8 dec. 2011

The truth about the refugees

Israels vice utrikesminister Danny Ayalon har precis släppt ännu en informativ video om mellanösternkonflikten: The truth about the refugees


Som jag sagt tidigare, riktigt kul att se Israel gå på offensiven. Mer sånt.

7 kommentarer:

Laertes sa...

En minister i en stat som är inblandad i en lång och blodig konflikt släpper en film på youtube som säger "sanningen"... Kom igen!

Brian sa...

..för många i Sverige är sanningen ointressant, man väljer att leva med behag i en virtuell förljugen värld där allt ont kommer från staten Israel.

EL sa...

Brian, du har så rätt.

EL sa...

Laertes, tyka dig inte.
Sanningen är ofta obehaglig att höra.
Det finns inga judar kvar i arabländerna utom en liten rest i Marocko och Tunisien. Hur länge de kan hålla stången med islamisternas framgång i valen är väl bara en tidsfråga.

benke sa...

Tack Erik. Jag önskar att dessa filmer vore mer spridda. Vi alla vet ju hur det är ställt i denna fråga, men eftersom så många är blockerade av politisk korrekthet och direkt förljugenhet så är det svårt att nå fram.

Dessa filmer är välgjorda och informativa. Vi pro-Israeler (jag är kristen protestant) älskar när sanningen sägs. Man må ogilla Israel men ingen seriös person kan förneka att det som sägs i denna video stämmer med verkligheten.

Adam sa...

Laertes, Isral har aldrig valt att bli indragen i någon konflikt. Det var grannländerna som valde att angripa Israel.

Sen kan man tyvärr konstatera att Ayalons filmer knappast kommer få nåt genomslag där det behövs. Både Ayalon och Lieberman har gjort ett antal dåliga priorities där de hellre skaffat inrikespolitiska poäng än utrikespolitieka (som ju är deras jobb). Nu ses de ofta som Muppar i den internationella politiken och ignoreras även när de säger sanningar. Att budbäraren delvis skjutit sig själv blir en stor triumf för alla som vill ignorera fakta.

ג'ון sa...

Apropå arabiska flyktingar så har Newt Gingrich korrekt påpekat att "palestinerna" är ett uppfunnet folk och egentligen tillhör den stora arabiska samfälligheten.
http://www.guardian.co.uk/world/2011/dec/10/palestinians-invented-people-newt-gingrich

Han har naturligtvis rätt. Dagens s.k. palestinier utgör en blandning av araber från olika delar av arabvärlden, inte minst från Egypten och Jordanien från den långa period 1949-1967 då dessa båda nationer ockuperade Gaza resp. Judea och Samaria.
Det finns inte den minsta legalitet bakom arabernas krav på en andra palestinsk stat vid sidan av Jordanien som redan består av 70 % "palestinier"