14 dec. 2016

Tino Sanandajis positiva budskap

Tino Sanandajis omtalade bok om integration är nästan klar och går att förbeställa på hans hemsida:
Nu finns min bok äntligen att beställa. Boken har titeln Massutmaning och bär undertiteln Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende. Den kommer att tryckas kring nyår för att levereras under januari 2017. 
Boken kostar 250 kronor plus 25 kronor i frakt. Frakten är fri vid beställningar om två eller fler exemplar. I beställningar som görs före den 24e december ingår även nedan julkort som kan hängas upp i din egen julgran som juldekoration.
Julkortet föreställer en brinnande julgran, som referens till Reinfeldts kända raljerande kring just brinnande julgranar och samhällskollaps. Sanandaji intervjuas på Nyheter Idag, och det som överraskar mig är hans i grunden positiva framtidssyn:
Så då ser du positivt på framtiden?
– Verkligen. Svenska folket har framtiden i sina händer. Folket är klokare än sina ledare. Hade jag inte sett positivt på det hela och att det går att lösa då hade det inte varit någon poäng, då hade man likväl kunnat ge upp. 
Men vi har stora inbyggda obalanser, folk står utanför samhället. Hur kan du se positivt på framtiden?
– Efter att britterna förlorade i den amerikanska revolutionen sade Adam Smith ”There is a great deal of ruin in a nation”. Det är att välordnade samhällen har stor kapacitet att reparera sig själva efter kriser. Man får ha sinne för perspektiv. Problemen kommer öka. Men det handlar ändå om några procent av befolkningen det gäller. På sikt går det att lösa, så länge man inte förvärrar. 
– Om Sverige återgår till reglerad invandring och får andningsutrymme och framför allt om det skapas en probleminsikt där man slutar mörka och sopa problemen under mattan är det lösbart. Det främsta problemet är inte flyktingarna i sig, problemet var alltid Sveriges elit i form av politiker, särintressen, journalister och opinionsbildare. Det var dom som fattade dåliga beslut, spred desinformation och stängde ner rationell debatt. 
– När allt fler ser igenom detta finns skäl till optimism. Integrationen är ett problem som går att lösa, det olösbara var masspsykosen och det politiskt korrekta ljugandet. Det var riktigt farligt.
Jag har alltid varit i grunden optimistisk. Men nu känner jag mer och mer osäkerhet om framtiden. Jag håller med Sanandaji om att folket är klokare än sina ledare - det är inte så svårt att vara i Sverige. Men ledarna har folket i sitt grepp genom regleringar, skatter och begränsningar.

En person som verkligen har fått mig att se negativt på framtiden är Tino Sanandaji, genom sitt viktiga men skoningslösa arbete i att peka på bristerna i integration och migration.

Jag hoppas verkligen att Sanadaji får rätt och att dysterkvistarna på Radio Bubbla (som är övertygade om Sveriges förestående undergång) blir motbevisade.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag försöker trösta mig med att våra grannländer lär sig av oss vad de definitivt inte ska göra. Och när kollapsen är ett faktum så hoppas jag att prestigen läggs åt sidan och man tar sig en titt på våra grannländer och tar efter rakt av.

Kap Horn sa...

Hej

Jag är inte vän av hur invandrarpolitiken sköts i Sverige, långt ifrån.
Samtidigt så träffar jag två Syrianer som har fått PUT för att hjälpa till så att framtiden kanske ser ljusare ut för både de och landet.
Inte är det lätt att förhålla sig till situationen...men positivt tänkandet är nödvändigt utan att samtidigt stänger ögonen för alla problem som helt tydligen följer i kölvattnet när alldeles för många kommer in i landet under kort tid.

Att landets ordningsmakt går på knäna utan att få hjälp av den sittande regering är däremot helt oacceptabelt!

Landet skall byggas på lag...och ordning!

Anonym sa...

Hej.

En trösterik text - tack för den. Bröderna Sanandaji är en tillgång för Sverige, och goda föredömen om nyttan av dygd- och pliktetik, utan att för den skull fallera till fördömande dogmatism.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare