14 mars 2012

Gazapojke dog av vådaskott, ej israeliskt luftanfall

En av de få civila som dött under de senaste israeliska attackerna var en tonåring, Nayif Qarmout. Ekot toppade med detta i sin nyhetssädning, och uppgiften ligger fortfarande ute på deras hemsida:
En tonårspojke dödades i morse på väg till skolan när Israel genomförde bombräder mot Gazaremsan.
AFP har tidigare bekräftat att det inte ägt rum något luftanfall i området där pojken dog vid tiden för hans dödsfall. Elder of Ziyon bloggade om det och länkade även bilder.

Nu kommer ytterligare en uppgift om en palestinsk pojke, Barka al-Mugrahbi, vars död utnyttjats i propagandasyfte. Times of Israel skriver: Gaza boy was killed by errant bullet at funeral, not Israeli strike

A Palestinian boy accidentally struck by a bullet when terrorists fired in the air during a funeral died of his injuries Wednesday, family members and witnesses said. 
Palestinian health official Adham Abu Salmia initially said that 8-year-old Barka al-Mugrahbi died of wounds sustained in an Israeli airstrike on Monday. 
However, Israel’s military said it did not carry out a strike in the area at the time.
The boy’s relatives and witnesses later said the boy was marching in the funeral procession for a Gaza terrorist Monday when he was struck in the head by an errant bullet.
Nyheten bekräftas nu också av AP.

Att palestinska myndighetspersoner i Gaza ljuger är inte särskilt konstigt. De lever i en religiös diktatur som har svurit att förstöra Israel. Hamas har inga problem med att ljuga.

Men regelmässigt används uppgifter från dessa källor i svenska nyhetstelegram. Lögnen i Gaza spred sig ända upp till Sverige och ut i Ekots nyhetssändningar. Det är såklart inte första gången.

Tror ni på en rättning eller en bättring? Det verkar tyvärr avlägset.

Elder of Ziyon har bloggat ytterligare om ämnet.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Erik

" Hamas har inga problem med att ljuga."
Om det bara gällde dem. Det handlar om en kultur som tillåter lögnen om den gagnar en.
EL

Anonym sa...

Avsaknaden av initierad och stringent rapportering från denna konflikt är ett skamligt kapitel.
Då får man glädjas åt det lilla. Här om dagen noterade jag en liten TT-notis som för en gångs skull inte följde den gängse mallen: omvänd kronologi.

Alltså, och håll i er nu, FÖRST skrev man att raketer sköts in i Israel SEDAN skrev man att Israel besvarade angreppet.

Grattis TT, med en förhoppning om att ni utvecklar och satsar på detta nya, fascinerande koncept.

Annars är det ju märkligt hur sällan man ser den omvända kronologin i andra sammanhang, typ.

"Våldsamma afghanska protester. Många döda och skadade:

Brödtext-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla. Protesterna inleddes efter att en amerikansk soldat urskillningslöst slaktat 15 civila."


//Individen

Anonym sa...

Rasism är när man tillägnar en specifik folkgrupp negativa kollektiva egenskaper på det sätt som dom tyska nazisterna gjorde gentemot judarna på 30 talet.

Således är det inte i Israels inresse att fascistoida svenska relaterar tll palestinier på samma sätt som Goebbles gjorde till judar.

Greppar du detta EL?

Anonym sa...

Såg just i j.Post att en av IDF's hundar bitit en stenkastande arab i handen.
Synd att inte IDF dresserat sina hundkompisar att gå mot genitalierna

benke sa...

Det är viktigt att inse att media är vänster och därmed går de de s.k. palestiniernas ärenden. Som när Newt sa att det inte finns palestinier. Och han har rätt. Palestina är en geografisk plats, inget annat.

Anonym sa...

Den intellektuella ledfyren Benke visar prov på sin bildning genom att berätta något som är ett faktum för alla som om det vore en kontroversiell sanning han delger oss.

Anonym sa...

Synd att inte IDF dresserat sina hundkompisar att gå mot genitalierna
-----------------------
Ja ditt hat mot muslimer är ju viktigare i den här frågan än något annat.Varför skrev du inte att det var synd att hunden inte bet ihjäl .....araben...när det nu är så du tänker? Varför håller du tillbaka?

Anonym sa...

Anonym 21:32

"Rasism är när man tillägnar en specifik folkgrupp negativa kollektiva egenskaper på det sätt som dom tyska nazisterna gjorde gentemot judarna på 30 talet."

För det första så riktade jag mig till en kultur. Har du hört talas om t ex Taqiyya? Sen drar du upp nazisterna, äpplen med bananer.
Läs på så kanske du "greppar" bättre.

Anonym 22:17
Osmakligt! Ta tillbaka!

Anonym 01:06
Se ovan.
EL

A-K Roth sa...

Anonyme rabid skribent 21:32 läser dåligt. En "culture of lies" existerar förvisso inom andra palestinska terrorgrupper än Hamas i regionen plus inom ledningen. Det har visats i falska, manipulerade och missledande fotografier och uttalanden om konflikten, så ofta att det fått ett namn, Pallywood.

Said Erekat har ljugit rakt ut. Lögner kom ökänt så ofta från Arafat (beskrivet av bl.a. Clinton och Terje Rød-Larsen)att man skämtade om det.

Värst är det när svenska media snappar upp och sprider lögner, förfalskningar och missledande rubriker och när undahållanden av fakta blir en del av falsk rapportering som snuddar på rasism.

Lighten up, Anonym. Det finns en culture of lies, men inte bara i somliga palestinska kretsar förstås. Vilket signaturen EL inte heller påstod.

Anonym sa...

http://www.dn.se/nyheter/varlden/nazistiska-ex-soldater-misstanksSvaret på varför detta sker är att MÖRDAREN ANSER att både judar araber och afrikaner KOLLEKTIVT delar samma negativa egenskaper gentemot Frankrike som nation. d.


Därför ska man vara mycket försiktig när man talar om gemensamma NEGATIVA kulturella religösa och etniska drag.

Extremt försiktig.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/nazistiska-ex-soldater-misstanks