24 maj 2015

Utanförskapspolitiken är oacceptabel

Migrationspolitiken fortsätter att vara ett bärande tema i svensk politik. På Det goda samhället skriver  Patrik Engellau en text: "Styr Sverigedemokraterna numera?". Bland annat skriver Engellau om hur Sveriges radio börjat granska migrationen, och vurmandet för IS i Stockholm.

2009 skrev jag ett inlägg om migrationspolitik: Ta debatten med SD och förlora. Sedan dess har ingenting förändrats.

Reinfeldt trappade upp problematiken genom att hoppa i säng med Miljöpartiet. Socialdemokraterna har stuckit huvudet i sanden och låtsas som att frågan inte längre existerar. Inte ens en nationell samordnare har integrationen fått. Radikalt, men föga effektivt.

Idag är det klart för alla att vi redan idag har ett mycket stort integrationsproblem. Människor kan inte få jobb tack vare reglerad arbetsmarknad. De får inte bostad på grund av en reglerad bostadsmarknad.  Effekten blir ett skriande utanförskap och goda möjligheter för skojare att tjäna pengar.

För att inte tala om kriminalitet. SÄPO skickar ut nödsignal om jihadister - trycket på oss är enormt. Från detta tillstånd nära kollaps ska nu invandringen fortsätta öka.

Hos allianspartierna finns nu viss probleminsikt när man har börjat prata om TUT istället för PUT. Förslagen är bra, men otillräckliga. Sannolikt kommer invandringen vara fortsatt hög med TUT. Bostäder finns fortfarande inte att tillgå, och inga politiker föreslår det som kan hjälpa - marknadshyror.

Sverigedemokraterna erbjuder en metod som kan lindra en del av problemen. Alla andra partier vill ha en fortsatt hög invandring utan att kunna hantera det, vilket ger växande problem. Svårare än så är det inte att analysera varför Sd växer, eller varför dom kommer fortsätta växa.

Utöver det är Sd ett i grund och botten rasistiskt parti, på samma sätt som att vänsterpartiet i grund och botten är ett kommunistiskt parti. Svenska väljare erbjuds två alternativ: Rasister eller utanförskapspolitiker.

Migration är en viktig fråga för mig, jag vill att Sverige ska vara ett öppet land. Men migrationen måste fungera. Sverige måste vara ett tryggt land med säkra gränser. Utanförskapspolitik är oacceptabel.

13 kommentarer:

Kerstin sa...

Vad lägger du i att SD är ett rasistiskt parti? Bakgrund för frågan: Rasism var en ideologi där människor delades in i distinkta raser med essensiella egenskaper, och att raserna var rangordnade (vit bättre än svart). Idag är det häpnadsväckande nog vänstern ("liberals") som förfäktar den här synen, fast med motsatt förtecken: svart är bättre än vit, men orsaken ligger i sociala/kulturella faktorer (kolonialism). Lustigt kallar de sig ofta antirasister. De som antirasisterna agiterar mot, låt oss kalla dem moderna rasister, har lärt sig att rasbiologi inte accepteras längre. De byter därför ut "ras" med "kultur". Afrika är fattigt pga afrikansk kultur. Mellanöstern är i krig pga arabisk kultur osv. Islam ses ofta också som en kultur. Kultur är i praktiken essens enligt detta synssätt.
Och så finns en tredje position: De nordiska ländernas framgång förklaras bla med homogenitet. Danskar integreras lättare än somalier, något som i viss grad kan förklaras med språk och utbildningsnivå. Men det förklarar inte allt, lågutbildade polacker klarar sig också bättre. Är det pga att det vi har gemensamt, som kristendom, europeisk/västlig historia? Alltså att ju mer lik kultur, desto lättare integration? Är landets ekonomi, tillgång till arbete och bostäder faktorer som "slätar ut" kulturskillnader? Kulturoptimisten tänker sig att integration ordnar sig med hjälp av tid+deltagande i samhället (språk, jobb, skola). Det här uppfattar jag som en ganska vanlig, och någorlunda rumsren (åtminstone utanför sfären av rabiata vänsterextremister) position. Kulturpessimisten anser därimot att kultur sitter djupare och inte ändras så lätt av yttre faktorer. Stora, snabba ändringar i demografi kan därför hota samhällets stabilitet. Jag tror att väldigt många svenskar är kulturpessimister, men att det är en position som inga av de etablerade partierna står för. En del av dessa sitt stöd till SD även om de inte är helt eniga i deras politik, mens andra ger uttryck för sitt missnöje i hopp om att partierna de röstar på ska höra.
Utifrån detta: anser du att är SD moderna rasister eller kulturpessimister?

Anonym sa...

Förklara gärna för mig varför Du anser att dagens sd är ett rasistiskt parti!
Civilingenjör Bo Adolfsson

Anonym sa...

