4 feb. 2016

Ställ asylbedragarna inför rätta

Barn är inte alltid barn, i alla fall när man pratar om ensamkommande. I sann postmodern anda har migrationsverket låtit asylsökande själva definiera sin ålder. Utöver det har de gett massiva förmåner till de som säger sig vara barn. Följden av detta har blivit att mängder av män utger sig för att vara barn.

Hanif Bali (m) intervjuas om bland annat detta i BBC:
"If you're underage, first of all, you get housing, you get more financial resources. You also have a lot of staff around you helping you with different issues," says Hanif Bali, a member of the opposition Moderate Party in the Swedish parliament - which is on the centre right of the political spectrum. "If you need food, clothing, everything, you can go to the municipality and demand this money." 
But there is another even bigger benefit, which Bali believes is significant. "You have the right to family reunification. So you can bring all of your family to Sweden, if you are underage."
Regeringen har nu granskat åldern för de ensamkommande och sett att 77% av de undersökta ensamkommande i verkligheten var äldre än vad de uppgav sig vara.

Det är alltså uppenbart att det pågår ett storskaligt bedrägeri kring ensamkommande barn. De platser som var vigda åt behövande barn upptas av män.

Galenskaperna fortsätter för övrigt. Helena Gissén från Tv4 Nyheterna twittrade nyligen:
Det enda rätta vore att stoppa mottagandet av ensamkommande barn tills vi har en rättsäker process med åldersbestäming.

Nästa steg vore att göra en åldersbestämning på de ensamkommande som ljugit om sin ålder, och sedan lagföra dom för bedrägeri och den plats de har tagit från ett behövande barn.

3 kommentarer:

 1. Hej.

  Fartyg som håller för ett par resor kan fås relativt billigt. Samtliga bedragare kan föras ombord och fartyget bogseras till Algeriska kusten. Upprepa tills färdigt. Samtliga som skall deporteras får ta med sig ett par skor, byxor, och skjorta samt jacka. Varken mer eller mindre. Till skillnad från fåglar kan vi faktiskt känna igen gökungar.

  Hårda bud, som man säger, men alternativet är att landet går under för överskådlig framtid och att vi får den sämsta av alla liberala visioner: allas krig mot alla.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. En simpel och moraliskt acceptabel ändring vore att besluta att i de fall ett ensamkommande barns släktingar blir kända så ska barnet återbördas till dem omedelbart, i hemlandet. Familjen, släktingarna har inte mera rätt till asyl osv än någon annan i världen. Däremot har barnet en omistlig rätt till att förenas med sina föräldrar och vårdnadshavare.

  SvaraRadera
 3. Advokatsamfundet är en komponent i denna situation som uppstått. Man har ur etisk synvinkel problematiserat hela förfarandet och kommit fram till att det är bäst att inte utföra åldersbedömningar. Man har obstruerat MigV och varit medskyldiga till att dagens otrygga situation uppstått (där många oskyldiga drabbas). Man har kommit fram till att man ej vill bidra till att utföra någonsomhelst handling som kan tala till sin klients nackdel (t.ex åldersbedömning). För detta (och annat) anser jag att man skall ställas till svars, det går inte att ha ett rättsväsende som driver utveckling i dessa frågor likt en PMS-stinn bulldogg med den cyniska vinkeln att man är till för att "värna sin klient". Ett annat exempel är samfundets rabiata och självpåtagna uppgift att "bekämpa ondskan" varhelst den befinner sig. Samfundet är endast intresserat av makt.

  SvaraRadera