4 aug. 2011

"Storskalig militäroperation i Gaza krävs"

Paul Widén skriver om de senaste raketattackerna mot Israel:
Två Grad-raketer avfyrades under natten till idag mot Israel av terrorister i Gaza. En slog ner utanför Kiryat Gat, medan den andra slog ner på en gata vid infarten till Ashkelon. Grad-raketerna som används av terroristerna i Gaza är industritillverkade i Iran, Kina eller Ryssland och smugglas in i Gazaremsan genom tunnlar under gränsen till Egypten. De har en räckvidd på upp till 40 kilometer och en stridsspets på 20 kilo.

I måndags avfyrade terrorister i Gaza ytterligare en raket mot södra Israel, denna gång en inhemskt producerad Kassam-raket. Den slog ner strax söder om Ashkelon intill ett beduintält, där en kvinna skadades av splitter från raketen.

Raketbeskjutningen har pågått länge, men nu har alltså en upptrappning skett.
tisdags sa den israeliska ministern för allmän säkerhet Yitzhak Aharonovitch att det krävs en storskalig militäroperation i Gaza. Uttalandet kom efter raketattacken i måndags som skadade en kvinna söder om Ashkelon. ”Skillnaden mellan en attack som orsakar lättare skador och en attack som dödar dussintals barn på ett lekis är väldigt liten,” sa Aharonovitch i en radiointervju.

Israel måste därför än en gång gå in i Gaza, som man gjorde under operation Gjutet Bly i december 2008-januari 2009, för att rensa upp i terroristträsket och förstöra de enorma raketlager som byggts upp sedan dess, menade han.

Ingen stat kan stå ut med den typ av terror som Israel måste acceptera. Det är inte hållbart i längden - Israels regering sviker sina medborgare om detta tillåts fortgå.

En ny militär operation är det enda alternativet, och något som varje demokrat borde stödja.

3 kommentarer:

lasse sa...

Det är ju precis det som är avsikten med raketbeskjutningarna. Att provocera fram ett angrepp och sedan se till att så många civila som möjligt dödas och skadas.
Vid behov hjälper Hamas till med extra dödsoffer och skador och sedan hycklar man och anklagar och anklagar Israel för "oproportionellt våld".
Samma gamla trick och de flesta i både arabvärlden och i västvärlden faller som vanligt för det.

ג 'ון sa...

IDF kommer att få stora problem med att genomföra en storskalig offensiv i Gaza.
Terroristerna i Hamas, PIJ och diverse salfistiska smågrupper som nu finns i Gaza har grupperat eldställningar, ammunitionsförråd och raketramper i moskeér, skolor, på lekplatser och i bostadsområden. Stabsfunktioner likaså och dessutom under sjukhus, precis som 2008.

En storskalig offensiv från IDF skulle därför komma att kräva ett stort antal dödsfall bland de mänskliga sköldar som terroristerna skoningslöst utnyttjar.
Detta skulle ytterligare öka det internationella vänsterhatet mot landet.

När IDf rensade upp i terrorns huvudstad Jenin 2002 så använda man sig av avsuttet infanteri med resultat att ungefär lika många IDF-soldater som terrorister dog (dessutom ungefär lika många s.k. civila) vilket vore oacceptabelt för den israeliska allmänheten i en Gazaoperation.


Det som slutligen gjorde att IDF kunde inta Jenin var användandet av pansrade Bulldozers D-9 som kunde användas för att rasera alla försåtsminerade hus.

Det är sannolikt att IDF måste använda sig av samma taktik i Gaza och dessutom explosiv demolering av islamisternas försvarsnästen i civila hus.
Eftersom Hamas medvetet förhindrade oskyldiga att lämna sina bostäder efter IDF´s varningar om förestående anfall 2008 så kan man utgå från att även nästa israeliska operation i Gaza kommer att kräva många oskyldigas liv pga Hamas totala förakt för ickekombattanters liv och lem.

Tyvärr en idealsituation för Pallywood och dess samverkan med media, politiker och debattörer på vänsterkanten i Västvärlden.

benke sa...

Israel har att rensa ut Gazaremsan med vad våld som krävs. Nu tassas det och det enda som uppnås är en fördröjning av det oundvikliga. Tror någon på fullt allvar att Israels fiender någonsin kommer att ge sig förutan att de blir demolerade? Tror någon att terroristerna i Gaza kommer att ge sig förutan att de blir neutraliserade?

Det vi ser nu är ett lågintensivt krig som blossar upp ibland och som kommer att göra det så länge som Israel finns där det finns, vilket det skall göra.

Vad vänstern tycker är fullständigt ointressant. Om vi skulle intressera oss för vad vänstern tycker så hade Berlimuren fortfarande funnits, Saddam hade fortsättningsvis torterat ihjäl barn och Sovjet hade fortsatt hållit halva Europa i ett fängelse. Det finns ingen massmördare vänstern ogillat.

Om Israel vill att raketbeskjutningarna upphör så är det dags att ta till stora släggan och inte oroas över eventuella vänsterreaktioner, vi vet vad de kommer att säga i alla fall. Vänstern står alltid på tyrannens sida.

Så vad göra nu? Internationellt sett så kan inte Israel göra mycket om man lyssnar på FN (vilket jag hoppas att de inte gör). Om man däremot vill slå ett slag för frihet och emot tyranni så vore det på sin plats att genomföra en rensning på Gazaremsan. Hårt och skoningslöst samtidigt som man söker att minska civila förluster naturligtvis.

Tyvärr så hjälper inte USA till särskilt mycket med sin nuvarande president. Vi får hoppas på att han blir utbytt 2012. Och att det kommer en konservativ Israelvän i Vita Huset.