27 okt. 2012

Meningslöst att hårdgranska Sd

Sd har nu börjat stiga i opinionsmätningarna och närmar sig status som tredje största parti. Nu höjs därför många röster om att Sd måste granskas hårdare.

Jag menar att det är helt meningslöst. För de flesta så står det klart att Sd är ett slarvigt reformerat rasistparti. Det är inte därför folk stödjer Sd.

Anledningen att Sd ökar i mätningarna är att vi har en huvudlös migrationspolitik. Vi har den högsta invandringen i västvärlden, och är sämst på att integrera de som kommer (se Thomas Gür i SvD).

Sd har en lösning på detta problem - de vill minska invandringen. Inget annat parti har en trovärdig lösning. De vill istället förvärra situationen genom att öka asylinvandringen.

Så länge detta fortsätter kommer Sd att öka. Det spelar ingen roll att de är ett skumt parti. De har en lösning på ett samhällsproblem som ingen annan bryr sig om.

Markus Uvell skriver idag på DN Debatt att även brottsligheten är en fråga där Sd börjar ta mark: Moderaternas nya linje riskerar att stärka Sd.

11 kommentarer:

Arthur sa...

Huvudlockelsen är ju att SD är så överdrivet illa sedda av de etablerade partierna. Det är en ofarlig protest eftersom SD knappast kommer att få ett inflytande.


Lasse Nurmela sa...

Mitt intryck av Sverige, vilket jag får genom svenska media, är att det är det mest rasistiska landet i världen. Ständigt avslöjas kända och okända personer som rasister och förpassas ut i kylan och är det inte människor så är det gamla namn eller företagsprodukter som beskrivs som rasistiska.
Därför blir jag tveksam när Erik kallar SD för rasistparti. Inte för att jag läst deras partiprogram utan för att om det stått något om vissa rasers över- och underlägsenhet så hade det säkert kommit fram för länge sedan. Svenska journalister brukar ju inte tveka inför att släpa oliktänkande till skamstocken.

Hursomhelst verkar det svenska debattklimatet numera vara hårt och skoningslöst, för att inte säga intolerant. Det är illavarslande i ett land som en gång berömde sig för tolerans och åsiktsfrihet men i "kampen mot rasismen" kanske man måste acceptera vissa offer?

Lasse Nurmela sa...

Borde kanske tillägga att vi här i Finland dras med grundfinnarna och deras svenskfientlighet men vi diskuterar åtminstone med dem.
När man i Sverige säger att man diskuterar migrationspolitik och integrationspolitik så innebär det att man istället diskuterar om hur sverigedemokraterna kan tänkas gynnas av den ena eller den andra åtgärden.
Att distansera sig från sverigedemokraterna verkar faktiskt vara det enda som erfordras för att tas på allvar i den svenska "integrationsdebatten", sådan den nu är.

Egon M sa...

Varför i helsk*tta gör inte KD brottsbekämpningen till en huvudfråga? Det skulle ju kunna bli den profilfråga man så väl behöver. Här finns många viktiga röster att vinna från såväl höger som (S)-vänster, och ideologiskt borde det ligga mitt i prick, eller? Lag och ordning är väl just där konservatismen möter den klassiska liberalismen, personligt ansvar för sig själv och sina handlingar, och allt det där?

Istället jagar man pensionärsröster, (påminner om FP under Bengt W -- "eget rum på hemmet" osv). Gick ju sådär då.

Nåja, hejdå KD.

Partiet "Lag & Ordning" någon?

Anonym sa...

Håller med dig i stort Erik, men när du kallar (SD) ett "rasistparti" så förstår de flesta att du inte vet vad de står för. Kan du möjligen ge exempel på vad du beskriver? Ge oss ett exempel på (SD)'s rasism. Bara ett.

När någon uttalar det du säger så är det en oerhörd anklagelse. Är du beredd att stå för det? Att anklaga någon för rasism?

JAg är inte en (SD):are. Men när man läser ditt inlägg Erik, så är det nära att man tänker om.

Problemet med invandring till Sverige är att vi har stora bidragssystem. De som kommer hit snyltar på detta, likt även lata svenskar gör. De som kommer hit vet detta. De som vill arbeta och tjäna pengar utvandrar till USA. De andra kommer hit. Inte svårt att förstå. Det är så det fungerar.

Arthur sa...

Jag undrar om SD inte håller på att ersätta KD i sin nisch.

Erik sa...

Anonym: Jag kallar Sd för "slarvigt reformerat rasisparti" eftersom man t ex låter Björn Söder och Ted Ekeroth åka på nazistbal i österrike, har nära kopplingar till Avpixlat, tillåter användande av termer som "kulturberikare" m m.

Jag menar inte att Sd är ett rasistiskt parti. Men dom är slarvigt reformerade.

Arthur sa...


Jag tror inte att det var en nazistbal. Det var bara någonting som journalistkåren hittade på. Det var Wiener Korporations-Ball. Arrangören är studentföreningen och även om de är ganska otrevliga så skall man inte se nazister i varje buske. I synnerhet inte om man är en journalistkår som maniskt klankar på Israel dag ut och dag in.

Här är deras hemsida:

http://www.wiener-akademikerball.at/

Bara att de får hålla till på Hofburg torde garantera demokratisk oklanderlighet.

Lasse Nurmela sa...

Nej, inte var det en nazistbal även om FPÖ var representerade.
Jag tror problemet ligger i att svenska journalister inte längre vet hur de skall förhålla sig till konservativa strömningar. Det finns inte längre något konservativt parti i Sverige och det gör att svenska journalister med ryggmärgen förkastar åsikter som upplevs som till höger om den svenska politiska mittfåran.
Dessutom litade nog journalisterna på att få svenskar i dag förstår tyska och således inte själva kan bilda sig en uppfattning om "nazistbalen".

Anonym sa...

Sjuklövern har gjort sig helt omöjliga att rösta på för min del. Dubbla tungor. Hur länge som helst har vi fått höra om hur nödvändig (all) invandring är för att rädda pensionerna och för att vi inte ska få arbetskraftsbrist. Det har numera börjat dugga rätt tätt med artiklar om som snarare säger motsatsen. Det är till och med flera månader sedan jag senast såg någon politiker utbreda sig över vilka fantastiska och driftiga resurser som väljer att komma till just lilla Sverige.

Få se vad det blir för gehör för S-förslaget om att etableringen ska stödjas 5-7 år, eftersom det ska vara snittiden för att komma i egen försörjning. Alltså, ett snitt beräknat på också en tid då det var hyfsad högkonjunktur.

Anders M.L. sa...

-----
"Sd har en lösning på detta problem - de vill minska invandringen. Inget annat parti har en trovärdig lösning. De vill istället förvärra situationen genom att öka asylinvandringen.

Så länge detta fortsätter kommer Sd att öka. Det spelar ingen roll att de är ett skumt parti. De har en lösning på ett samhällsproblem som ingen annan bryr sig om."
-----

Säger inte Uvell-artikeln du länkar till just att vardagsrasisterna inte är tillräckligt engagerade i den frågan för att bli SD-väljare? Detta snarare för att moderaterna (m fl) missar klassiska polis- och försvarsfrågor, saker som håller dem kvar (och är viktigare drivkrafter).

Det gör inte att vardagsrasismen blir mindre otrevlig, men det antyder att inte ens marginal-SD:aren är fullt så engagerad i motståndet mot invandring.