19 aug. 2014

Uppgift: Antisemitisk misshandel i Uppsala

På israeliska sajten Algemeiner rapporteras om ett hatbrott i Uppsala: Swedish Woman Viciously Beaten for Wearing Jewish Star Necklace
A Muslim mob in Uppsala, Sweden last week set upon and severely beat a Jewish mother of four, for wearing a Jewish Star of David necklace, Israel’s NRG News reported Sunday. 
“One of the attackers signaled me to ‘Shut up or we’ll kill you,’” Anna Sjögren, in her 40s, said of the ordeal, which transpired on Thursday. So far, she said she’s too traumatized by the assault to file a police complaint.
Enligt artikeln är Anna Sjögren för rädd för att gå till polisen:
“I cannot go to the police. The worst thing is that [the assailants] will get my name and address. They’ll know where to find me and know I am the Jew who reported it,” she said. 
Det vore värdefullt om detta fall kunde undersökas närmare. Det är oerhört skrämmande om judar som utsätts för misshandel inte vågar anmäla.

En möjlighet är att Sjögren kan få möjlighet att prata anonymt med en journalist så kan händelsen i alla fall uppmärksammas.

Om uppgifterna stämmer är detta oerhört allvarligt.

UPPDATERING: Svenska medier har nu granskat händelsen och det verkar som uppgiften inte stämde. UNT rapporterar: Falsk misshandel spreds på nätet. Även Metro har skrivit om händelsen.

Mycket bra att detta klarades upp.

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.metro.se/nyheter/storyn-om-misshandlad-judinna-blev-viral-men-mycket-ar-oklart/EVHnht!6isL2nhi0LLUQ/

Svansbo fortsätter som rasistisk mytoman i sin hets mot muslimer och icke-vita. Jävla svin!

Bulten i Bo sa...

http://www.metro.se/nyheter/storyn-om-misshandlad-judinna-blev-viral-men-mycket-ar-oklart/EVHnht!6isL2nhi0LLUQ/ i händelse av att du missat.

Jane&Chris sa...

Hej Erik!

Ser att du undrar om denna uppgift stämmer. Enligt Metro och UNT stämmer den inte. Jag föreslår att du lägger till en uppdatering om detta i ditt blogginlägg.

benke sa...

Det är fantastiskt att se när vänstern för en gångs skull åberopar sanningen. De är ju inte så vana med det. När så Erik rapporterar något som visat sig vara en hoax(?) så kallas han, och jag citerar: "… rasistisk mytoman…". Förutom sådana barnsligheter så tror "Anonym" att Eric Svansbo förordar en "… hets mot muslimer och icke-vita." Som en slutkläm får Erik epitetet "Jävla svin!!". Det är starkt av Erik att släppa igenom dessa kommentarer. Bulten var inte lika modig då jag kommenterade på hans blog. Det är tydligt att Bulten har en lärjunge i "Anonym". Det står tydligt att hatet kommer från vänstern. Det är ingen tvekan om det.