9 okt. 2012

Natur och Kultur: Vi vill skapa debatt

Jag skickade följande brev till Per Almgren, VD för Natur och Kultur:
Hej Per!
Angående att ni prisat Ingemar Karlssons bok. Känner ni till de grova faktafel som boken innehåller? Hur kommenterar ni det?
http://www.frihetssmedjan.se/2012/09/ingmar-karlsson-aberopar-antisemiter-som-sanningsvittnen-i-svd-idag/

mvh Erik
Och nu har jag fått följande svar:
Hej, 
Tack för dina kommentarer kring Johan Hansson priset. Vi sätter stort värde på dem, och känner stor ödmjukhet inför de olika synpunkter som finns kring boken och priset.
Johan Hansonpriset syftar ju till att understödja och uppmuntra debatt i viktiga samhällsfrågor, och det ligger då i sakens natur att de böcker som tilldelas priset blir just debatterade. Så har varit fallet med tidigare prisade böcker, och så är även fallet med årets pristagare, som ju överlag har fått mycket fina recensioner men här har självfallet även funnits kritiska röster. Att Johan Hansson priset leder till att boken nu blir än mer omdiskuterad tycker vi är positivt.
Vänliga hälsningar
Per Almgren
Så det spelar alltså ingen roll att boken saknar källhänvisning, innehåller falska citat och hänvisar till antisemiter som källor. Den skapar ju debatt.

För övrigt har Torbjörn Jerlerup visat att Johan Hansson faktiskt själv var antisemit.

1 kommentar:

Anonym sa...

Erik, det finns inte en botten när det gäller moral hos vänstern. Källor och fakta blir sekundärt för individer som Per Almgren. Vi alla vet att det är så, och det är bra när de erkänner att det är så. Desto mer borde vi utnyttja detta.

Såklart att han nogsamt undviker frågan om grova faktafel och källhänvisning, han har inget svar på det. Han vet att han inte har ett svar. Därför lägger han ut rökridåer såsom att "...uppmuntra till debatt...", "...viktiga samhällsfrågor..." etc, ängsligt politiskt korrekta nonsens-kommentarer.

Jag gissar att Per Almgren antingen är en fegis som inte vågar ta bladet ifrån munnen i vad som är fel i utnämnandet av en suspekt figur, eller så vet inte Per Almgren bättre.

/Benke