29 okt. 2012

Wager: 5-10% av asylsökande identifierar sig

Idag rapporteras att det kommer stora mängder asylsökande: Över 50 000 asylsökande nästa år

Sedan maj 2005 har jag skrivit om asylinvandring till Sverige. För fyra, fem år sedan, förändrades den och ökade också ganska kraftigt. Förändringen bestod bland annat i, att allt fler – ända upp till 95 % – av alla som sökte asyl eller skydd inte visade några id-handlingar. Det hela har skenat iväg och – trots massor av varningstecken och trots miggornas hårresande berättelser här på bloggen – har ingen ansvarig velat låtsas om problemen och svårigheterna.
Wager skriver också om vad de asylsökande får höra om Sverige:
Asylsökande berättar om att det, i de länder de kommer ifrån, annonseras om att det lönar sig att åka till Sverige för där får man boende, skola, sjukvård, operationer etc – allt betalt av svenskarna och man måste inte ens jobba. […]
Jag har även själv fått det berättat för mig av asylsökande, som samtliga uttryckt att svenskarna är det mest blåögda folket som finns och att det verkligen är hur lätt som helst att ta sig hit och när man väl är här så stannar man, vare sig man får det eller inte.
Det är nog sant att svenskarna är ett av de mest blåögda folken. På mer än ett sätt.

Att migrationsprocessen havererat är oerhört allvarligt. Och det är ett öppet mål för det parti som vill desarmera Sd. Se till att vi får en rättsäker asylprocess och att de som kommer hit som flyktingar verkligen har asylskäl.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag var helsäker på att Reinfeldt skulle ta tag i detta och annat efter valet 2010. Tji vad jag bedrog mig. Ju längre tiden har gått och det är först nu när det krisar på allvar och jag ser att det påskyndas om visumtvång mot Västbalkan ... jag blir så förbannad.

Ta något så simpelt som då tobaksskatten höjdes. Jag icke-rökare tänkte bara spontant "då lär smugglingen öka", vilket också hände. Merit Wager med fler varnade för vad visumfriheten skulle innebära och precis det hände. ID-friheten ....

VARFÖR ska det måsta vara så att det ska KRISA för att myndigheter ska ta tag, varför saknas en sådan formidabel insikt om självklara konsekvenser av vissa beslut?! Det har gått så pass lång tid nu och det ska vara mycket till för att jag inte ska rösta på SD ändå. Jag har ett sådant totalt förakt för floskelspridarna som är orsaken till sakernas migrationsverkets haveri, bostadsbristen etc etc. Rösta blankt är inte en tillräckligt ordentlig markering mot de som rör sig så otroligt långsamt så instanser behöver havera för att något kanske ska hända det närmaste halvåret året.