8 jan. 2013

Migration: Brun eller frihetlig?

I måndags morse när jag vaknade kollade jag som vanligt av twitter. Denna morgon var det bra mycket mer respons än vanligt.

Jag hade blivit drabbad av ett fenomen kallat "subtweeting". Man twittrar om någon utan att använda dess signum, så att personen ifråga inte vet vad som sägs.


En textsnutt från mitt blogginlägg togs ur sitt sammanhang och snurrade ut till ett antal tusen twittrare. Några som delade var @detljuvalivet, @syrrran och @isobelsverkstad.

I nästa vända fick i alla fall mitt blogginlägg vara med:


Medans jag låg och sov började @olaberg och @isobelsverkstad diskutera mitt agerande.
Och socialisten @ordforandejohan stämde in:


Det stämmer att debatten på senare tid blivit oerhört polariserad. Antingen är man brun eller frihetlig.

Det är fel att försöka tysta människor och fula ut dem. För mig går ett sådant agerande inte ihop med att vara liberal.

Jag tänker såklart fortsätta att diskutera migration. Är det något jag brinner för, förutom liberalism, är att bekämpa den kvävande åsiktskonformism som finns i Sverige.

8 kommentarer:

brodeur sa...

Eller inte , vad snubbar med en F! logga på hatten säger är liksom lika intresant som en fis i rymden.

Erik sa...

Det stämmer, det viktiga i sammanhanget var vilka som skickade vidare.

Anonym sa...

Jo debatten är ohyggligt starkt polariserad och personligen tycker jag att anti-rasist falangen är lika vidrig som de värre skitsnackarna man kan finna på Flashback.

Det är dock den anti-rasisterna som har medias öron.

Tack och lov för alla sansade som inser att folk inte är stöpta i samma form. Det är ohyggligt många som är invandringskritiska och har belägg för det. Många av dessa ogillar SD, och det är ok (folk är ju olika ...). ). I mina ögon har invandringsvurmarna inga som helst belägg för sina rosa visioner. De har fått råda i årtionden och vi ser resultatet och det är dags att se till Sveriges behov först och rykte utomlands. För många samhällsfunktioner hostar och hackar och är dalande.

Jag lär rösta SD nästa gång, för alla övriga partier är omöjliga.

Anonym sa...

Det som är intressant är vad som skrivs av de som ogillar Eriks tyckande och låtande. De argumenterar inte, de attackerar personen (i detta fall Erik).

Typiskt vänstern, eftersom vänstern vet att de inte kan vinna en argumentation på rationella grunder så väljer de att attackera individen istället. Vänsterns Modus Operandi.

/Benke

Bosse J sa...

Benke, jag tror inte att de saknar argument iofs, men att de är lata och hellre levererar sina slutsatser direkt utan att behöva besvära sig med att tänka först. Slutresultatet blir detsamma (de ger sig direkt på personen och fördömer utan tillstymmelse till annan motivering än godtyckligt etikettsklistrande).

Om de ansträngde sig en liten, liten gnutta kanske man kunde förstå hur de kom fram till sina ståndpunkter och det kunde bli en konstruktiv debatt. Men vänsterns elittyckare orkar inte och kanske vet de omedvetet att de egentligen inte har bra argument, bara illa genomtänkta eller extremt naiva fördomar.

Lasse O sa...

Bosse J, varför skulle de diskutera? I sin arrogans befinner de sig så högt ovanför alla andra att en diskussion vore förnedrande för dem själva.
En människa diskuterar ju inte med en råtta eller en hund och för många inom vänstern räcker det alltså med att säga "plats!" Om hunden bjäbbar emot kan man möjligen kalla den för fascisthund men mer åsiktsutbyte än så blir det sällan.
De vet ju att de är skapelsens krona.

Anonym sa...

Bosse J: Om de hade argument så hade de använt dem.

Tror att vi är överens Bosse J. Men hela din argumentation utgår ifrån att de är lata och om de(!) ansträngde sig lite till så kanske kanske vi ändå inte skulle förstå. Håller med.

Saken är ju den att även om de anstränger sig, ens en liten gnutta, så förstår de inte själva hur de kommit fram till sina ståndpunkter då dessa är känslomässigt betingade. Vänstern åsikter utgår från känslor, inte intellekt. Brain vs Mind.

Skälet till att vänstern attackerar person är att de inte har fakta på sin sida. Både de och vi vet att det är så. Tyvärr kommer de undan med det alltför ofta då de har media med sig. Om inte vi haft den vänstermedia vi har så hade vänstern lämnat walk-over för länge sedan.

/Benke

Lasse O sa...

Till tröst för Erik så var det väl några inte i helt nyktert tillstånd som twittrade och tweetade på någon krog mellan shotsen.
Sånt är lika genomtänkt som när man kl 0100 på firmans julfest ansikte mot ansikte talar om vad man tycker om chefen.