28 juli 2011

Palestinskt bistånd till mördare

Palestinian Media Watch har precis släppt en rapport till den amerikanska kongressen om hur amerikanskt bistånd används. Palestinska myndigheten använder bland annat pengarna till att avlöna terrorister som sitter i israeliska fängelser.

Från Jerusalem Post:
The Palestinian Authority spends more than $5 million a month paying salaries to terrorists sitting in Israeli prisons, according to a Palestinian Media Watch report presented to congressmen in Washington on Tuesday. […]

According to the report, “A law signed and published in the official Palestinian Authority Registry in April 2011 puts all Palestinians and Israeli Arabs imprisoned in Israel for terror crimes on the PA payroll to receive a monthly salary from the PA.”

The report says this law “formalizes what has long been a PA practice.”

Those eligible for the payments, according to the report, are “anyone imprisoned in the occupation’s [Israel’s] prisons as a result of his participation in the struggle against the occupation.”

Quoting from Al-Hayat al- Jadida, an official daily newspaper of the Palestinian Authority, the report said that more than 5,500 Palestinian prisoners receive these funds.

Men det är inte alla fångar i israeliska fängelser som får pengar. Bara de som har dödat israeler:
Palestinian car thieves in Israeli prisons will not receive a salary, but every terrorist in prison including murderers are on the PA payroll, the report said, adding that “the salary goes directly to the terrorist or the terrorist’s family.”

Självklart gäller också detta svenskt bistånd. Våra skattepengar går direkt till personer som dödat oskyldiga civila.

15 kommentarer:

ג 'ון sa...

Jag bedgriper inte varför Erik Svansbo använder begreppet "palestinier" eftersom det inte finns någon "palestinsk" stat, enbart en mix av av jordanier och egyptier på Västbanken/Gaza.

Bosse J sa...

Ojdå.

Morot sa...

Du menas krigsfångar som sitter i ISraeliska fängelser.

jag har alltid uppfattat det som att ni anser att det pågår ett krig mellan Hamas som är den valda palestinska representatien och Israel.
Rimligen är fångarna då krigsfångar.

Man kan inte både ha kakan och äta den.


En sak förstår jag dock inte.

Hur kan 5.500 palestinier få pengar för att var och en ha dödat 1 eller fler Israeler?
Din källa hävdar ju att det unikt är dödande som ger pengar.

Bosse J sa...

Bra Morot, naturligtvis betraktar Palestinska myndigheter fångarna som krigsfångar eftersom de i realiteten bedriver ett lågintensivt och långvarigt krig mot Israel. Det är just detta krig som motiverar blockaden till havs mot Gaza t.ex. och som folkrättsexperter pekar på som grund för att bordningen av Ship-to-Gaza fartygen på internationellt vatten var legal. (De folkrättsexperter som hävdar annat anser att det inte föreligger något krig, men är det så går våra skattepengar till belöning för mord.)

Detta väcker frågan om varför vårt bistånd till Palestinska myndigheten används för just denna krigföring istället för humanitära satsningar i Gaza och på Västbanken. Jag känner inte till något fall där våra ansvariga politiker sagt att de avser att våra skattepengar ska gå till att stödja krig mot en demokratisk nation som Israel.

EL sa...

3. Mojoten

"Man kan inte både ha kakan och äta den."

Det kan man visst. Det är motsatsen man inte kan:-))

Så du ser ingen skillnad mellan en terrorist och en krigsfånge?

ג 'ון sa...

Kombattanter som uppträder beväpnade på ett eller annat sätt(inkl. bombväst), utan uniform eller förbandsinsignier har enligt Genevekonventionen inga krigsfångerättigheter utan kan ställas inför rätta.

benke sa...

Den "palestinska myndigheten", jag sätter detta inom citationstecken då det inte finns en palestinsk stat, använder pengar den får från amerikanska och svenska skattebetalare till att avlöna terrorister.

Vem är förvånad? Att vi i dagsläget behöver orda om detta tyder på en från västvärlden svag eller ingen förståelse för ondskan som finns runtomkring.

Det är ytterligt talande dock när västvärldens politiker som blivit charmade av palestinafrågan inte tänker till utan slösar ännu mer av skattebetalarnas pengar på strunt.

Lägg ned biståndet till palestinier/terrorister. Låt dem själva betala.

Vi i den fria världen borde vara ännu mer vaktsamma när politiker söker att vara snälla med andras pengar och när de t.o.m stödjer terrorism med våra pengar.

Låter det fånigt? Well, du kan själv betala för terrorism om du vill. Jag tar hellre hand om mina barn för mina pengar.

Johan sa...

Jag skäms över att Sverige är en av de största biståndsgivarna till de araber som ibland kallas palestinier. Att svenska politiker är så angelägna om att göda arabisk rasism och terrorism är tragiskt.

A-K Roth sa...

Så rätt, EL. Man kan inte både äta upp kakan och samtidigt ha den kvar. Men en terrorist kan naturligtvis delta i krig, i Hamas och andra terroristgruppers fall ett terrorkrig. Han/hon blir då skyldigt till krigsbrott, alternativt brott mot mänskligheten. Bistånd som går till att hedra och hylla terrorkrigare kommer från kakor behövande palestinier inte får äta för de är uppätna. Bara filosoferingar kring ämnet. :)

Virtus sa...

Till hebreiska bokstäver i toppen: Man kan referera till Palestina och palestinier utan att det finns en stat, eftersom det är ett historiskt och geografiskt område. Precis som man kan referera till tyskar innan 1871.

Lär man sig ingenting i dagens skolor ;)

ClaesW sa...

Är det någonting i ABB:s manifest ni hävdar vara osant? Ni låter nämligen exakt likadant. Samma andas barn.

ג 'ון sa...

Det geografiska området Palestina upphörde att existera när det brittiska mandatet löpte ut och Israel bildades 1948 bäste Virtus.
Det existerar således inte längre och alltså inga palestinier.
Det finns däremot sedan antiken de historiska och geografiska namnen, Judea, Samaria och Gallilea som idag befolkas av judar och araber där judarna och ett mindre antal araber är medborgare i Israel

Till bilden hör dessutom att många araber på Västbanken har jordanska pass och således formellt är jordanier.
När det gäller tyskarna så kallades de inte tyskar innan landet enades utan bayrare, preussare holsteinare etc.

ClaesW´s beskyllningar att några av oss skulle gilla Breiviks manifest är så puerila att de inte kräver något bemötande.

Bosse J sa...

Jag vet inget om ABB's manifest och jag bryr mig inte heller. Hans handlingar var avskyvärda oavsett vilken politisk och ideologisk uppfattning han hade.

Märkligt att det för ClaesW verkar viktigare att fördöma personer vars eventuella åsikter delvis kan sammanfalla med en galen massmördares än att fördöma ideologiskt/religiöst motiverat dödligt våld. Som Hama's t.ex.

Bosse J sa...

Tillägg: om ABB föredrog morgonte framför morgonkaffe, gör det mig som alltid dricker te på morgonen till en anhängare och hyllare av massmord?
Så verkar ClaesW resonera.

Pophöger – Palestinskt bistånd till mördare | Världen kan vänta sa...

[...] bland annat pengarna till att avlöna terrorister som sitter i israeliska fängelser. via blogg.svansbo.se Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna [...]