27 juli 2016

Ignoreras terrorismen så växer den

Igår drabbades Europa av ännu ett jihadistiskt dåd, denna gång mot en kristna i en kyrka. Det är länge sedan Europa drabbades av förföljelse av kristna. Men tittar man på Europas judar har de sedan länge skyddat sina religiösa platser med vakter för att undvika attacker.

I mellanöstern har pogromer mot kristna pågått under lång tid, och de kristna är närmast utrotade i kristendomens vagga. Daniel Thompson skriver på Catholic Herald: A priest is slaughtered at Mass in rural France. This is what life is like for Christians in the Middle East

Gatestone Institute har haft månatliga samanställningar av muslimsk förföljelse av kristna, här senast från i mars.

Jag tänker återigen på Netanyahus uttalande från 2014 då han förutspådde att terrorismen skulle komma till Frankrike, om den sågs som framgångsrik i Israel.

Väst har fullständigt blundat för slakten av kristna i Mellanöstern. Man har ryckt på axlarna åt judarnas situation i Europa. Självklart flyttar terroristerna fram sina positioner.

Douglas Murray har i the spectator en rätt kul sarkastisk krönika om terrorism i Europa: Terror is the new normal for Germany and France. Han pekar på etablissemangets bristande förmåga i att namnge fenomenet som drabbar oss - islamism eller muslimsk extremism.

Daniel Pipes har spekulerat om jihadismen i Europa och dess troliga följder. Det som han ser som mest sannolikt är att Europa reser sig mot islamismen, genom att välja populistiska ledare som t ex Marine Le Pen. Den elit som inte klarar av att möta hotet byts ut mot en annan.

Den personliga risken för terror är väldigt låg. Staterna runtom i Europa anpassar sig, och som jag tidigare skrivit finns utmärkta exempel att studera i Israel. Deras kamp är vår kamp, vilket säkert svider för Europas elit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.

Vi kan ju annars acceptera faktum:

Islam är krig.
Islam är förtryck.
Islam kan inte samexistera, ens med sig själv.

Islam och muslimer måste fördrivas ur Europa om vi skall överleva som folk och kulturer.

Realistiska alternativ till detta existerar inte då samtliga sådana förutsätter förändring av islam, av muslimers sätt att följa islam, och av i första hand arabisk kultur. Att reformer vore önskvärda förnekar få - hur detta skall ske utan våld och en process motsvarande av-nazifieringen av Tyskland har ingen förevisat.

Islam eller frihet.
Islam eller demokrati.
Islam eller forskning och utveckling.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Radovan sa...

Den som vill höra mer om hur kuffar (icke-muslimer) förföljs i Mellanöstern kan med fördel se Brigitte Gabriels föredrag på Youtube. Gabriel gömde sig i 7 år i ett skyddsrum efter att muslimerna hade blivit i majoritet i Libanon. Deras metoder för att mörda kristna var ibland sadistiskt långsamma.

T o m familjer som hjälpt muslimska flyktingar mördades av samma personer de tidigare hjälpt.

Utlandssvensk sa...


Jag håller i stort med Rikard! Om man har bemödat sig med att läsa på om islam kan man knappast nå några andra slutsatser.

Men islam eller muslimer är i grunden bara ett symptom, den underliggande sjukdomen är att vi har människor och partier i vårt land som har arbetat i flera decennier på att utrota oss som folk. Massimport av muslimer har endast varit ett av deras många verktyg.

Min uppfattning är att mångkulturen ganska lätt kan reverseras genom att erbjuda generösa kontantbidrag för återvandring till samtliga som har kommit till Sverige via asylsystemet de senaste 20-30 åren. Detta kombineras lämpligen med ett totalförbud mot islam.

Men sen måste de som uppsåtligen orsakade denna extrema skada på Sverige och svenskarna rannsakas och straffas.