28 dec. 2012

Dirawi: Stjärnglans tvättar bort antisemitism

Frida Boisen skriver idag i Expressen en årskrönika: Gina Dirawi är framtiden. Det är en översvallande hyllning "För mig är Gina Dirawi inte bara en frihetskämpe utan också den nya svenska drömmen.", skriver Boisen.

Boisen berör också de kontroversiella bitarna av Gina Dirawis personlighet:
"Lika stor som Gina är, lika kontroversiell är hon då och då. Som senast för ungefär en månad sedan då hon bloggade om boken "Är världen upp och ner", skriven av antisemiten Lasse Wilhelmson. Hon tog senare bort inlägget, och hänvisade till att hon inte hade koll på författaren och att hon bara hade läst tio sidor ur boken. 
Jag tror henne. Det gör SVT:s vd Eva Hamilton också, säger hon. Men hon sa ändå i en SvD-intervju att hon blev "stenarg" på Gina. Och att SVT ska "bygga en liten skyddsmur" runt Gina. Hmm. Intressant. Låter som någon slags hjälpsam munkavle. Lycka till, tänker jag, och undrar om skyddsmuren i själva verket är någon slags barriär mot att låta Gina få ett större ansvar i SVT."
Trots att Gina Dirawi endast pliktskyldigt bett om ursäkt får hon stora famnen. Och mer än så, det är enligt Boisen närmast anmärkningsvärt att Eva Hamilton anser att skandalen på något sätt kan påverka hennes karriär.

Nu tror jag inte det var så Hamilton menade, snarare att SVT ska fortsätta ha överseende med hennes grodor och skydda henne från kritik.

Jag tror att Gina Dirawi går en lysande framtid till mötes. För mediemänniskor som Frida Boisen är hon oemotståndlig.

Men parallellt med Gina Dirawis uppgång finns ett mörkare fenomen - antisemitismen, särskilt i kontexten israel-palestina. Toleransen för denna antisemitism ökar lika lavinartat som Gina Dirawis popularitet. Givet Gina Dirawis bakgrund hänger de ihop.

Den som ser mellan fingrarna med Gina Dirawis antisemitiska blunders låter antisemitismen bli mer och mer rumsren. Om inget görs är antisemitismen en del av framtiden, lika framträdande som Gina Dirawi.

Se mitt gamla inlägg: Dirawi och public service: Icke-hatet måste vara övertydligt

7 kommentarer:

Klartexten sa...

Visst! Det kan väl inte ha undgått de flesta att antisemitismen inom islam är stor.

Etablissemanget har bestämt sig för "mångkultur" (i Sverige betyder det islamisering). Dom inser att antisemitismen ökar med islam, men judarna är en liten väljargrupp och muslimerna otroligt många fler.

Så judarna offras. Ett medvetet val.

Erik sa...

Klartexten: Självklart är det inte ett medvetet val. Men det finns en stor ovilja att se antisemitismen hos en "svag" grupp som muslimer. Effekten blir att judarna hamnar i kläm.

Klartexten sa...

Som du skriver; judarna hamnar i kläm och det kan etablissemanget acceptera. Judarna är tacksamma att ignorera, då dom mest lider i det tysta.

Kvällstidningarnas hjärtan klappar som bekant främst för dom som kastare sten mot ambulansmän och sätter eld på bilar.

Samtidigt har judarna själva ett ansvar för den uppkomna situationen, genom förespråka muslimsk massinvandring.

Judarna förminskade länge det nazistiska hotet och upprepar nu misstaget.

Hur jag än vänder och vrider på saken kan jag ALDRIG komma fram till annat än att muslimsk massinvandring ökar antisemitismen.

Min teori är att judarna är livrädda för att framstå som rasister och därför förespråkar massinvandring. För vem vill stå upp för "rasister" (när det skulle behövas)?

Att dom inte skulle inse att muslimerna överlag är antisemiter förefaller oerhört långsökt.

Jag har fått indikationer (från en judisk Sverigedemokrat) på att judarna egentligen ÄR kritiska till den muslimska massinvandringen. Det skulle i så fall styrka min tes.

Vad tror du?

Erik sa...

Det finns antisemitism bland muslimer, mer än hos andra. Det är viktigt att inte glömma det.

Samtidigt som man har den tanken i huvudet ska man betänka religionsfriheten. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att begränsa invandring utifrån religion.

Islam är inte islamism, även om den breda formen av islam idag ligger nära islamism eller i alla fall tolererar islamism.

Jag tror inte "judarna" tänker på ett särskilt sätt, jag tror de tänker på många olika sätt.

Det är viktigt för judar så väl som för alla andra att akta sig för att generalisera och späda på fördomar.

Klartexten sa...

Skönt att du inser och vågar nämna antisemitismen bland muslimer.

