24 mars 2012

TT försvarar Reepalu som attackerar judiska församlingen

Anna Ekström bloggar: TT vinklar till Reepalus fördel, Löfven beklagar att människor reagerar på Reepalus antisemitism. Ekström citerar TTs artikel där de intervjuar Ilmar Reepalu.
TT:s konsekvent antiisraeliska hållning torde vara bekant. Om inte, sök på denna och andra bloggar. 
Nu vinklar man rapporteringen om Reepalu mot de svenska judarna. “Judiskt råd till storms mot Reepalu” är rubriken på SVT:s hemsida. 
Judiska centralrådet “angriper” medan Reepalu “backat”. 
Här låtsas TT att de inte känner till Reepalus många angrepp på judarna. Deras “problem” beskrivs som enbart deras, inte Sveriges. Reepalus angrepp tonas ned. Man nämner inte liknelsen mellan antisemitism och sionism, inte heller konspirationsteorier om judisk makt
Dessutom tillåts Ilmar Reepalu leverera ytterligare en attack mot judar:
Ilmar Reepalu har sagt att han ångrar uttalandet, men säger till TT att det inte blir några fler åtgärder för att normalisera förbindelserna med judarna i Malmö och Sverige. 
-Nej, vad kan jag göra? De lyssnar ju inte. 
-De blev upprörda när jag kritiserade att Ted Ekeroth framträdde på ett möte anordnat i Malmö som handlade om en film om förintelsen som eventuellt skulle visas i Malmös skolor. 
-Vad jag gjorde var att förklara för åhörarna att han var Sverigedemokrat. Jag reagerade starkt över att han gjorde sig till tals för den judiska församlingen.
Men han vill ha svar från judiska församlingen om de tar avstånd från Sverigedemokraten Ted Ekeroth eller inte.
Detta är oerhört skrämmande på så många plan. För det första tar inte s-ledaren avstånd från Reepalus attacker. För det andra tillämpar TT sin obehagliga vinklingar på svenska förhållanden. Nu är det svenska judar istället för Israel som framställs som mäktiga och Ilmar Reepalu som en underordnad sanningssägare. För det tredje attackerar Ilmar Reepalu ytterligare Malmös judar.

Ska det här fortsätta går situationen från obehaglig till direkt skrämmande. Kommer det politiska etablissemanget låta detta fortgå?

7 kommentarer:

benke sa...

Reepalu är en judehatare. Jag har sagt det förr och säger det igen; Reepalu är en judehatare. Antisemit är ett annat ord för vad Reepalu känner. Men det är samma sak.

Vad en koko-person tänker och känner är en sak. Men då han varit borgmästare så har han ett ansvar. Ett ansvar som han inte tagit på allvar uppenbarligen.

Hur tänker Malmöbor? Är de korkade? Hur röstar man fram en judehatare? Har befolkningen av muslimer så vuxit så att det inte finns ett stopp?

Reepalu är en tragisk person som inte har en aning om sakers tillstånd. Alternativt hatar han judar med en ömklig tonårings känslor.

När media inte ställer honom till svars så är de medarbetare i judehatets Sverige

Magnus sa...

Efter allt som hänt och sagts, kan man inte undgå att tänka tanken att kanske repalu är något så ovanligt som en klassisk antisemit.

Anonym sa...

Magnus

"...något så ovanligt som en klassisk antisemit."

"ovanligt"? I wish.
EL

Anonym sa...

Det är konstigt men man får säga att Reepalu hatar judar på den här bloggen men man får inte säga att Sverigedemokraterna uttrycker stöd för den judiska minoriteten för att dra fokus från att man hatar muslmer.

Vad beror det på?

Enligt vilken logik modererar du?

Anonym sa...

Anonym 09:03. Behövs väl inte flyttas fokus för att konstatera att Reepalu hatar judar. Vad Sverigedemokraterna beträffar är det bra att de som ensamt parti står upp mot den nuvarande massinvandringen. Oavsett religion och/eller nationalitet.

Anonym sa...

Att Reepalu tvingats ta tillbaka flera uttalanden han gjort om Malmös judar pekar på att hans första uttalanden varit spontana och visat på hans riktiga åsikter om judar.
Reepalus retorik hör hemma hos Nationaldemokraterna, Svenskarnas parti och islamistiska samfund.
TT´s försök att släta över Reepalus antisemitiska yttrandenden visar att ingenting hänt på TT´s redaktion sedan antisemiten Stefan Hjertén jobbade där.

Voltaire JuNIOR sa...

Ni dum svennnar på denna sayt måste samarbeta me muslimerna i denna kamp fastän ni avskyr varandra! Muslimernas stora antal och kollektivism lär behövas i kampen mot det judiska herrefolket! Judarna attackerar dagligen era skandinaviska professorer,historiker, politiker och förmodligen kungahus snart. De uppviglar dessutom mindre vetande araber att avsky er svenska kultur! Sionisterna visar ingen respekt utom til Israel och Usa.Västvärldens medier styrs mestadels av litteraturens folk därav makten att hetsa upp diverse goys mot varann.