20 okt. 2012

Ship to Gaza är en skam

Just nu rasar mediejippot Ship to Gaza med full kraft när Estelle försöker forcera Israels sjöblockad av Gaza.

Svenska medier rapporterar för fulla muggar: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD.

Precis som förra gången gäller att Israel har rätt att borda skepp på väg att bryta blockad, även på internationellt vatten. Detta redde professor Göran Lysén ut på Brännpunkt.

Hamas bombar dagligen oskyldiga civili i Israel. Om Hamas hade fri rörlighet över gränserna skulle de kunna mörda ännu fler oskyldiga och uppnå sitt mål - att förstöra Israel. En andra förintelse skulle äga rum om Hamas fick fria händer.

Den svenska besattheten vid upplevda israeliska illdåd är inget annat än sjukligt. Mellanöstern punktbevakas och minsta nyhet som kan upplevas som negativ mot Israel kablas ut. Det är en modern form av antisemitism.

Och nu är det alltså högtidsdag för Israelhatare. Detta jippo är inget annat än en stor skam.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är precis som du säger - blockaden är laglig (FN:s Palmer Report) och blockader får upprätthållas genom inspektion på internationellt vatten (FN, artikel 42). Det Israel gör mot Estelle är alltså helt korrekt i gällande internationell lagstiftning, och hel förenligt med FN:s regelverk. Sverige skulle agera likadant om det behövdes.

Problemet är ju att Ship to Gaza-organisationen fått tillstånd från Israels regering att föra in förnödenheter landvägen till Gaza, men organisationen har inte gått med på detta. Istället har Ship to Gaza gått ut offentligt med uttalanden som att de skall “bryta” Israels sjöblockad – något som alltså inte är lagligt och dessutom en krigshandling.

Svenska medier borde pressa Ship to Gaza hårdare om frågan varför de inte går den lagliga, och genom Israel tillåtna, landvägen. Det som Ship to Gaza gör ger ju bara Israel rätt när de hävdar att Ship to Gaza enbart är ute efter publicitet (vilket de får).

Anonym sa...

Nu vet jag inte hur stort Gaza och Västbanken är, men hör läser man någonsin något annat än om hur illa ställt det är där?

Nog för att det är allmänt känt att USAs fattigare har en tendens att vara fetare, just pga dåliga näringsvärdeskunskaper och all snabbmat som finns. Men Gaza och Västbanken .... inte hade jag trott att de skulle ligga högre på fetmalistan än t.o.m USA. Vad är det där skeppet lastat med egentligen? :)

http://www.economist.com/node/8846631

Anonym sa...

Du har så rätt om Ship to Gaza. Det är som någon sa, raketerna regner över Israel och vi ska bekymra oss över Henning Mankells handbagage... /Janne A

Anonym sa...

Jag har inte följt detaljerna i detta, men jag hoppas att Israeliska förband såg till att kväsa och föra bort de som vill skada det enda frihetliga landet i mellanöstern. Jag har varit där och jag ÄLSKAR Israel.

Intressant är att de som gör detta vet att de intet har att frukta från Israel. De kan som mest fösas bort eller möjligtvis arresteras en dag eller två. Hade samma pöbel vågat resa sig emot en tyrann? Såklart inte.

Jag ser med förakt på dessa människor. De vågar inte stå upp för de som svälter ihjäl i Nordkorea, eller stå upp emot Iran från att ha kärnvapen, eller Kinas och Rysslands väg emot önskan att vara världspolis (vilket kan vara inom räckhåll om nuvarande President i USA får fyra år till), eller mördandet i Afrika i en del länder.

Det enda dessa ynkryggar vågar är att håna det enda landet i mellanöstern som har en demokrati. Det fins ett ord för detta.... fegisar är det första jag tänker på.


stefankarlsson sa...

Jag hoppas ni inte missat min analys av frågan