27 okt. 2010

Newsmill: Liberaler blundar för antisemitism

Idag har jag min andra artikel publicerad på Newsmill. I den skriver jag om samhällets tendens med ökande antisemitism och hur liberaler numer är med och driver denna utveckling.

Ledande liberaler avfärdar idag helt en bredare definition på antisemitism, utan att ens bry sig om att förklara sin ståndpunkt. Därtill förespråkar de antisemitism på offentliga lokaler, och utmålar sina meningsmotståndare som antiliberala.

De liberaler jag tänker på är Mattias Svensson som släppte lös denna debatt, Expressens ledarsida samt SvDs ledarsida.

Mattias Svenssons twitterflöde finns här, och för den som vill fördjupa sig i Segerfeldts liberal-antisemitiska föreställningsvärld bidrar jag med länkar.

Här förklarar han att israelvänner blåser upp antisemitismen för att tysta kritiker. I samma inlägg menar han också att dessa israelvänner är mycket inflytelserika. I detta inlägg ger han Israel skulden för mellanösterns antisemitism.

Så här avslutas artikeln:
Att vara liberal är att vara för yttrandefrihet. Det är också en liberal plikt att engagera sig mot olika former av rasism. Trenden att liberaler går i bräschen för att spela ned antisemitismen är oroande. Att vissa liberaler går ännu längre och till och med använder antisemitisk retorik är skrämmande.

PS: Ett skrivfel har smugit sig in i artikeln - det står att vänstern tagit sin hand från antisemitismen. Det jag menade var att vänstern tagit sin hand från kampen mot antisemitismen.

3 kommentarer:

ג 'ון sa...

Hur man som liberal kan hävda att Dilsa Demirbag Sten förlorat en debatt mot Andreas Malm som definitionsmässigt förlorat varje debatt a priori genom sitt öppna stöd till den antisemitiska terrororganisationen Hezbollah, övergår iaf mitt akademiska förstånd.

Jag tror att det är dags att omvärdera Fredrik Segerfeldt som en liberal när hans åsikter om den judiska staten så väl sammanfaller med stenkastarvänsterns, nazisternas och islamisternas.
Fredrik Segerfeldt uppskattar uppenbarligen inte den demokratiska ö i havet av diktaturer i Mellanöstern, som Israel utgör.
Det klassar honom som en icke-liberal.
/BR

Gunnar sa...

Tappade hakan litegrann, när Mattias Svensson kallade dig för "troll":

http://magasinetneo.se/mattias/

Har han blivit helt från vettet?

Erik Svansbo sa...

Många kör med invektiv i debatten, det är ett manér som jag beklagar.

Men på många sätt har Svensson tappat i min aktning. Dels kan jag inte för mitt liv förstå hur han kunde rösta på mp och ändå kalla sig liberal. Och sen se hur han agerat i den här frågan där han helt fått fakta om bakfoten vad det gäller Sundins agerande. Trots att han rättat sin artikel är fortfarande grundsatsen fel.