13 aug. 2016

Europeisk och arabisk antisemitism förenas

Lotta Lundberg skriver i Svenska Dagbladet om hur dagens europeiska antisemtism kommer till uttryck:
Vid Berlins flottaste boulevard Kurfürstendamm ligger hotell Kempinski. Det har legat där i 98 år. Det är det slags hotell som har sagolakejer i foajén, egna taxibilar och en röd liten matta på trottoaren. Piccolos med livré. 
På listan med landsnummer som ligger på de flesta hotellrum finns inte Israel. Sverige, Ukraina, Saudiarabien, Irland och Iran – alla de andra numren finns där. Men till Israel kan man inte ringa direkt från Kempinski. 
Han talar med receptionisten – själv jude- som djupt beklagar och meddelar att det stör och upprör de arabiska gästerna och därför har hotelledningen beordrat nya listor. Utan Israel.
Hon skriver även om hur reaktionerna blir på israeliska flaggan:
Under fotbolls-EM gör två journalister från Der Tagesspiegel experimentet att dra omkring med den israeliska flaggan i flagghavet bland fansen framför storbilds-tv:n på Brandenburger Tor. Det går inte många minuter innan det blir direkt farligt. En grupp unga män blir så hotfulla att journalisterna måste gömma flaggan och försvinna.
I Washington Times rapporteras om hur den israeliska truppen i OS drabbas av fientlighet från muslimska nationer
On Sunday, however, the IOC issued a reprimand to the head of the Lebanese Olympic delegation after he blocked Israeli athletes from entering a bus that the teams were supposed to share to reach the opening ceremony. 
Instead, Olympic organizers placed the Israeli athletes on a “special vehicle,” said Israeli sailing team trainer Udi Gal. 
“The bus driver opened the door, but this time the head of the Lebanese delegation blocked the aisle and entrance,” Mr. Gal said on Facebook. “The organizers wanted to avoid an international and physical incident and sent us away to a different bus.”
En egyptisk judo-utövare vägrade också att hälsa på sin israeliske motpart.

Anledningen till att antisemitismen galopperar i Europa är först och främst att Europa inte gjort upp med sitt smutsiga förflutna. Antisemitismen är stark i Europa och har varit så genom alla tider. Idag har den omformats till den politisk korrekta israelkritiken.

Den arabiska antisemitismen är pulserande stark, religiöst motiverad, statsstödd och djupt frånstötande. I och med invandringen från arabiska länder finns den också i Europa. Européer har lärt sig att visa respekt för kulturella uttryck, särskilt om de kommer från länder som varit förtryckta av Europa (de flesta för de som letar).

Dessa fenomen förenas i en explosiv cocktail som vi så väl känner igen: antisemitism. Utförd av människor med bakgrund i mellanöstern, ignorerad, tolererad eller i tysthet uppmuntrad av européerna.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej.

Europeiska vänsterpartier, vilka länge medvetet rekryterat ur invandrarghetton, och lierat sig med muslimsk terrorism, som svenska bl a 'Ship to Gaza' exemplifierar: svensk vänster, kulturbidragsarbetare, akademiker samt palestinska araber. Detta har skänkt legitimitet åt judehatet.

Utan det stöd och den representation som dessa har i Sveriges riksdag och regering hade säkerhetspolisen sedan länge haft i uppdrag att utreda dessa grupper inom landet.

Det är många miljoner som de svenska vänsterpartier spenderat för att stödja judehatet, både här hemma och annorstädes.

I Malmö är detta vardag sedan nittiotalet, även om media vägrat uppmärksamma det förrän Reepalu behövde snygga upp sitt CV med kippavandringar.

Jag tror att samtliga skribenter med någon form av frihetlig ådra, vare sig den är internationalistisk eller patriotisk, behöver börja samarbeta och kontinuerligt ställa svenska vänsterpolitiker till svars för deras samröre med det muslimska judehatet. Blogginlägg, debattartiklar, diskussionspunkter i föreningar, samt gemensamt meningsutbyte för någorlunda koordinerade retoriska angrepp. Att belysa vänsterns gemensamma ideologiska rötter med NSDAP är inte värre än de förtjänar.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare