11 juli 2012

Antisemitisk tolerans inom socialdemokraterna

För ett par dagar sedan skrev en socialdemokratisk ersättare i Malmö kommunfullmäktige om en "judisk-europeisk sammansvärjning" på Socialdemokrater för Tro och Solidaritets (f d Broderskap).

Så här skrev Kaba:
”I denna miljö och i den så kallade USA-baserade Counterjihadrörelsen, med sina konspirationsteoretiska termer som ”Eurarbia” och teorier om muslimernas demografiska ”övertagande” av Europa och Sharialagstiftningens införande, har monstret Breivik skapats. Dessa globala rörelsers starka stöd åt Israel och dess täta band med sionistiska rörelsen har banat vägen för en judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning, där judiska avdelningar i EDL-skapats och där Counterjihadrörelsen ihop med högerextrema israeliska parlamentariker och högerextrema tankesmedjor, nära kopplade till högerpartiet Likud, arrangerat konferenser i Jerusalem med temat ”Facing jihad”."
Vad är reaktionen från socialdemokraterna? Kabas text har tagits ned. Inget mer. 


Ilmar Reepalu tillåts härja obehindrad, och nu detta. Det går tyvärr inte att säga annat än att det finns en tolerans för antisemitiska idéer inom socialdemokraterna. Göran Persson är saknad.


Smålandsposten skriver: Antisemitisk sörja inom (s)
Socialdemokraterna har en lång historia av att bekämpa antisemitism. Det råder heller inga tvivel om var partiet står i frågor som rör mänskliga rättigheter. Samtidigt är den socialdemokratiska rörelsen på olika håll representerad av personer som sprider eller medverkar till att sprida antisemitiska myter. Det är mycket allvarligt.
Stefan Olsson kommenterar:

 Varje gång en enskild lokalpolitiker i Sverigedemokraterna häver ur sig något rasistiskt kablar TT ut det som en riksnyhet. På bara några minuter sprids varje rasistiskt SD-uttalande till varje lokaltidning som prenumerarar på TT:s nyhetstjänst. 
Nu har en socialdemokrat gjort samma sak. […] Vad händer? Ingenting. Jag har sökt på hemsidorna för Sydsvenskan, Skånska Dagbladet och Sveriges Radio Malmöhus. Ingen verkar tycka att antisemitismen inom S i Malmö är värd att uppmärksamma, trots att nyhetstorkan så här års brukar få reportarna att göra nyheter om vad som helst.
Se även länkarna nedan:
SvD: Broderskap på antisemitisk mark
Nordic Dervish: judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning

5 kommentarer:

Ässet sa...

Ser inger märkligt med detta. Hur kan det vara mer rasistiskt att uppge trostillhörigheten när det gäller judar än muslimer? Svansbo själv brukar ju inte dra sig för att ange muslimsk trostillhörighet..

Anonym sa...

"Ser inger märkligt med detta."
Det sager mycket om dig.
EL

JohannaV sa...

hej Erik,

Bra att du tar upp Kaba och antisemitismen inom s i Malmö som jag tipsade dig om!

Ässet sa...

Vari består det märkliga? Finns det judiska avdelningar inom EDL eller om högerextrema judiska parlamentariker håller nämnda konferenser i Jerusalem är det väl inget märkligt att skriva det (förutsatt att uppgifterna stämmer)..

Anonym sa...

Märkligt att nazisten Ässet verkar ha något emot en europeisk högerextremistisk sammansvärjning.
Där borde han ju passa som hand i handske.
Men han gillar uppenbarligen inte att klumpas ihop med judar i den konspirationen.