14 mars 2013

Bojkott på skakig grund

Socialdemokraterna vill nu bojkotta varor från Västbanken, områden som man kallar ockuperade. På Aftonbladet Debatt skriver ledande socialdemokrater: Märk varor från de ockuperade områdena.

Det som kallas Västbanken är ett område som flera parter har anspråk på. Oomtvistat är att vissa delar bör höra till Israel och en del bör höra till en framtida palestinsk stat. Var gränserna går är inte klarlagt.

Israel vill förhandla om en gränsdragning och fred. Palestinierna vägrar.

Att i detta läge välja att straffa Israel är absurt. Det skulle dessutom slå allra hårdast mot de många palestinier som jobbar i bosättningarna.

Se Danny Ayalons informativa film The truth about the West Bank.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Det man måste förstå är att vänstern är känslomässigt drivna. Att "ledande socialdemokrater" vill bojkotta varor producerade på områden man kallar "ockuperade" tyder på känslomässigt tyckande och historisk okunskap. Vänstern skriker alltid till bojkott av saker de ogillar. Meddelandet tycks vara att "om du inte tycker som oss så skall vi förgöra dig".

Det påminner mig om tjejen som hade en salladsbar i Göteborg där ingen av de anställda var ansluten till facket, detta då ingen av de anställda ville vara med i facket. Facket samlade flockar runt salladsbaren och hindrade kunder att gå in. Ägaren var en en mamma i 20-års som försörjde sitt barn med sin företagsamhet. Detta ogillade facket och gjorde sitt bästa för att förstöra för henne. Facket med sina vuxna människor försökte skrämma denna tjej och kände sig nog modiga.

I realiteten så vågar jag påstå att få av dessa författare på Aftonbladet Debatt är historiskt pålästa. De är känslomässigt drivna. Personligen vill jag att alla varor från Israel skall märkas så att jag lättare hittar dem bland alla andra länders produkter.

Vill verkligen (s) sammankopplas med antisemitism? Jag är övertygad om att de är ovetande i frågan och framhärdar i sin sak på känslomässiga grunder. Intellekt och goda värderingar slängs lätt på sophögen bland våra vänner på vänsterkanten. Socialdemokrater tycks vara de mest naiva.

Anonym sa...

Få av bojkottanhängarna tycks ägna en tanke åt alla de araber som den israeliska industrin på omtvistat område ger arbetstillfällen åt.

Anonym sa...

Alltså. Danny hävdar att judarna gett upp "sin rätt" till Jordanien. Vad tycker du att det säger?

Erik sa...

Jag tycker det säger att det judiska folket är berett att göra eftergifter för fred.

Anonym sa...

Att "ge upp" något man aldrig haft och som man inte på något rimligt sätt skulle kunna ha rätt till tycker du visar att man är beredd att göra eftergifter? Så om palestinierna ger upp sin "rätt" till Småland är det också en bra signal tycker du?

Att hävda någon slags rätt till hela Jordanien visar hur långt ifrån verkligheten israeliska politiker befinner sig för tillfället.

Erik sa...

Anonym, i filmen anges Balfour-deklarationen som grund för påståendet om Jordanien. Just det om att judarna har gjort "painful concessions" är sagt med glimten i ögat, som jag uppfattar det.

Anonym sa...

Det är upplysande hur Anonym 21 mars 2013 15:04 skriver. Varför anonym?

Judarna har bebott denna plats sedan tidernas begynnelse. Spana in följande;

http://www.prageruniversity.com/Political-Science/The-Middle-East-Problem.html