17 nov. 2012

Aftonbladet: Israel använde extremt övervåld mot civila

Detta citat svischade förbi för några dagar sedan. Wolfgang Hansson på Aftonbladet skriver i sin kolumn "Nytt krig hotar i Gaza":
Israels dilemma är att ett nytt fullskaligt krig tveklöst leder till kraftiga internationella fördömanden. Efter kriget 2008-09 var landet under en tid i det närmaste en internationell paria. Man använde ett extremt övervåld mot en långt underlägsen motståndare och en i stort sett helt försvarslös befolkning.
Frågan är om detta är ett syftningsfel eller om Wolfgang Hansson faktiskt menar att Israel använde "extremt övervåld" mot "en försvarslös befolkning".

Om Israel använde ett extremt övervåld mot Gazas civilbefolkning skulle det inte bli mycket kvar av Gaza.

Hamas, däremot, använder varje dag extremt övervåld mot civila.

3 kommentarer:

Lasse O sa...

Det är nog där skon klämmer för många svenska s k palestinavänner. De tycker nämligen att det dör för få judar jämfört med palestinska araber och av det drar de slutsatsen att Israel använder "övervåld" - någon annan förklaring kan ju inte finnas.
Att Hamas ser egna dödsoffer som en positiv del i propagandakriget och att Israel ser varje israelisk medborgares död som en förlust vill de inte förstå.
De ser i sin motbjudande ideologiska yra bara siffror, inte människor.

Anonym sa...

Citat: "Om Israel använde ett extremt övervåld mot Gazas civilbefolkning skulle det inte bli mycket kvar av Gaza."

Korrekt. Vad Uddén och Hansson inte begriper är Israels moraliska storhet. Israel fraktar in ton efter ton av förnödenheter till Gaza och hjälper befolkningen ohyggligt mycket. Detta förbises av Israelhatarna vilka har sin inkomst av Aftonbladet. Hamas och allehanda skräp som styr Gaza bryr sig inte ett skvatt om de boende. De riktar in sitt hat emot Israel. Detta om något visar på att Hanson/Uddén är nyttiga idioter.

/benke

Ässet sa...

Svansbos analyser är lika begåvade och intelligenta som "benkes".....Bara att gratulera Svansbo till att ha omdömet att publicera dessa briljanta inlägg..