26 feb. 2012

Stenkastande är dödligt våld

Jag har tidigare skrivit om hur SVTs korrespondenterna valde att skildra ickevåldsrörelser på västbanken. Men dessa ickevåldsrörelser kastar sten mot bosättare och militär. Detta kan verka harmlöst, men är dödligt.

Nu har palestiniernas stenkastande fångats på film:


Detta stenkastande är inget slumpmässigt agerande, utan något som regelmässigt förekommer. I höstas dog en israelisk man och hans son efter en sådan attack.

Anledningen att SVT kallade detta för icke-våld är att palestinierna själva gör det. Till exempel Salam Fayyad.

Elder of Ziyon bloggade.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta att det är off topic, men vad har hänt med Anna Ekströms blogg? Du har länkat till henne innan, har hon stängt ner bloggen?

Anonym sa...

Självklart kan stenkastning vara dödligt och är absolut inte icke-våld, å andra sidan, om ursprungsbefolkningen får samma rättigheter som dom judiska bosättarna, kanske stenkastningen skulle upphöra? Svansbo kanske skulle försöka sätta sig in i dom förtryckta palestiniernas situation?

Robsten sa...

Och då är stenkastning i Sverige också dödligt, något som ingen reflekterat över ännu.

Erik S sa...

Anonym 17:47: hon har stängt ned sin blogg, den är numer privat. Vet inte varför.

Anonym 20:00: Jag tror det som driver många av stenkastarna är ideologi, inte fattigdom och förtryck. Men en del skulle absolut försvinna om palestina var ett välmående land. Jag vet att många palestinier på västbanken har det svårt.

Unknown sa...

Palestinska ledare har haft många tillfällen att få fred med Israel. Alltid på Israels initiativ. Av någon anledning så har ALLTID det palestinska ledarskapet smitit undan och undvikit fred. Detta förstås för att det inte gagnar ledarna.

Att tro att oroligheterna beror på att den s.k "ursprungsbefolkningen" inte har samma rättigheter som de som bor i Israel, vare sig det är judar eller araber eller andra folk, är bara okunnigt. Alla oroligheter varesig det är på västbanken eller andra ställen är ENBART pga palestinierna själva. Ingen annan. De s.k. "förtryckta" palestinierna valde själva Hamas som sina företrädare. Som man sår får man skörda. Enkelt och rättvist.