25 juni 2012

Bombterror mot Israel, förvriden TT-rapportering

Under den senaste veckan har Israel utsatts för en skoningslös bombterror. Mer än 150 raketer har avlossats, enligt israeliska armén.

Detta har dock inte avspeglats i svenska medier. Här är den anti-israeliska rapporteringen lika illa som i resten av världen, och värst av alla är tidningarnas telegrambyrå.

Trots att man rapporterat från Israel om bojkott mot israeliska varor utelämnar man bombattackerna. Men när Israel försvarar sig mot attackerna rapporterar TT.

TT rapporterar också positivt om vapenvila, som Hamas påstått har initierat.

Kim Milrell kommenterar:
Läser man ovanstående (minimala) notis så tolkar man ju gärna det hela som så att de där 96 raketerna kom efter att de åtta palestinierna dödats. Det stämmer så klart inte med verkligheten, men på detta vidriga vis har Israelhatande TT i åratal hjärntvättat svenska folket. Inte undra på att medborgarna hatar och föraktar Israel.
Effekten av rapporteringen blir att Israel framstår som aggressivt, och att Hamas framstår som fredligt. Omvänd kausalitet, förvriden verklighet. Dålig journalistik om ni vill, propaganda om ni vill.

TTs vinklingar är inte nya. Se även avsomnade bloggen TT-kritik som under flera år bevakade TTs verksamhet. Idag är det Kim Milrell som tagit upp TT-kritiks fallna mantel. Läs hans blogg.

9 kommentarer:

Ässet sa...

Fast nu är ju sanningen att det var israeliskt flyg som först attackerade Gazaramsan med palestinska dödsoffer som följd. Därefter började hamas avfyra raketer.

Anonym sa...

Var har Ässet hittat den "sanningen"?

Anonym sa...

Ässet-nationell idag är som vanligt ute och cyklar.
Det var Gazaterroristernas mord på en israelisk konstruktionsarbetare som höll på att jobba på skyddsbarriären mellan Israel och Sinai som utlöste den israeliska vedergällningen.

Ässet sa...

Som vanligt ute och cyklar? Här är fakta om händelseutvecklingen: http://www.debka.com/article/22100/Tardy-IDF-intelligence-slow-responses-aggravated-Gaza-clash-Egypt-cuts-military-contact

Ässet sa...

Enkel sammanfattning. Det var en Al Quaida terrorcell verksam i Sinai som låg bakom mordet på konstruktionsarbetaren, inte Hamas.

Anonym sa...

Här är den sanning som nazisten Ässet förnekar. Äss förresten? Snarare en lanka.

http://blog.svd.se/varldenbloggen/2012/06/20/raketer-mot-israel-flygrader-mot-gaza/

Janne sa...

Ässet ljuger som vanligt.
Det var Gazamilitanter som startade med raketbeskjutning.
http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/22/israeli-air-strikes-palestinian-militant

Ässet sa...

Vissa kan tydligen inte läsa innantill ens på sina egna länkar. I SvD-länken framgår det att attackerna startade efter mordet på byggnadsarbetaren. Ett motrd som ej utfördes av Hamas..

A-K Roth sa...

Ässet, Israel attackerar väl palestinska terrorister vare sig de tillhör Hamas, en fringe-group salafister eller Al-Qaida? Om de befann sig i Gaza var de terrorister i Gaza. Guardian kallar dem "militanta" men sak samma.

Terrorgrupperna måste stoppas! De ska avväpnas! FN och omvärlden fegar ur och låter dem hållas. Stoppas de inte måste Israel göra jobbet. Så länge det inte görs skvatt för att stoppa terrorkriget mot Israel har man dåligt på fötterna att fördöma hur Israel gör det. Kritisera på, Ässet, men inse att Israel bara har sig självt att lita till.