10 feb. 2012

"Unga muslimer en sekt"

Läste en mycket intressant artikel av artisten Kadafi Hussein på Newsmill igår: Sluta fjäska för sekten Unga Muslimer
Som ung svensk muslim blir jag arg att jag ska företrädas av en homofobisk, antisemitisk sekt. Det som gör mig ännu mer ledsen är att de får miljoner i bidrag av staten. Med sina pengar försöker de stoppa all ärlig debatt om muslimer och Europa. Under hösten dök Kharraki upp på våra seminarier om "Islam och Europa" i Tensta Träff och tillsammans med kompisarna från muslimska mänskliga rättighetskommittén gjorde de allt för att förstöra möten.
Alla som har gått på Föreningen Tensta Träffs seminarier är inte förvånade över att Sveriges Unga Muslimer bjuder in homofober och antisemiter till konferensen. Vi har ju sett hur föreningens ordförande Mohammed Kharraki har uppträtt på de seminarierna och man kan inte säga att han har någon respekt för demokratiska mötesformer. Det låter som dåligt skämt när han säger att organisationen Sveriges unga muslimer" står för mångfald och är mot extremism i alla dess former" […]
Nu har Sveriges Unga muslimer tillsammans med Muslimska mänskliga rättighetskommittén börjat med egna möte i Tensta Träff. Den 23 februari hade de öppet möte där de hade bjudit in de som stod utanför Folkets Hus och förhindrade ungdomar att komma in festlokalen. I lokalen satt män och kvinnor på var sin sida och man fick inte sitta blandat. Som vanligt styrde miljöpartiets riksdagsledamot Mehmet Kaplan allt men han satt längs bak i lokalen. Jag undrar om Miljöpartiet står för att kvinnor och män inte får sitta bredvid varandra?
Den här artikeln är gammal (uppdaterad februari 2011) men fortfarande mycket relevant. Det finns ingen särskild granskning av extremismen bland det svenska islamska etablissemanget utöver den som Gudmundson gör på fritiden.

Det finns inget som pekar på att artikeln har blivit mindre relevant nu. Gudmundson skriver idag att det finns 200 jihadister i Sverige och att landet är ett centrum för Al-Shabaab som numer är en del av Al Qaida.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Per Gudmundson har inte skrivit ett ord om att svenska nazister dagen efter minnesdagen för förintelsen bröt sig in på ett politiskt möte i hans hemtrakter och hotade att döda alla närvarande varefter man påbörjade verkställandet av hotet.

Det visar att vi som verkligen är intresserade av ett fritt Sverige måste vända oss någon annanstans än till honom om vi vill se ett konsekvent agerande mot alla hot av vår frihet.

Erik S sa...

Kan du länka till något om det där?

Lasse N sa...

Erik, jag hoppas du har tålamod. Någon sådan händelse som anonymen beskriver har inte rapporterats i svenska media men det kan förstås vara så att svenska journalister som vanligt håller nazisterna om ryggen och mörkar det eller de mord som tydligen skedde någonstans i Dalarna.
Ja, så är det nog.

Allvarligt talat, yttrandefrihet måste vara ledstjärnan i vårt samhälle men ibland måste man nog ha lite torrt på fötterna innan man yttrar sig.

Erik S sa...

Lasse, du har säkert rätt. Ingen fara, jag har tålamod! :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Erik S sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Erik, jag hoppas du har tålamod. Någon sådan händelse som anonymen beskriver har inte rapporterats i svenska media
--------------------------
Nej initalt rapporterades inget om att 10 nazister brutit sig in på ett möte där centerpartister sossar och vänsterpartister pratade om rasism och hotat döda alla närvarande samt sedan påbörjat försök att verkställa hoten.
På högerbloggar skrevs inte ett ord för svensk terrorism är inte terrorism såvida den inte utgår från muslimer trots att fascister och nazister är ansvariga för mer än 20 politiska avrättningar dom senaste 20 åren.

Anonym sa...

Anonym syftar uppenbarligen på den här händelsen:

http://www.expressen.se/nyheter/politiker-slogs-blodig---av-nazister/