1 okt. 2010

Sahlins svek - ger Sd inflytande

Sossarna har nu letat fram en annan kandidat än Björn von Sydow, efter att han inte ville delta i Sahlins smutsiga maktspel. Det är nämligen så att hon innan valet lovade att inte göra det hon gör just nu.

Bloggen departementet länkar idag till ett blogginlägg från slowfox som berör Sahlins tal inför s-kongressen 2009. Då sa hon så här:
Vi ger aldrig Sverigedemokraterna inflytande – aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! Och det gäller också passivt inflytande (min fetstil)

Men nu har hon gjort helt om. Detta borde hon konfronteras med.

Ann-Charlotte Marteus på Expressens opionionsblogg kommenterar:

Se även inslag.se på samma tema.

5 kommentarer:

gustav sa...

"Är detta vad socialdemokraterna anser är statsmannaskap?"

Vilka av partierna visar något som helst statsmannaskap? Vänstern och miljöpartiet vägrar ha sina kontor och lokaler i anslutning till sverigedemokraternas. De borgerliga partierna såväl som sossarna vägrar att tala med de folkvalda sverigedemokraterna och väljer hellre att styra landet genom oförutsägbara voteringar i riksdagen vars utfall de bara kan gissa. Det är en oansvarigt och barnsligt. På vilken annan arbetsplats hade ett sådant beteende accepterats?

Härstedt som kandidat till talman spelar SD rakt i händerna - | Signerat Kjellberg | sa...

[...] så enkelt kunde inte det inte få ske. Istället väljer Socialdemokraterna att lyfta fram Kent Härstedt som [...]

William sa...

Lol moderater är sig lika. Om ni, dessa arbetares företrädare, inte önskar ge sd makt att avgöra, kan ni ju rösta på sossarnas förslag. Är den logiken för svår för högern?

benke sa...

Jag hörde bland vänner många gånger att såssarna inte skulle sammanblanda sig med SD då de lovat det om och om och om igen. Jag trodde inte på det, ty makten är för härlig för vänstern.

Mycket riktigt. Jag hade rätt. Nu står de där ändå, såssarna, och försöker samarbeta med SD och har utnämnt sin person till talman. Tack Björn von Sydow att du står ovan detta.

Det är nu det kommer att visa sig, Härstedt har inte kvalificering till något men såssarna skäms inte i sina försök till att obstruera.

Nyval är nog det bästa om inte nuvarande talman får fortsätta.

Silver sa...

Det är Reinfeldts ansvar att nå en uppgörelse med oppositionen. Oppositionen måste väl ändå bedriva opposition? Eller ska de röd-gröna lägga ner sina röster under fyra års tid och låta regeringen stå oemotsagd? Är det vad 48% (eller vad det nu blev) av folkets röster är värda? Och eftersom Reinfeldt också har sagt att han inte vill vara beroende av SD så får han väl erbjuda något till oppositionen för att få igenom sina förlsag?