20 mars 2016

Raseri mot Reinfeldt

DN har idag ett fokusreportage under rubriken "Vreden på Östermalm". Tesen som DN driver är att Östermalm går mot SD. Den linjen upplever jag som tendentiös.

Vad som däremot är sant är att högt uppsatta och respekterade människor på Östermalm verkar ha tappat rädslan för åsiktskorridoren. De ger uttryck för vrede mot den förda migrationspolitiken. Och det är oerhört intressant.

Bloggen Motpol skriver om reportaget:
Det finns många moderata kärnväljare, även inom överklassen, som inte ser med blida ögon på det experiment som Reinfeldt tog ända in i kaklet under sina åtta år. Ty det var ett experiment. Ingen stat med en så generös välfärdsmodell som den svenska har någonsin bedrivit en så öppen och generös asylpolitik samtidigt. […] 
samtidigt som Sverige tagit emot hundratusentals asylsökande från Mellanösterns och Nordafrikas sönderfallande statsbildningar, har allt från extremfeminism till identitetspolitik och kulturrelativism slagit rot i både medier och politik. 
Under Reinfeldts ledning blev även moderaterna ett vänsterparti. Den ideologi som blev förhärskande beskrivs av Torbjörn Elensky i Axess - tredjevärldismen.

Precis som bloggen Motpol skrev gjorde Reinfeldt ett experiment med Sverige. Han såg utvecklingen kring migration och de utmaningar den innebar. Men istället för att bedriva en försiktig linje i, svensk tradition, valde han att driva på utvecklingen. När effekterna började bli tydliga avgick han och lämnade ett Sverige på väg in i kaos.

Reinfeldt och det politiska etablissemanget bröt handslaget mellan väljare och politiker. De bröt samhällskontraktet, som jag bloggat om tidigare.

Nu har vi ett oerhört allvarligt läge i Sverige. Ledarsidorna.se har intervjuat professor Magnus Henrekson: Framtidens pensionärer får betala notan.

När effekterna av den förda migrationspolitiken blir tydliga för svenskarna kommer Sd:s stöd sannolikt fortsätta att öka. Vilket verkar rimligt, för rimligen måste den här typen av haveri få effekter.

Att ilskan mot Reinfeldt nu ges den här typen av plattform är en "game changer". Det är rimligen inte bara på Östermalm folk är förbannade på Reinfeldt och politikereliten. Det bör alla förnuftiga människor vara.

UPPDATERING: Aftonbladet skriver om ett nytt tal som Reinfeldt hållit, helt i linje med hans tidigare "öppna hjärtan"-tal. Han raljerar över de som säger att Sveriges flyktingmottagande har kollapsat. "Hur var det att fira jul i kollapsens land? Brann granen?"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.

Vi andra som varnat och varslat sedan nittiotalets början värmer oss runt skadeglädjens brasa nu när mångkulturen inte nöjer sig med att stanna i de socialmoderata bidragsghettona.

Att ha levt i över tjugo år i det som nu kallas 'no-go'-zoner är en kall tröst.

Fast det är klart, den som är tillräckligt bemedlad kommer ju att agera i enlighet med vad G.K Chesterton sade:

"The poor man really has a stake in the country. The rich man hasn't; he can go away to New Guinea in a yacht." The Man Who Was Thursday, Chesterton 1908.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Utlandssvensk sa...


Raphael Lemkin var en polsk-judisk jurist som myntade ordet ”genocide” och även var drivande i upprättandet av FN konventionen som reglerar dessa brott. Han hade följande att säga:

”By ”genocide” we mean the destruction of an ethnic group…. Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups, with the aim of annihilating the groups themselves.

The objectives of such a plan would be disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups, and the destruction of the personal security, liberty, health, dignity, and even the lives of the individuals belonging to such groups….”

(Axis Rule in Occupied Europe ix. 79)

Läs sista meningen en gång till och fundera på om det finns något i den långa listan som inte stämmer in på det som har drabbat svenskarna. Ansvaret för detta delas av många, men ligger absolut tyngst på alla som företrädde Alliansen från 2006-2014. Deras skuld måste prövas i domstol.

Lotta Trouble sa...

