur och värderingar som jag tänker försvara
Jag förstår de som vill engagera sig politiskt för att ändra saker. Kanske kan saker och ting förbättras eller så är staten helt enkelt för stor och kollapsar under sin egen vikt.

Den varaktiga förändringen kommer dock genom att institutioner återuppbyggs utanför staten och att vi svenskar inser att vi måste ta ansvar för oss själva.

Har man det bra för länge blir man bekväm och aningslös och hamnar i knipa. Vi är i en knipa nu, men kanske kan det komma något vackert ur detta. Kanske är askan den bästa jorden.

4 kommentarer:

 1. Excelsior!

  Ja, det har gått så lång att många inte ser skillnad på Sverige, svenskar, svensk kultur, svenska staten och - tills ganska nyligen, historiskt sett - Socialdemokratiska Arbetarepartiet.

  Ett land måste vara mer än ett geografisk område.

  Stort tack för dina insikter, jag skall spara den listan någonstans.

  SvaraRadera
 2. Så... Vad föreslår du istället för en demokratisk välfärdsstat?

  "democracy is the worst form of Government except for all those other forms that have been tried from time to time" - Winston Churchill

  Vill du ha det som i USA, där ditt människovärde direkt speglas i ditt penningvärde?

  Ska vi återinföra valkungadömet från medeltiden?

  Vår demokratiska, mångkulturella stat skyddar just svenskheten och Sverige som nation. Tar vi bort den, så kommer snart ryssen eller norsken eller tysken och tar över.

  Så, vad vill du ha istället, som garanterar alla de goda saker du räknar upp i artikeln? :)

  SvaraRadera
 3. wertigon: I första läget en avveckling av välfärdsstaten till nattväktarstat. Jag skulle gärna se ett ännu friare samhälle, är väldigt inspirerad av von Mises läror.

  SvaraRadera