16 aug. 2017

Medlemskap i Liberala Partiet

Jag har löst medlemskap i ett parti. Förra gången var det för Folkpartiet Liberalerna, den här gången för Klassiskt Liberala Partiet.

Jag har stått utanför partipolitiken en tid och uppskattat det mycket. Jag skulle gärna stå helt utanför politiken. Tyvärr gör staten det omöjligt, då den finns överallt och utökar sin makt kontinuerligt. Samhället politiseras och regleras allt mer, och jag vill göra något för att bromsa utvecklingen.

Alla partier står för ett skattetryck långt över 50%, regleringar av arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, statlig skolpolitik, begränsad yttrandefrihet. Socialdemokratin har segrat, trots att den är så destruktiv för samhället.

De borgerliga partierna kommer undan som frihetliga eftersom det inte finns något alternativ. De för ingen frihetlig politik, och en röst på dem är en röst mot friheten. Det behövs ett trovärdigt parti för de som vill rösta för frihet.

Liberala Partiet står för den klassiska liberalismen, en liten stat utan välfärdsstat. Partiets politik är nära det jag personligen står för. Ett verkligt radikalt, frihetligt alternativ. Det är en bra början för frihetlig utveckling.

Jag har över tio års erfarenhet i partipolitiken och jag hoppas nu att min erfarenhet ska kunna hjälpa det unga liberala partiet att växa och bli en etablerad organisation.

Eftersom förstanamnet Henrik Alexandersson på riksdagslistan sitter i fängelse för skattebrott  behövs det en stand-in. Jag är beredd att axla den rollen, och kandiderar följaktligen till riksdagen om partiet vill ha mig på listan.

Under valrörelsen tror och hoppas jag kunna nå ut med den frihetliga liberalismen, särskilt som kontrasten blir så kraftfull mot de övriga partierna.

Henrik Alexandersson pratade i Radio Frihetligt om de olika vägar som finns för att påverka Sverige. Dels kan man verka utanför politiken. Man kan vara oppositionell frihetlig inom de etablerade politiska partierna. Sist men inte minst kan man gå med i Liberala Partiet.

Alla sätt behövs, och innebär att man "trycker på tuben" från olika håll. Till slut kanske det kommer ut något. Det är värt ett försök.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tror tyvärr ni är helt chanslösa, men om det är någon som varit partpolitiskt aktiv jag skulle vilja ha i riksdagen, så är det du. Lycka till.
/Chrille

staffan@gulsparven sa...

Hello där
Ett sådant parti behövs i högsta grad. Alla vi som vill få ner stat och kommun till en rimlig nivå...kanske 25% av bnp eller så. Dock viktigt att ta det i små steg annars riskerar vi att betraktas som oseriösa. Sedan måste vi med i NATO. Då åtgår minst 2% av BNP till militären bara där. Dock jag tror att ett nytänk behövs. Ett samhälle baserat på frivillighet och inte som nu konfiskering/våld..
staffan@gulsparven

JohannaV sa...

Varför kasta bort din röst? Varför nu inte satsa på MED?

Anonym sa...

Varför inte MED istället? De har stor chans att komma in i riksdagen, kommer säkert ta fler borgerliga röster, särskilt som moderaterna havererar.

Ditt val är en garanterat bortkastad röst.

Mikael Nussdorf sa...

Spännande! Önskar framgång och mycket nöje!

Erik sa...

@staffan: Tack, kul!
@JohannaV & Anonym: MED är inget alternativ för mig, då de har en bred allmänborgerlig plattform. Jag tror inte på en stor välfärdsstat.
@mikael nussdorf: Tack!