Jag tycker att Reinfeldt var fullständigt genialisk. Den nedmontering av välfärdsstaten som kommer att bli absolut nödvändig framöver hade varit omöjlig att genomföra utan den stora invandringen. Reinfeldt har genomfört det stora konservativa systemskiftet från välfärdsstat med individen som minsta enhet till ett återupprättande av familjen som garant för individens trygghet. Det enda som saknas nu är att få ner skattetrycket till högst 20%. (Men då får man ju ta bort föräldraförsäkringen, assistentersättningen, gratis högskoleutbildning, sjukförsäkring (finns försäkringar!), bostadsbidrag, sänkta ersättningar - eller inga alls! - för förtidspension, ROT, RUT, ränteavdrag, socialbidrag i max 5 år (som i USA) etc, etc.) Men med en skattesats om 20% vore ovanstående försämringar inte särskilt betungande för det stora flertalet.

Anonym sa...

Ja, den bättre bemedlade kan ge sig iväg i enlighet med G K Chestertons förslag, helt riktigt.

Men jag vet att vi är många, vi som älskar detta land, är nära pensionsåldern, har älskade barn och barnbarn i Sverige. Vi förbereder oss så gott vi kan: varandes akademiker är det klart att vi förbereder oss på att behöva hjälpa barnbarnen med hemundervisning inom olika ämnen à la USA (eller för den delen de allra flesta länder i Västvärlden). De enda länder i Väst som förbjuder hemundervisning är idag Tyskland i enlighet med en lag som instiftades 1938, och Sverige med en lag som instiftades i den Svenska Riksdagen A.D. 2011. Vet ni om detta? Är inte detta en total katastrof? Oavsett vad någon tycker konstaterar jag bara att förbud mot hemundervisning är så odemokratiskt och elva jävligt som ngt kan vara/bli.

Förutom Sveriges huvudlösa politik avseende migranter från muslimska länder i Mellanöstern och från Sub-Sahara ser jag skolplikten i dagens flum-skola som det absolut värsta man kan döma nyfikna, intresserade, läraktiga barn till.

Skäms så ända in i helvitta! Och du, svenska kvinna o man: återupptäck din ryggrad, ditt förstånd, ditt jävlar-anamma innan det blir för sent!

Nordtomta

Anonym sa...

Hej.

@LottaTrouble:
Jag säger inte att du har fel om att sänkt skattetryck och avskaffat socialförsäkringssystem är nödvändigt. Det kommer på ett eller annat sätt. Däremot kommer det inte att lösa ett dugg.

Skatteuppbördens effektivitet och skattemoralen är i det närmaste obefintlig hos många invandrargrupper; föga förvånande om man är van att se staten som en konkurrerande klan som konfiskerar ens egendom (nu målar jag med roller, men ändå). Oavsett om skatten (och andra taxor) är sjuttio, fyrtio, eller tjugo procent kommer jag alltid att tjäna mer på att inte betala, och på att fuska, förvirra och kamouflera mina affärer. Kan jag dessutom få dessa att växa ihop med offentliga institutioner och myndigheter sitter jag mycket säkrare. här finns dessutom avsevärd mjuk korruption att utnyttja i kommunerna.

Grekland är en bra jämförelse: om skatteuppbörden fungerat endast lite bättre hade den grekiska statens ekonomi snabbt förbättrats, men medborgarens kulturbetingade och av erfarenhet befästa attityd förhindrar detta. Det hela blir en olöslig höna - ägg situation. Det ledarskap och de metoder som låser in hönsen och säljer äggen existerar inte i något europeiskt land idag - allra minst Sverige.

@Nordtomta:
Lösningen för svenskar blir att snabbt emulera så mycket som möjligt av de mer aggressiva (och därmed mer framgångsrika) folkgrupperna som tar över landet (om inte i val så i demografi). Privatskolor, och pedagoger som gör hembesök som ett alternativ till en offentlig skola som alltmer är en hundspya. Skälet till förbudet, vad jag hört ryktesvägen (så caveat) är att man vill undvika att barn endast exponeras för idéer staten anser dåliga. Hur väl det rimmar med vad som i praktiken är koranskolor i Sverige är antagligen rasistisk att fråga om. Bland svenska lärare är det ett snabbt sätt att få kollegor att sluta hälsa, glömma att hålla upp dörrar, och annan social bestraffning av dissidenter. Blir du avslöjad med fel åsikter väntar informell svartlistning och yrkesförbud.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare
Ps Chesterton-citatet är ett utsnitt ur ett längre stycke. Hela verket är tämligen läsvärt. Ds