19 mars 2017

Lockelsen att hylla (S)

Svenska borgerliga ledarskribenter har en oerhörd tendens att hylla socialdemokraterna. Liberala DN brinner för uppgörelser över blockgränsen. Pehr T Ohlsson brukar förespråka (s). Det är man van vid.

Men när vettiga bloggare börjar låta som DN är det inte utan att man sätter i halsen. Idag skriver Hans Li Engnell på Fristad: Låt Löfven sitta kvar.

Egnell lägger upp regeringens förtjänster:
Det var Löfvens regering som drog i nödbromsen för asylinvandringen (visserligen alldeles för sent och nu kittlas regeringen att släppa på bromsen lite igen, med stöd av Centerpartiet). Det var Löfvens regering som förbjöd resor i syfte att begå terrorbrott. Det var denna regering som skärpte hanteringen av svenska pass, skärpte straffen för våldsbrott (om än för lite) och som vill begränsa föräldraförsäkringen för nyanlända (så att de inte kan tillgodoräkna sig tiden barnet inte ens varit i Sverige). Det är denna regering som har skärpt tonen mot tiggeriet. Och häpnadsväckande nog sitter en miljöpartistisk utbildningsminister och kräver ordning och reda i skolan.
Vad jag kan se ur detta är det följande saker man kan destillera:

Positiva saker enligt Egnell:

  • Nödbroms för asylinvandring
  • Kriminalisera terrorbrott
  • Skärpt hantering av svenska pass
  • Skärpning av straff för våldsbrott
  • Begränsa föräldraförsäkring för nyanlända
  • Skärpt ton mot tiggeriet 
  • Krav på ordning och reda
Vad av detta har blivit praktiska förslag som gör verklig skillnad? Sist jag kollade var det gott om tiggare på gatorna, svenska pass cirkulerar fritt och terroristerna dricker kaffe med SÄPO om de känner för det. 

Löfven är en klassisk maktsosse som förstår att använda vagheten som verktyg. Genom att säga saker och göra en mindre förändring har och där kan folk få fylla i själva, och så tror man att saker och ting har blivit bättre.

Jag förstår inte heller tesen i inlägget: Låt Löfven regera vidare. Vem ska låta Löfven regera vidare? Vem är blogginlägget riktat till? 

Det är en sak att en utveckling är sannolik, vilket inte behöver betyda att den är önskvärd. 

En utveckling som jag ser som icke-önskvärd att Hans Li Egnell långsamt förvandlas till Widar Andersson. Detta blogginlägg var ett riktigt bottennapp, och jag hoppas på snabb återgång till normal form.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag finner det också märkligt. Nödbromsen drog man i för att situationen blev ohållbar, inte för att Löfvén plötsligt sansat sig.

I samma situation hade Alliansen kanske också dragit i den men det får vi aldrig veta. I vilket fall tycker jag inte det är något som S skall hyllas för då det implicerar att alla andra regeringar skulle ha låtit det rulla på.

Anonym sa...

Jag reagerade också starkt på Egnells senaste alster. Islamapologeterna och folkmördarna Socialdemokraterna är för min del brända för all framtid. Samma sak gäller naturligtvis islamapologeterna och folkmördarna Alliansen samt övriga femtekolonnare i riksdag och departement.

Anonym sa...

Politik handlar _inte_ om att känslomässigt hålla på hemmalaget i vått och torrt.

Egnell gör den rationella analysen att det är Löfven som levererar. Inte Alliansen.

För mig som _inte_ är politiker utan jobbar i det privata näringslivet så är det förmågan att leverera som räknas.

Så skall ni gå i polemik mot Egnells inlägg (och mig) så åligger det er att göra troligt att Reinfeldts ande är utdriven för gott och att Lööf inte kommer omsätta retoriken i handling. GLHF.