23 nov. 2012

SVTs Gina Dirawi rekommenderar antisemitisk författare

Gina Dirawi, som går under smeknamnet Ana Gina, är en omtyckt programledare för bland annat Sveriges Television. Hon var i trubbel tidigare, något som bland annat Ulf Öfverberg skrev om: Melodifestivalens programledare måste ta avstånd från antisemitism

Men nu är det dags igen. På sin blogg rekommenderar Gina Dirawi en bok från författaren Lasse Wilhelmson(Avslöjandet kom från början via Chris Dulny.)

Från Svt Kaliber:
Wilhelmson berättade bland annat att den ”sionistiska makteliten” på Wall Street bar skuld till att Hitler gav sig på judarna på 30-talet. På Mohamed Omars hemsida är han tydligare och säger att världsjudendomen förklarade krig mot Hitler. 
”Denna krigsförklaring innebar ju att judarna i Tyskland på goda grunder blev betraktade som presumtiva landsförrädare av Hitler." 
En annan vanlig åsikt inom Mohamed Omars ”grupp” är alltså att judarna överdriver Förintelsen och till och med har diktat upp gaskamrarnas existens. Historiska fakta biter inte på Förintelseförnekare. Men vad är då syftet med ett förneka Förintelsen? Enligt idéhistoriken Henrik Bachner är det att göra antisemitismen mer rumsren. 
- Syftet med att förneka förintelsen är i huvudsak det att rehabilitera en antisemitisk världsbild och många gånger en nazistisk världsbild. Det som skapade problem för antisemitism och för nazism efter andra världskriget var att folkmordet på Europas judar under andra världskriget stigmatiserade den här typen av uppfattningar. Det var inte längre rumsrent och legitimt, säger Henrik Bachner.
Lasse Wilhelmson är en fullblodsantisemit, med förintelseförnekelse och hela klabbet. Se även Jonathan Leman.

Det verkar inte som att Gina Dirawi har tagit avstånd från antisemitism.

Är det OK att SVTs programledare för melodifestivalen rekommenderar en sådan författare?

6 kommentarer:

Jonas sa...

Var nånstans i hennes bloggpost står det att hon skriver under på varenda ord i boken? Vem läser inte böcker av idioter ibland?

bograhns sa...

Jag tror inte att den typ av blogg du och en del andra pro-israeler (och samma sak på andra sidan) har tillför nånting.

Anonym sa...

Hur länge kan Gina Dirawis antisemitism ursäktas med att hon är ung och måttligt begåvad?

Erik sa...

Hon fotar en bok som hon ska börja läsa utan att ha koll på vad som står i den. Hon får påpekat att den är skriven av en antisemit. Hon raderar bloggposten och lägger upp en ursäkt för att hon inte visste vad den innehöll.

Då får man nog dra slutsatsen att hon även fortsättningsvis tar avstånd från antisemitism.

Anonym sa...

bograhns, varför tror du inte att denna blogg samman med andra, även de ("... på andra sidan") tillför något?

Kan du utveckla det?

/Benke

Anonym sa...

Jonas, du missar poängen. Om hon inte tar avstånd från judehat/antisemitism så kläggar det av sig på henne. Det förstår hon själv men gör intet mycket åt det, med andra ord så verkar hon inte ha något emot det. Eller hur?