25 feb. 2012

Reepalu blandar åter ihop antisemitism och Israel

Simon Wiesenthalcentret förlänger sin resevarning och fortsätter avråda judar att resa till Malmö. Detta skriver Sydsvenskan om:
Nu har Ask fått ett nytt brev från Simon Wiesenthal Center. I brevet slås fast att den tidigare resevarningen kvarstår. 
”Malmös borgmästare, Ilmar Reepalu, har vädjat om ickevåld gent­emot gängen, men ännu en gång brustit i att nämna det uppenbara tabut hatbrott.” 
I brevet till justitieministern hävdar Shimon Samuels, ansvarig för internationella relationer vid Simon Wiesenthal Center, att islamofobiska attacker i Malmö minskar. Däremot uppger centret att hatbrotten riktade mot judar, romer och människor av afrikanskt ursprung stiger. 
Bilden bekräftas av Malmö stads dialog­forum, som från polisen har inhämtat uppgiften att 47 antisemitiska hatbrott anmäldes under 2011. Under 2010 gjordes 20 sådana anmälningar.
Man intervjuar också Ilmar Reepalu, som är upprörd över varningen:
– Det hela är bisarrt. De befinner sig i Los Angeles som har fyra gånger så många mord per tusen invånare som Malmö, säger Reepalu. 
– Jag får intrycket att centrets syfte är att människor ska glömma bort vad som sker i staten Israel, kränkningar mot mänskliga rättigheter som alla människor borde ta avstånd från.
Återigen legitimerar Ilmar Reepalu antisemitismen genom att göra den förståelig och koppla ihop den med påstådda israeliska kränkningar.

Han upprepar också sin tidigare uppfattning, att alla borde ta avstånd från Israel. Det var det han tidigare tyckte judiska församlingen skulle göra istället för att demonstrera för Israels rätt att existera.

Om Simon Wisenthalcentret gör avledningsmanövrer när de pekar på antisemitismen i Malmö, borde inte samma sak gälla för alla antirasister som uppmärksammar Malmös antisemitism?

Ilmar Reepalu skickar en tydlig signal till Malmös antisemiter när han återigen visar att för honom är antirasisterna ett större problem än rasisterna själva.

21 kommentarer:

Lasse N sa...

Sydsvenskan nämner inte med ett ord vilka som trakasserar judar utan kallar dem bara för "rasister".
Intrycket man får och det är väl meningen, är att Malmö har svåra problem med nazister.
Hur kunde Malmö på så kort tid bli ett centrum för stöveltrampande fascister?

Anonym sa...

Det har sagt förr, och det krävs att det sägs igen: Reepalu är en antisemit. För att inte säga Judehatare.
Vilken annan slutsats kan man göra?

Att Simon Wiesenthalcentret ligger i Los Angeles tycks för antisemiten Reepalu vara den livlina han kan ta till när inte sanningen står på hans sida.

En mer bedrövilg person får man leta efter.

Och såklart, han är en Socialdemokrat. Jag är inte förvånad.

/benke

Anonym sa...

Är det någon inom Socialdemokratin som har vågat ställa Reepalu till svars? Eller vill de inte?

Håller de med?

/benke

Anonym sa...

Nja, vad Reepalu menar är förstås att eftersom mordfrekvensen är avsevärt högra i Los Angeles än i Malmö så borde Wiesenthalcentret istället utfärda en resevarning för L A. Sen att hans analys av vad som driver Wiesenthalcentret möjligen är felaktig är en annan sak. Nu är det ju så att den judiska församlingen i Malmö anser att Wiesenthalcentret är ute och cyklar med sin resevarning, så visst har Reepalu rätt i att den obskyra propagandaorganisationen Wiesenthalcentret uppträder bisarrt..

Anonym sa...

Wiesentahalcentrets resevarning för Malmö gäller just judar som inte löper samma risk att drabbas av antisemitiska angrepp i Los Angeles.
Det ha inte Reepalu förstått.
Alltfler judar har flytt från antisemitismen i Malmö och judiska församlingen arrangerade för lite sedan en liten protestdemonstration där männen bar kippor under en promenad just för att markera mot den muslimska antisemitismen i staden.

Anonym sa...

Snarare är det Wiesenthalcentret som inte förstått att risken är mikroskopisk att drabbas av antisemitiska attacker i Malmö. Frågan är ju varför det ökända Wiesenthalcentret utfärdar resevarningen mot judiska församlingens vilja. Min gissning är att dom är sura på Reepalu för att han inte krälar i stoftet för dom utan ger svar på tal.

Anonym sa...

Min, inte alltför kvalificerade, gissning är att anonym 20.03 är antisemit själv.

Bulten i Bo sa...

Jag antar att kommentatorerna här nu klassar Judiska församlingen i Malmö som antisemiter för att dom inte skriver under på Wiesenthalscentrets resevarning, eller?

Anonym sa...

Dessutom är det väl så att det är rabbinen Kesselman i Malmö som har anmält en stor del av påhoppen. Det kan vara så att det är hans klädsel som drar till sig påhopp, kan också vara så att han överdriver. Hursomhelst, för den vanlige personen är risken för antisemitiska påhopp mikroskopisk.

Anonym sa...

