4 apr. 2012

Attack mot israeliska folkdansare i Stockholm

Bloggaren video och film skriver om en händelse i Stockholm:
Unga män från "arabiska vårens" Benghazi (Libyen) är på Sverigebesök. Libyerna hamnar på Plattan i Stockholm där några judar dansar till folkmusik. En av Libyerna välter en stativ och rycker åt sig en israelisk flagga. "Hjälten" springer upp för trappan och försöker att elda upp flaggan men misslyckas, han svär förtvivlat på sina kamrater. En vänlig stockholmtjej kommer till räddningen och ger libyerna en tändare som funkar! "Hjälten" eldar upp flaggan på en bänk och kastar den tillbaka på folket nere på Plattan.
Här är filmen:

Händelsen omskrivs i Jerusalem Post och sätts där i samband med aktioner av vår utrikesminister: Sweden’s Israeli flag burning and its flirt with the Iran-Syria complex
Rabbi Abraham Cooper, associate dean of the Simon Wiesenthal Center, sent me a note about a Swedish man, Johan Lundell, expressing outrage that his society would react indifferently to the burning of an Israeli flag. The two men suspected of stealing the flag from a dance group and burning it are believed to be Libyan immigrants. 
“That such a hate act can be perpetrated with impunity in downtown Stockholm, with no action taken by authorities at the time or since, is an outrage and a danger to Jews,” wrote Rabbi Cooper. “Considering what happened in Norway last summer, the murders now in Toulouse, it is unacceptable to have this act go unanswered by authorities.”
Bloggaren Mina Tankar skrev tidigare om attacken.

7 kommentarer:

JohannaV sa...

Som malmöbo kan jag inte annat än se att Stockholm är en fredlig plats där folk kan gå - eller i detta fall dansa folkdans - med den israeliska flaggan UTAN att riskera sitt liv. Det enda de syriska männen gjorde var att bränna flaggan - inga människoliv.

I Malmö går det till så här:

http://avpixlat.info/2012/04/03/kristen-grupp-trakasseras-av-muslimer-pa-torg/

(Jag länkar till avpixlat eftersom ingen annan media tagit upp saken.)

Jag ber er notera att om inte polisen varit på plats hade de kristna med all sannolikhet kunnat hamna hos Jesus lite tidigare än planerat.

Natalie sa...

Och ingen gör något alls. Jävla land vi lever i där det är "helt ok" med sådana saker. "Jag är neutral", ring polisen? Gör något alls?
Men då är ju frågan så klart; hade polisen gjort något?

lasse sa...

Om inte bakgrunden varit så allvarlig hade jag skrattat ihjäl mig åt de båda flaggbrännarna modell Jönssonligan.

Anonym sa...

Några puckon bränner en flagga. Det är ungefär som Breivik det. Vilken fantastiskt idiotisk artikel.

Anonym sa...

Libyer? Men det finns ju inte en enda jude kvar i Libyen. Om det inte fanns en enda kvar i världen så skulle man uppfinna dem.
Patetiskt att se dessa unga män förlora så mycket tid och energi i stället för att göra något nyttigt.
Det börjar med en flagga...
EL

Anonym sa...

Det är viktigt att se och förstå vad som händer. Svenska polisen är handfallen. Bedrövligt. När det gäller att sätta dit Svensson som kör 100 på 90-väg så är de modiga.

Jag har inte hört en enda polis gorma om att en Polismästare i Stockholm gav en dvd av klimathysterikern Gore till varje Polis i Stockholm. Som att detta vore viktigt. Hon borde betala ur egen ficka. Men när de dumdryga får makt så tycks det inte finnas en övre gräns på hur mycket som spenderas av skattebetalarnas pengar.

Sedan har vi en judehatare vid namn Reepalu.

Den nya socialsitledaren har inga invändningar emot Reepalu så vitt jag förstår. Dagisvänstern i Sverige tycks vara FÖR ett hat emot judar. Antingen förstår Stefan vad som händer och gillar läget, eller så tycks han vara väldigt naiv.

Robsten sa...

Och dom här hade asylskäl Eric?