14 dec. 2012

Hamas: Hela Israel är vårt! - Fatah: Positivt

Al Jazeera rapporterade för några dagar sedan om ett jättemöte med Hamas' exilledare Khalid Meshal i Gaza: Hamas' Meshaal vows to 'continue resistance'
Khaled Meshaal, the Hamas leader in exile, has rejected any concessions over a future Palestine state at a rally marking the 25th anniversary of the armed Palestinian group.
More than 100,000 Palestinians gathered in the Gaza Strip on Saturday to hear him speak for the first time in the Palestinian enclave. 
"Palestine is our land and nation from the [Mediterranean] sea to the [Jordan] river, from north to south, and we cannot cede an inch or any part of it," he said. […]  
Statehood will be the fruit of resistance, not negotiations," Meshaal told cheering fans.
Hamas kräver alltså hela Israel som sitt,  och detta ska inte ske genom förhandlingar.

Fatah har kommenterat Khaled Meshaals utspel: Fatah Official Praises Mashaal Speech in Gaza
A senior Fatah official said that Hamas chief Khaled Mashaal's speech in Gaza on Saturday was "very positive." 
Azzam al-Ahmad told Ma'an that Mashaal's speech reflected the contents a reconciliation deal between the parties that fell apart last year. 
"In order to implement this, we should quickly activate the work of the election commission which was stopped in July," al-Ahmad said.
Morten A. Klein på The Algemeiner har kommenterat: Abbas' Fatah Praises Hamas' Calls for Israel's Demise

Fatah gör helt rätt i att närma sig Hamas - de är nämligen väldigt populära. Elder of Ziyon bloggade häromdagen om ett Hamasmöte på Västbanken som drog tiotusentals besökare:
It will be interesting to compare the size of this demonstration with the planned Fatah rally in Gaza on January 1, which is the 49th anniversary of Fatah's first terror attack, a failed attempt to damage Israel's water carrier. (Yes, that is really what the "moderate" Fatah celebrates every year.) 
What the US and EU utterly ignore is the fact that if elections were held today, Hamas would win again. Pushing Israel to make concessions to an artificial PA that is not supported by even half of its own people has nothing to do with peace; it is more like a psychosis where the fake "peace process" is given magic powers that would somehow transcend what the Palestinian Arabs want.
Många som stöttade FN-budet för palestinierna menar att detta var ett nödvändigt steg för att stärka Fatah och deras fredssträvanden. Detta sa bland annat Jan Björklund.

Även LUF-ordföranden Linda Nordlund menar att det var nödvändigt att stärka Fatah genom att stötta deras kandidatur. När jag frågade henne varför det inte var ett alternativ att kräva att palestinierna skulle förhandla om fred fick jag inget svar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

När man läser detta så framstår två saker:

Björklund har inte en aning om vad han pratar om. En enkel fråga om Israel skulle få honom att famla efter orden. Björklund tycks vara en person som inte läst historia. (jag vet att han är gammal militär och det hedrar honom, men det han säger nu är okunnigt)

Linda Nordlund likaså (man får ursäkta henne för hennes ungdom dock).

FP tycks ha fallit handlöst moraliskt sett.

Jag hoppas på en stark Israelisk militär. Detta då de kväser motståndet effektivt.

/Benke

Anonym sa...

Okunnigheten och oviljan att se de verkliga problemen som förhindrar fred är monumental bland Svenska och största delen av världens politiker.
Att inbilla sig stödet för PA i FN skulle stärka Fatah i förhållande till Hamas och därmed underlätta en fred mellan Israel och palestiniena är mer än lovligt naivt och dumdristigt.

För den som läst Fatah, Hamas, PLO program och stadgar för att inte tala om Arabförbundets, så borde det stå klart för var och en att Israel idag inte har en enda verklig fredspartner i hela arabvärlden.
Samtliga palestinska organisationer och hela arabvärlden har nämligen förbundit sig att erövra Israel och förvandla det till en arabstat.
Detta är den bistra sanningen som den demokratiska världens politiker väljer att blunda inför men istället borde ta som utgångspunkt för en fredsstrategi.

Och den borde bestå i insikten att:

1. Det saknas förutsättningar till fred inom närmast överskådlig tid.

2. En hållbar fred kan endast förverkligas om den godkänns av arabförbundets samtliga medlemsstater (PLO ingår i Arabförbundet)och den judiska staten Israel. (För ingen ska inbilla sig PLO kan ingå en fred med Israel om den inte godkänns av Arabförbundet.)

3. Eftersom PLO i sin stadga ser Palestina som en del av den arabiska nationen borde kanske den logiska slutsatsen bli att fredsförhandlingar bör ske mellan Israel och Arabförbundet, och inte i första hand med PLO.
(Abbas har t.o.m fört hemliga förhandlingar med Jordanien om att bilda en federation mellan Jordanien och Palestina efter att staten bildats, eftersom det enligt honom, vore enda sättet att få ett Palestina att överleva. Man har då goda skäl ifrågasätta palestiniers verkliga motiv med bildandet av ett Palestina. Ett självständigt Palestina verkar då endast vara ett steg på vägen för att bli en del av Jordanien, och ett Storpalestina).

4. Det finns ingen genväg till fred. Världens politiker borde därför sluta vara så otåliga med att skapa en illusorisk fred och istället ställa in sig på en långsam och mödosam process som kommer ta årtionden i anspråk eftersom den i stort sett först kommer kräva att staterna i Arabförbundet omvandlas till sekulära demokratier innan denna fred kan förverkligas och bli hållbar.

5. Det demokratiska internationella samfundets bidrag till freden i MÖ behöver främst bestå i stöd för en utveckling där aravärldens stater omvandlas till sekulära demokratier.

Anonym sa...

Att Israel har hela Arabförbundet mot sig visas i följande länk:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4320048,00.html

När man läser den är det lätt att inse det är Arabförbundet som ytterst styr PLO och deras förehavanden.
De stora krigen har trots allt varit mellan Israel och Arförbundets medlemmar så det vore inte så underligt om inte konflikten mellan PLO och Israel istället borde ses som en konflikt mellan Israel och Arabförbundet. Inte minst med tanke på flyktingfrågan vilken var resultatet av krig mellan Israel och arabstater och inte främst PLO.

I vilket fall som helst om nu PLO tänker sig en framtida federation mellan Palestina och Jordanien vore det kanske mer rätt att dra in Jordaninen mer aktivt i direkta förhandlingar, dvs. Jordaninen/PLO och Israel. Kanske det skulle underlätta när Israel redan har ett fredsavtal med Jordaninen?