17 aug. 2016

M i Linköping mot tiggeri

Christian Gustafsson är moderaterat kommunalråd i Linköping och en moderat påläggskalv. Han har publicerat en film om vad han och hans parti i Linköping tycker om tiggeri:Från hans hemsida:
Vi moderater värnar möjligheten för människor att söka sig till Linköping för studier och arbete, men att tigga är inte att söka arbete och den som söker sig hit ansvarar själv för både försörjning och bostad. Lagar och regler ska gälla lika för alla. 
Vi säger nej till fortsatta härbärgen för tiggande EU-migranter och tycker att nolltolerans ska råda för illegala bosättningar.
Moderaterna vill att man lokalt ska kunna förbjuda tiggeri, och jag hoppas att moderaterna i Linköping går till val på att förbjuda tiggeriet lokalt i Linköping.

Jag föredrar att man kunde förbjuda tiggeri endast för utländska medborgare men ser inget större problem med att förbjuda tiggeriet på offentliga platser.

Det kan bli en spännande lokal valrörelse med (m) mot tiggeri. Majoriteten idag (S, L och MP) är ju de facto för tiggeri.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tiggeri är i princip redan "förbjudet" för utländska medborgare, då dessa i allmänhet måste ha en inkomst eller egna medel för att få vistas i landet. Om vi införde ett regelrätt förbud, så skulle den enda skillnaden bli att tiggarna kunde straffas med böter eller fängelse innan de deporterades. Det förra förefaller rätt orimligt för en tiggare, och det senare skulle ytterligare belasta kriminalvården utan att ha någon som helst avskräckande effekt. Antagligen skulle det vara direkt kontraproduktivt.

För svenska medborgare (eller personer med uppehållstillstånd) skulle effekterna av ett förbud vara högst teoretiska, då dessa är redan är garanterade försörjning via socialtjänsten. I de fall det ändå förekommer tiggeri i den gruppen så borde andra lagar (LPT, LVM, LVU etc.) vara tillämpliga.

Att ropa på "hårdare tag" i form av nya lagar är bara löjligt när vi har hur många lagar som helst som inte används.

Folke Lidén sa...

Ett bra besked från M.
Jag röstade på M innan Fredrik Reinfeldt framträdde och visade sitt förakt för Sverige och oss svenskar. I moderatstyrda Vallentuna där jag bor köper man upp bostadsrätter, avsedda för "flyktingar", för 33 Miljoner. Detta är förmodligen bara början.
Antar att partierna snart påbörjar sitt röstfiske inför hösten 2018. När valet väl är över kan man återgå till att "ta sitt ansvar" för hela världen.
Jag går inte på den bluffen igen. Någon återgång till M blir det inte för min del. Antar att övriga partier kommer att fortsätta tävlingen i att fördöma SD.
Ärligt talat vet jag inte vad SD kan åstadkomma för att rätta till den skada som redan tillfogats landet. Men SD har åtminstone inte bidragit utan tvärt om varnat för den situation som vi nu har.

Utlandssvensk sa...

@ Folke Lidén,

"Jag röstade på M innan Fredrik Reinfeldt framträdde och visade sitt förakt för Sverige och oss svenskar."

Jaha, så sista gången du röstade M var 2002?

När M blev nya M kring 2003 var det Tove Lifvendahl, då ordförande i MUF och numera ledarskribent på SvD, som var drivande. Hon var då ett närmast hysteriskt multikulti fruntimmer och skrev massor, både böcker och artiklar, som mycket tydligt visade vad som komma skulle. Reinfeldt stod helt bakom henne i dessa frågor och hela Alliansen gick till val 2006 på att massivt öka immigrationen från tredje världen.

Detta var väldigt explicit och tydligt. T.ex kom C ut med en stor rapport innan valet som var en ren lovsång till multikulti och massinvandring.

Sen gjorde man exakt vad man hade lovat, dvs tog upp invandringen massivt. Den gick från kring 50 tusen om året under Persson till nära 100 tusen direkt efter. Uppgörelsen med MP 2011 innebar nästan ingen förändring!

Samma människor som röstade fram Alliansen 2006 och 2010 hävdar nu att de har ”blivit lurade”! Eller att det är MPs fel! Det är fullkomligt groteskt och visar tydligt på grundproblemet i Sverige: vanliga människors totala oförmåga att ta ansvar för sina handlingar. Skyll inte på Reinfeldt, han gjorde endast det han sa att han skulle göra. Skulden ligger helt på de som röstade fram honom.

Lite länkar:

2003-10-24
”Tove Lifvendahl var den som startade revolten mot den gamla moderatledningen”
”hon är stolt över partiets liberalisering av flykting- och invandringspolitiken. ”

http://www.dn.se/nyheter/politik/ideer-och-politik-hor-ihop/

28 okt, 2003
”Vi måste acceptera att människor vill bo i Sverige utan att känna sig svenska”
””Vi kan överge svenskheten som mål för integrationen”

http://www.svd.se/fran-svenskhet-till-delaktighet_115851

6 juli 2006
”Centern vill fördubbla invandringen. Målet är att minst 90 000 personer om året ska komma hit, vilket motsvarar en procent av befolkningen. ”

http://www.sydsvenskan.se/sverige/centern-vill-fordubbla-invandringen/