8 feb. 2016

En moraliskt korrumperad välfärdsstat

Den svenska staten är en koloss på lerfötter. Väldigt få politiker talar idag varmt om den stora staten, det är närmast som att man skäms. Nattvandrarstaten är ett faktum - trots den enorma staten ignoreras grundläggande uppgifter.

Ett talande exempel på det kommer från Dalarna. En man har blivit påkörd med en bil och blivit allvarligt skadad. Polisen har dock meddelat att man inte har tid att utreda mordförsök. Brottsoffret får hoppas på att våldsverkaren inte försöker igen.

Samtidigt rapporteras hur Airbnb används till prostitution. Det är stockholmspolisens prostitutionsenhet som slår larm. Från DN:
Prostitutionen skulle kunna sysselsätta betydligt fler poliser än de fyra personer som nu tillhör prostitutionsgruppen, anser han. Gruppen arbetar uppsökande i Stockholms city utifrån egen spaning och tips från allmänheten. 
Den egna spaningen bedrivs från bilar på gatan utanför bostadshus, i trappuppgångar eller precis utanför lägenheterna.
Trots att polisen belastas hårt Sverige runt och många människor lever utan trygghet finns alltså poliser som motverkar prostitution. Dessa poliser stoppar medborgare, främst män, från att ha sex på ett sätt som staten förbjuder.

Radikalfeministerna som drev igenom sexköpslagen påstod att trafficking och prostitution var samma sak. Men så fungerar det inte hos polisen:
Själva människohandeln hanteras av en annan avdelning inom polisen. Prostitutionsgruppens uppdrag är att gripa män som köper sex. Det går inte ett arbetspass utan att någon sexköpare grips.
Prostitutionsforskare Petra Östergren citerar på sin blogg sexologen Don Kulick:
sexköparen i dag betraktas på samma sätt som "den homosexuelle" gjorde tidigare och dessutom genomgått en liknande förståelseprocess.Från att vara "sodomiten", en man som utförde tillfälliga oönskade sexuella handlingar, fick han identiteten homosexuell. […]
I dag är i stället sexköparen en specifik art. Precis som Kulick visar har han nu en särskild barndom och personlighet samt är i behov av terapeutiska åtgärder som ska göra honom normal.
Det är stötande att se tystnaden kring sexköpslagen och blindheten inför samhällets moralism. För det är inget annat än moralism som präglar synen på sexköp. Idag stigmatiseras torsken på samma sätt som homosexuella tidigare stigmatiserades.

I dagens Sverige finns dedikerade poliser som jagar medborgare som har otillåtet sex, samtidigt som människor hotas av våld. Till förorterna kan inte ens polisbilar ta sig utan att vandaliseras, men prostitutionsenheten jobbar på för att stoppa snuskiga torskar.

Den svenska välfärdsstaten är moraliskt bankrutt.

2 kommentarer:

  1. Det är intressant att man förbjuder människor från att köpa sex, men samtidigt utreder om det ska vara tillåtet med surrogatmödraskap. Det är alltså acceptabelt att sälja sig för nio månaders graviditet och efterföljande förlossning med alla risker är liv och hälla detta innebär, men inte för ett samlag.

    SvaraRadera
  2. Filma gökandet så blir det lagligt.

    SvaraRadera