9 okt. 2016

Alliansen lägger ned sina röster

Det var meningen att Alliansen skulle få en nystart efter valförlusten. Slicka sina sår och komma med ny politik, skyddade från ansvar under Decemberöverenskommelsen. Men något gick fel.

Politikutvecklingen blev det inget med. Man vill ändra lite här, putsa lite där. Alliansen är på det stora hela nöjt med samhället som det ser ut idag.

Nu har även Anna Kinberg Batra gått ut och sagt att hon inte tänker förhandla med SD. Då är i stort sett hela alliansen överens.

Socialdemokraterna har en lång tradition av att regera ihop med vänsterpartiet. Vänstern hålls utanför regeringen men får påverka politiken. Samma förhållande skulle Alliansen kunna få med Sverigedemokraterna. Men det säger man nej till.

För mig innebär att vara politiker att man gör allt man kan för att förverkliga sin politik, utan att göra för stora avkall på principer.

Sverigedemokraternas politik är ganska normal. Det finns goda möjligheter att hitta gemensamma nämnare utan att Sverige blir ett tredje rike. Om man vill.

Men det vill inte Alliansen. De vill inte ens försöka.

Ingen ny politik. Ingen pragmatisk lösning för att styra Sverige.

Vad ska vi med Alliansen till egentligen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.

Vad i alliansens politik i praktiken skiljer den, och dess beståndsdelar, från regeringspartierna, inklusive V?

För den som vill ha ett politiskt alternativ till den alltmer totalitära och repressiva alliansen mellan social'demokrati' och islam saknas andra alternativ än Sd, tyvärr.

Sverige har i nuläget blott ett oppositionsparti, då de övriga stödjer den förda politiken genom att underlåta att agera - kanske av feghet, kanske taktik, kanske inkompetens. Oavsett vilket är det oförlåtligt för en klassiskt liberal demokrat.

Det hade varit oerhört intressant att få ta del av hur allianspartiernas strategiska analys - om det finns någon. Utåt sett påminner de allt mer om personer som inte ens skulle kunna ramla av en stock utan hjälp.

Någon svensk liberalism verkar i mitt tycke inte heller finnas som politisk kraft - fokus hos dessa verkar ligga på Assange-ärendet, IT-frågor, samt tillgång till pornografi, narkotika och sexarbete. Var är den svenska liberalism som kan erbjuda moteld mot dagens sönderfallande stat?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Hej Pophöger! Demokratin i Sverige har 7-klövern satt ur spel! Och vi skattebetalare tillfrågas inte alls!

Erik sa...

Rikard, det projekt som finns som är vitalt är http://bubb.la och rörelsen kring det. I övrigt finns inget. Men bubb.la är mycket starkt, kolla upp det.