För den vanlige juden är risken för traksserier och glåpord från muslimer mycket stor i Malmö.
Reepalu bagatelliserar detta till skillnad från vad han skulle göra om hans muslimska väljare skulle börja klaga på hittepå-islamofobi.

Anonym sa...

Så i själva verket får judar skylla sig själva för antisemitism för att de klär sig på ett speciellt sätt.
Ja så tycker nassar och islamister också

Anonym sa...

Nej, man har rätt att klä sig som man vill utan att bli påhoppad eller attackerad, däremot är det givetvis så att om du klär dig på ett sätt som avviker från den stora massan ökar risken för påhopp. Detta gäller Kesselmann eller dom som klär sig i extrema muslimska kläder. För den vanlige juden är risken för trakasserier minimal. Det har dom själva intygat i dagens nyheter och visas också i brottsstatistiken.

Anonym sa...

Antisemitiska hatbrott ökade i malmö under förra året medan hittepåbrott mot muslimer minskade.
http://svt.se/2.22620/1.2599279/antisemitiska_brott_okar_i_malmo&queryArt527895=MALM%3F&sortOrder527895=0&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=37

Anonym sa...

Och hur stor del av ökningen beror på anmälningar av Kesselmann? Dom av muslimer anmälda brotten är alltså påhittade? Frågan kvarstår: Är man antisemit om man ifrågasätter Wiesenthalcentrets agerande?

Anonym sa...

Så om Kesselman utsatts för fler antisemitiska påhopp av muslimer under 2011 än under 2010 så är det ingen ökning av antisemitiska hatbrott enligt antonymens logik.

Man behöver visst inte vara antisemit om man ifrågasätter Wiesenthalcentrtets resevarning till Malmö.
Men det hjälper.

Anonym sa...

Hur vet man att det är muslimer som attackerat Kesselmann? Har polisutredningarna och rättegångarna visat det? Förutsatt att Kesselmanns anmälningar är sakligt grundade så kan dom klassificeras som antisemitiska påhopp (beroende på vad som hänt). Men fortfarande är risken för antisemitiska påhopp för den vanlige medlemme i judiska församlingen mikroskopisk. Antisemitismen i Malmö är alltså ett ickeproblem, vilket medlemmarna i judiska församlingen verifierat.

Anonym sa...

Judarna i Malmö talar nu klarspråk om att det uteslutande är muslimerna som står för de antisemitiska hatbrotten i Malmö.
http://www.varldenidag.se/nyhet/2011/12/14/Nu-satter-Malmos-judar-ner-foten/

Det är f.ö. orimligt med så många muslimer i Malmö.
En sån anhopning borde bara finnas i MENA.

Anonym sa...

Intressant länk, klipper ut lite om vad ordföranden sa: "I oktober skrev Världen idag om Malmörabbinen Shneur Kesselman och de trakasserier han nästan dagligen får uppleva. Att den "vanlige" juden blir utsatt för något liknande är ovanligt, och själv säger sig Fredrik Sieradzki aldrig ha upplevt något sådant. Därmed inte sagt utan att det förekommer.
I samband med de stora judiska högtiderna Rosh hashana, Yom kippur och Sukkot i höstas, blev till exempel en dam, på väg till synagogan, antastad av en ung kille. Händelsen polisanmäldes, liksom för övrigt alla andra utslag av judefientlighet numera görs på uppmaning av församlingens ledning.
– Men annars är det i miljöer där den judiska identiteten är känd som trakasserierna förekommer och i synnerhet drabbas våra skolungdomar, fortsätter Fredrik Sieradzki.
Frågan, vilka det är som ligger bakom hetsen, besvarar han utan att sväva på målet:
– Det är uteslutande muslimer. Vi har ett problem i Malmö; att här finns muslimer som inte gillar judar. Men det är något som media väljer att förtiga. Att tala om det anses inte politiskt korrekt och man är väl rädd för att framstå som rasistisk. Men man måste ju ändå säga sanningen.

Dock understryker han att alla muslimer i Malmö inte ska dras över en kam. Det är en mindre grupp det handlar om. Andra muslimer ger judarna sitt stöd och inte minst har man från Islamic centers håll uttryckt sin avsky över antisemitismen, säger han."

I intervjun framgår klart att antimitiska attacker är ovanliga. Dock, hur man ordföranden påstå att det enbart är muslimer bakom attackerna när han själv ALDRIG enligt egen utsago blivit attackerad? Visst kan det vara för många muslimska invandrare i Malmö men dett är i så fall inte ett större problem för den judiska gruppen än för övriga, t ex vanliga svenskar. Intervjun med judiska församlingens ordförande visar också att Reepalu har helt rätt när han kallar Wiesenthalcentrets resevarning för bisarr.

Anonym sa...

I samma länk uppger Fredrik Sieradzki från Malmö judiska församling att det uteslutande är muslimer som står för antisemitismen i Malmö.
Hatbrotten mot judar ökade också under 2011.
Jag tycker att Reepalu borde hyra in ett specialförband från Israel för att rensa upp i Rosengård.

Anonym sa...

En lysande idé! Lär säkert öka säkerheten för dem judiska församlingen..

Bulten i Bo sa...

Judiska församlingen stöder inte den utfärdade resevarningen för Malmö. Israels supportrar på denna sida vill dock ha specialförband för att "rensa upp" i Rosengård.

Jag tycker synd om judarna för de förmenta supportrarna som de drar på sig.