8 maj 2012

Alliansen i Östergötland chockhöjer landsstingsskatten

På Corren.se kan man läsa om de stora nyheterna. Högt upp: Sommarjobbare kan få gratis telefonhjälp. Under detta kommer det rafflande "Misstänkt matförgiftning på pizzeria"

Under detta, bara som i förbifarten: Landstingsledningen: Höj skatten.
"Vi i den politiska ledningen i landstinget tar ansvar för hälso- och sjukvårdens framtida utveckling", skriver landstingets politiska ledning i ett pressmeddelande.

För att möta dagens och morgondagens utmaningar och ta ansvar för framtidens utveckling av både hälso- och sjukvården och regionen föreslår vi en skattenivå på 10,92 kronor från och med 2013. Det innebär en höjning av landstingsskatten med 65 öre, står det i pressmeddelandet som skickades ut vid lunchtid på tisdagen.
Inte heller i NT är detta någon toppnyhet. Fullständigt obegripligt.

Hela alliansen har lovat att gå till val på att så långt det är möjligt att inte höja skatten. Men mitt i mandatperioden, utan någon särskild förklaring, gör man ett rejält lappkast och höjer skatten.

50 öre var tidigare oppositionens önskemål, men det har nu Marie Morell och alliansen övertrumfat med råge. Folkpartiet har drivit linjen att 50 öre ska vara en övre gräns, men moderaterna och de andra partierna har drivit en annan linje.

Denna skattehöjning kommer kosta Östergötlands medborgare tusentals kronor varje år. Den kommer slå stenhårt mot de med låga inkomster och radera ut stora delar av regeringens jobbskatteavdrag.

Detta är ett enormt svek av Alliansens landstingspolitiker.

4 kommentarer:

Petter Jonsson sa...

Är det ett svek att utveckla landstinget istället för att skära ytterliggare i verksamheter? Om Alliansen finner detta som en lämplig lösning är jag övertygad om att man vridit och vänt på många stenar innan man nu förslog kommande höjning. Vad är viktigast, så låg skatt som möjligt eller en bra ock kvalitativ sjukvård?

sven sa...

Nu är det ju nu här förstås fråga om landstingsskatt men allmänt det måste väl gå att ge sjukvården betydligt mer resucher utan att höja skattetrycket i Sverige.
T.ex en del av den stora skattepengarullningen till medelklassens barnfamiljer kunde istället gå till sjukvården.

Anonym sa...

Landstingsledningen: "Vi i den politiska ledningen i landstinget tar ansvar för hälso- och sjukvårdens framtida utveckling."

Man läser och förundras. Dessa politrucker vill såklart ha mer makt och bli omvalda. Och vad bättre kan man göra än att ta ansvar för hälsan. Allas hälsa. Det är i denna fråga de fångar in de som inte tänker själva och de som vill bli omhändertagna.

Fria människor vet bättre men har liten chans i Sverige. JAG tar hand om min egen sjukvård. Vänsterns folk vill i sin egoism bli omhändertagna av andra.

Landstingsledningen nyttjar de ignoranta och de egoistiska (nyttiga idioter?) med denna den fantastiska meningen: "Vi i den politiska ledningen i landstinget tar ansvar för hälso- och sjukvårdens framtida utveckling."

Groteskt och lite farligt.

Erik S sa...

Petter: Jag är faktiskt helt övertygad om att det finns lösningar på landstingets problem som inte kräver skattehöjning. Men skönt för dig att du är nöjd. Själv är jag per definition mycket kritisk mot skattehöjningar.

sven: Absolut!