14 sep. 2017

Rätten till självförsvar

I dagens samhälle är staten garanten för vår säkerhet. Vid ett brott ska vi ringa polisen, som skyndsamt ska komma och hjälpa oss.

I ett idealfall dröjer detta endast några få minuter, polisen tar våldsverkaren och allt är frid och fröjd. Men även i ett drömsamhälle med en perfekt fungerande poliskår kommer det vara väntetid på polisen. Om du vaknar mitt i natten och en brottsling hotar dig i ditt hem får du hoppas på det bästa.

Ett annat viktigt exempel är de terrordåd som drabbat Europa, och som med all sannolikhet kommer återkomma med ökad frekvens. En beväpnad terrorist kan döda många innan polisen kommer.

Vår poliskår är i förfall och har i många fall slutat att fungera. Statens skyddsförsäkring är som så många andra försäkringar en falsk trygghet.

Jag anser att varje människa har rätt att försvara sig mot brott. Från det kommer en självklar rätt att bära vapen.

Liberala Partiet bör ta efter vårt systerparti Liberalistene i sin syn på vapen.

2 kommentarer:

kristian3119 sa...

Ja, om vi accepterar att vi inte längre bor i Sörgården (efter Gudmundson), så borde man åtminstone få försvara sig själv. (Scott Adams har med lite tillspetsad statistik sagt att Republikaner använder vapen för sport, jakt och självförsvar. Demokrater använder vapen för att begå brott.)

Avantguard sa...

Jag tycker du ska skaffa dig ett lagligt pepparspray! Det är så nära ett vapen man kan komma i dagens Sverige.

mvh / Matilda