9 sep. 2010

Wetterstrand ljög om kött och flyg

Per Gudmundson på Svenska Dagbladets ledarblogg har hittat ett MP-kongressbeslut på köttskatt. Dessutom har centerbloggaren Albin Ring Broman gått in på MPs hemsida och där hittat information om att Maria Wetterstrand faktiskt förespråkat förbjudet flyg i södra Sverige.

Wetterstrand svajade loss ganska rejält kring faktauppgifterna, det vore önskvärt att gå igenom fler av hennes påståenden.

Se Claes Arvidsson: Svar till Sol och vår samt Johan Ingerö: Wetterstrand mot repen

4 kommentarer:

Lars sa...

Om vi vill hjälpa Maria och andra mammor och fruar som befinner sig i samma situation, borde vi förorda byggandet av magnettåg som går i över 500 km/h och således kan konkurrera med flyget. Dessutom är det mycket miljövänligare och trevligare! Efter att vi byggt bron till Danmark, är det nu dags att bygga bron till Finland, där magnettågen kan gå - i stället för detta onödiga kortdistansflygande.

Europeiska Arbetarpartiet EAP har lagt fram dessa förslag på sin hemsida larouche.se och jag får nu faktiskt säga att EAP därmed etablerar sin ställning som det grönaste av alla partier.

William sa...

Nej hon gjorde ju som det kom fram inte det, varken i flygfrågan eller köttskattfrågan. I flygfrågan var det ett spånande från Wetterstrands sida, i köttskattfrågan finns det nyare beslut än det från 2007. Gudmundsson ljög dock, eller hade åtminstone fel.

Magnus A sa...

Lars, ett litet glesbefolkat land som vårt får inte den ekonomi och nytta av magnettåg som de som finns mellan mångmiljonstäder i t ex Japan och Centraleuropa. Det förstår den med hjälplig analysförmåga. Tåg är dyrt och känsligt. Men bl a hippa liberaler bryr sig sällan om petitesser som fakta i modefrågor. FRA t ex.

Det är dyrt med glada amatörer till politiker som är övertygade om att alla idéer som far genom deras huvuden -- ofta är nästan alla övertygade om det -- är riktiga.

Krav på magnettåg som "tidsenligt" är inte olikt de om vindkraft eller att byta ut bilpark mot elbilar som bra sätt att minska CO2. (Kanske inte du förstår varför de sakerna är kassa? Vindkraft: 97 procent av vår elproduktion är CO2-fri och att därför är maximala utsläpp som kan minskas från elproduktion från någon eller en bråkdels procent av den. Ingen annan verksamhet är samtidigt så subventionerad; kostar så mycket. Det och driftsnackdelar gör att kostnad per CO2-minskning är högsta och pengarna på annat minskar CO2 mer. Detta bara grundproblem utan lösning, andra finns. Elbilar har lika självklara olösliga problem.)

Lasse2 sa...

Ja med en röd-röd-grön regering får vi ställa in oss på både flygförbud där politikerna tycker att det inte "behövs", flygskatter, köttskatter, bröstpumpslag och många fler avskaffade friheter för dig och mig. Någon frivillig försöksperson att leva i deras mardrömsland?