4 juni 2014

Skatteåterbäring: Staten ger tillbaka våra pengar

Igår skrev centerns kommunalråd i Linköping något briljant på twitter:
Oerhört viktigt inlägg av Demirok, och det ska sägas att det är ganska sällan svenska politiker snuddar vid detta perspektiv. Det som finansierar staten är våra löner, och dessa pengar samlas in med tvång. Och nu delas de ut som en allmosa.

Vi svenskar lever våra liv genom staten. Enligt ekonomifakta går 45% av våra intäkter till skatt. Vare sig vi vill eller inte.

Correns ledarsida spann vidare på Demiroks tweet idag: Kidnappad Robin Hood
Robin Hood är bekant i politiska sammanhang. Kidnappad av vänstern, får han agera hjälten som tar från de rika och ger till de fattiga. Pilbågeskytten från Sherwoodskogen har blivit en modern symbol för utjämningspolitik. Det är en bild som förvrängts till en egentlig motsats av vad legenden står för. Det finns många varianter av historien om Robin Hood, men alla inkluderar en fredlös man som satte sig upp mot staten och myndigheternas bestämmelser och maktmissbruk, under vilkas förtryck folket led och svalt.

Hur vänstern lyckades beröva Robin Hood hans innersta väsen, och göra hans kamp till sin, är visserligen imponerande men väldigt fräckt. Hood stod förvisso på de fattigas sida, men de utgjordes av folket. Mot en rik stat som drev in mer och mer skatter. Kunde man inte betala sin skatt, kastades man från hus och hem – eller i finkan. Den arme broder Tuck fick till och med se kyrkans fattigbössa länsad av statens långa arm innan han själv fängslades, om vi nu ska ta oss tillbaka till Disneyversionen. 
På samma sätt som Robin Hood har korrumperats av vänstern har staten förskönats. Svenskens bild av staten är den milda Broder Tuck när det i verkligheten handlar om Prins John.

Robin Hood har mycket att ge i Sverige. Hans perspektiv kan hjälpa oss att se statens innersta väsen - tvånget. Och vi får aldrig glömma vilka det är som finansierar statens allmosor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vänstern har kidnappat Robin Hood som sin egen och har såklart fått det hela om bakfoten. Vänstern förstår inte innebörden av att "ta från de rika och ge till de fattiga". Vad Robin Hood gjorde var att "ta från de rika", dvs Staten, och ge "till de fattiga", dvs skattebetalarna. Broder Tuck och alla kring honom gladdes åt "skatteåterbäringen". Dvs det Staten har stulit kom tillbaks p.g.a Robin Hood.

Tänk vad gamla sagor har rätt. H.C. Andersens "The Emperor's New Clothes" är ett annat exempel som visar på hur bl.a svenskar har en övertro på överhögheten.

Man förundras över hur vuxna svenskar blivit manipulerade till att tro att Staten är den allena välgöraren. Fantastiskt. Media är såklart den största bedragaren i detta sammanhang men till syvende och sist så handlar det om vad var och en tänker självständigt.
Anonym sa...

Vänstern är bra på detta. De kidnappar en bra idé och gör om den till sin egen. Dessutom är de bra på projicering, de beslår oss på högerkanten att vara rasister, att vi hatar de fattiga och homos, samtidigt som vi vet att vänsterpolitik delar in individer i grupperingar (ras, kön, mm) och ställer dessa emot varandra. Vi på högerkanten ser individer, vänstern söker att gruppera människor på ras, kön, inkomst, mm. De nyttjar dessa grupperingar till att slå kilar mellan människor för att göda det hat och avundsjuka vänstern lever för.

Den totalitära ådran som vänstern (s, mp, v, fi) står för kommer aldrig att försvinna. Avundsjukan de känner när det går bra för någon annan än de själva är kärnan i socialistisk ideologi, vare sig det är nationalistisk sådan eller ren och skär kommunsim.

Som en slutkläm så är det käringar som är till vänster. Käringar är inte ett kön utan ett beteende. Riktiga Män sörjer för familjen och vill bli lämnade ifred. Vänstern är käringar som är egoister då de vill leva på andra och har få förmågor att ta egna initiativ. Nyttiga idioter som nog partiledarna för nämnda partier nog tänker.