Visst tänker judar och muslimer på olika sätt, från helt sekulära till extremister.

Men när jag talar om judar/muslimer etc. så åsyftar jag alltid MAJORITETEN.

Majoriteten är avgörande. Jag har läst på om islam och anser att islam ÄR islamism. Som Erdogan sa "Det finns bara ETT islam".

Islamism är den naturliga formen av islam. Det ligger i sakens natur att hela samhället skall följa Guds vilja.

Vissa saker är viktiga för judarna, men det VIKTIGASTE för dom är att värna sitt eget folk.
Då har man inte råd att vara politiskt korrekt.

Man kan fråga sig vilka åtgärder som bör tas till för att minska islams tillväxt.

I dagens situation räcker det med att begränsa invandringen till ren arbetskraftsinvandring samt verkliga asylfall. Med krav på ID/pass.

Då skulle muslimsk invandringen hamna på max 10 % av dagens. Så någon specifik begränsning av "muslimsk" invandring behövs inte.

Dessutom är det ingen lösning på muslimska ländernas problem att dom flyttar hit!

All hjälp måste syfta till att förbättra läget i hemländerna! Via UNHCR etc. Framförallt är det HEMLÄNDERNA som måste ta ansvaret, inte vi.

Anonym sa...

Det är ingen hemlighet att det är många judar som är starka förespråkare för mångkultur, även när det betyder muslimsk massinvandring och mer inflytande för islam i samhället. Jag skulle inte sätta emot att judar nog är överrepresenterade inom medier som driver på denna utveckling. Vissa judar verkar helt klart tro att det ligger i deras etniska intresse att göra detta. Vissa menar att det beror på att judar som grupp har större potential i samhällen utan någon klar majoritetsgrupp.

Men man skall som sagt också komma ihåg att det finns judar (kanske t.o.m. många) som inte uppskattar den här utvecklingen, eftersom de säkert inser att ett Europa som i allt högre grad påverkas av islam i framtiden troligtvis kommer att vara betydligt mindre gästvänligt mot judar. Men som många andra är de säkert också rädda för att bli kallade "rasister", så därför är man inte lika högljudd som de som flrespråkar denna utveckling.

Så sammanfattningsvis: Judar är nog överrepresenterade bland förespråkare för mångkultur och mer muslimsk påverkan på Sverige och övriga Europa, men andra judar gillar inte denna utveckling. Det går inte att ta en slumpvald jude och förutsäga vad denne har för åsikter, eftersom judar precis som andra människor tänker individuellt, inte kollektivt.

Anonym sa...

Jag tror inte man kan generalisera att judar är multikulturalister.
Inte heller att de skulle vara okunniga om islams fiendskap mot judar.
Den som läst Koranen eller historien om hur Muhammed gav sitt godkännande att samtliga män över 13 år halshöggs i en judisk by, att kvinnorna fick tas om hand av de arabiska männen för sitt eget höga nöjes skull och de minderåriga barnen tvingades konvertera till islam har här fått en insikt i islams förhållande till judar. Många islamister ser denna händelse som ett rättesnöre hur man ska behandla judar. Och det viktiga är att inga muslimer har vad jag hört tagit avstånd från detta agerande av Muhammed.
Så att islam är fientligt sinnad mot judar borde vara välbekant i judiska kretsar. Dessutom har många inte kunnat undgå se i MÖ att ingen arabstat är beredd att erkänna Israel som judisk stat. Deras mål i enlighet med arabförbundets stadgar är istället att eliminera sionismen som de likställer med rasism, dvs. den judiska nationella rörelsen, och dess nationella uttryck som är den judiska staten Israel.

Judar i Sverige och Europa börjar inse det och känner det rent konkret genom det hat de utsätts för i från muslimska grupper, men som de tiger tyst om för att slippa bli kallade rasister.
Och ju större den muslimska invandringen till Sverige och Europa blir desto svårare blir situationen för judarna eftersom de är en mycket mindre minoritet än muslimerna och därför mer utsatt av denna större minoriteten och därtill en ointressant väljargrupp för politiker att vinna i allmänna val vilket inte gör situationen lättare.

Men att judar inte skulle inse faran med islam är fel. Se bara på Israel och deras försök att samla den demokratiska världen mot ett kärnvapenbestyckat Iran. Många judar står i själva verket i främsta ledet i kampen mot den imperialistiska religionen islam. Pamela Geller är en.
(Att islam är imperialistiskt är ingen nyhet eftersom denna religion inte endast är en missionerande religion utan en religion som söker ujpprätta ett världsomspännande kalifat).
Här ett ex. där Egypriska salfister nyligen demonstrerat sin vilja att "återerövra" det spanska Andalusien.

http://elderofziyon.blogspot.se/2013/01/hundreds-of-muslims-demonstrate-in.html