14 okt. 2010

Har det brunnit i Bildt?

Ynet rapporterar att Carl Bildt återigen varit på besök hos sin kompis Assad i Syrien. Bildt åker gärna till diktaturen Syrien men undviker demokratin Israel, som jag tidigare bloggat om.

Hursomhelst, på denna resa har Bildt ett minst sagt intressant budskap:
In a recent meeting with Swedish Foreign Minster Carl Bildt in Damascus, the President of Syria, Basher Assad said that "Syria recognizes the existence of the State of Israel", and that he intends to convince Hamas to follow Syria's example.

Bildt met on Thursday with former minister Dr. Yossi Beilin and discussed his meeting with Assad. According to the Foreign Minister, Assad repeatedly mentioned his wish to resume negotiations with Israel through Turkey. Bildt told Beilin that I his opinion, Assad's intentions were sincere.

Jag är glad för Bildt om han har en bra relation med Assad. Det verkar han värdesätta högt. Men jag tror, även om Assad är Bildts personliga vän, att man bör ta hans ord med en nypa salt. Han är nämligen en brutal diktator.

Så när Assad säger att han erkänner Israel tror jag man bör vara ganska kritisk. Och när Assad säger att han ska övertyga galningarna i Hamas att erkänna Israel tror jag man ska inse att han antingen snackar rejält i nattmössan eller ljuger.

Att Carl Bildt går ut och för vidare ett så idiotiskt uttalande känns barockt. Har Bildt blivit berusad på gratisvin efter representationen hos diktator Assad? Vill han sprida glädje världen över på sin egen och Sveriges bekostnad?

Eller har det helt enkelt brunnit i Bildt?

3 kommentarer:

ג 'ון sa...

Assads uttalande är till intet förpliktigande.
Även palaraberna under Abbas är beredda att erkänna Israel.
Frågan är dock om Assad är beredd att erkänna Israel som en JUDISK stat enligt FN-resolution 181.
Abbas & Co är uppenbarligen inte beredda att göra så, ens i utbyte mot israeliskt byggstopp på Västbanken, enligt de senaste nyheterna från fredsförhandlingarna i Washington eftersom ett sådant erkännande skulle sätta stopp för det absurda arabiska kravet på "återvändande" av alla ättlingar intill tredje led av de araber som blev krigsflyktingar 1948.
Men Assad och den aningslöse Bildt hade säkert en trevlig pratstund iaf.
/BR

JohannaV sa...

En av anledningarna till att SD var det enda tänkbara partiet i detta val. En röst på alliansen hade inneburit en röst på en statsminister som ger carte blanche till politiskt motiverat våld (nu senast på Publicistklubbens eftervalsdebatt vägrade han igen att ta avstånd från sitt famösa yttrande i Malmö) och en röst på en antisemitisk korrumperad utrikespolitiker. (Korrumperad pga sitt intresse i Lundeen oil och aktieinnehav i rysk naturgas). Hans antisemitism är så känd att jag inte behöver ge exempel.

A-K Roth sa...

”Syria recognizes the existence of the State of Israel”.

Jaha, Syrien erkänner att Israel existerar. Detta kan betyda att man recognizes/känner igen/inser att Israel existerar nu. Detta är inte samma sak som att erkänna att Israel har rätt att fortsätta att existera i sin nuvarande form, ett judiskt hemland. Så om inget ärligare erkännande än detta kommer, då kan man anta att terrorn fortsätter. Det krävs ett ordentligt och djupt erkännande av Israel innan det kan bli fred.

Carl Bildt har f.ö. ingen trovärdighet vad judar och Israel angår. Han har aldrig velat bemöta eller ens diskutera antisemitism i Sverige.