Eftersom ca en miljon numera stödjer SD så finns det 1 miljon rasister i landet?Eller vet gamla socialdemokrater och moderater inte vad rasism är,eller har de som stämplar SD som rasistparti fel?

arthur sa...

Så Du har inte låtid Dig övertygas av SDs "nolltolerans mot rasism" ?

JohannaV sa...


Tråkigt att du fortfarande har fördomar om SD.

Annars bra inlägg.

Billy Jacquet sa...

Är alla som röstar på vänsterpartiet kommunister?
Skriv alltid i anslutning till tal om vänsterpartiet, att det i grunden är ett kommunistiskt parti. Jag tror att de flesta som röstat på SD blir förgrymmade på alla experter som stämplar dom som rasister. Ordet devalveras och mister sin betydelse. Att se ner på dom som röstar på SD är också en form av rasism, som att jag är bättre än idioterna som inte förstår att det är ett rasistiskt parti.

Erik sa...

Kerstin: Utifrån ditt resonemang skulle jag säga kulturpessimister, men att det finns många rasister i Sd:s led.

Bo: Jag tycker inte att Sd:s politik är rasistisk, men det finns mängder med rasister i deras led.

Arthur: Nej. Det finns för mycket rasister bland Sd:s förtroendevalda.

JohannaV: Tack.

Billy: Det tror jag med. Anledningen att jag skrev så i mitt inlägg var för att göra en retorisk poäng. Men jag ser att det finns så pass utbredd rasism i Sd att det känns rimligt att säga att partiet är främlingsfientligt eller till och med rasistiskt.

Anonym sa...

SD har problem med att rekrytera politiker till kommuner... Det beror på McCarthyismen från etablissemanget...

Verkligheten är dock alltid avgörande i längden... David Camerons invandringspolitik liksom Barack Obamas ligger närmare SD:s än något annat svenskt riksdagsparti... Camerons politik är dock betydligt tuffare än SD:s...

Obamas är något tuffare... Sedan har USA inte problem med islamister utan deras illegala invandrare är hispanics från Syd och Centralamerika... Dom är inte analfabeter och dom ansluter sig inte till IS eller annan jihadism...

USA delar inte heller ut speciellt höga bidrag till invandrare överhuvudtaget, och illegala invandrare får ingenting..

Den 1/1 - 2004 hade SD 1126 medlemmar... Den 1 april 2015 hade man 15871 medlemmar...

1/1 - 2011 hade man 5846 medlemmar...

Utanförskap, tiggeri, islamism, kriminalitet, bostadsbrist, sociala problem mm kan alla härledas till invandringen... Liksom den kraftigt stigande arbetslösheten, trots massivt fiffel med statistiken från etablissemanget...SD består nästan uteslutande av medlemmar som kommit in de senaste åren...

arthur sa...


Vi lever i ett land med rasistiska glassar och rasistiska godispåsar och minns DNs "fingerade" rasistiska brandman från Boden. Det är nog allt färre som tar en sådan epitetisering på allvar.

Anonym sa...

Det är ett känt mönster från förra delen av 1900-talet:

Fas 1: Ekonomisk kris och existentiell osäkerhet.
Fas 2: Extremister får stöd med en annan strategi än den som bara gav få procent och värvar
röster.
Fas 3: Extremisterna blir fler och fler. Enfaldiga dumbommar köper det nya ideologiska konceptet och stödjer dem. "Everybody loves a winner".
Fas 4: Parlamentarisk oordning. Extremisterna erbjuder ordning.
Fas 5: Maktövertagande. Gärna med vind i seglen från andra europeiska länders extremister.
Fas 6: Utrensningar. Sedan: Historiens skräckkammare öppnar sig.

PH med sin bildning kan säkert se paradigmet. Men något kan man vara säker på: Att människor inte lär sig av historien, och gärna binder ris åt egen rygg.

Anonym sa...

Den uppenbara bristen på bildning som vänstern hyllat och känt sig så tillfreds med så länge verkar föra med hemska konsekvenser. Naiviteten, okunnigheten och dumheten återfinns bland sympatisörer på skilda nivåer och därför har en skrämmande verklighetsuppfattning spridit sig: förfallet har lett till stora framgångar för rasistisk extremism, en till solidaritet maskerad feghet inför uppenbara fall av antisemitism samt skamlöshet i projektionen av det egna landets förflutna 1933 - 1945. Här kan vi tala om ett system som anfrätts av maktens arrogans, självbelåtenhet, en chockerande brist på bildning och kunskap, en smal åsiktskorridor och annat som enpartistaten fört med sig.

Anonym sa...

Marknadshyror hjälper inte någon utan är ytterligare ett sätt till att öka segregationen. Marknadsanpassade priser fungerar bara i en konkurrenssituation och med tanke på de få byggbolagen som finns i Sverige, så finns det inget incitament för dem att bygga ett överskott. Bostadsbolagen säger ofta att det skulle byggas mer om det infördes marknadshyror men det är en sanning med modifikation. De skulle bara bygga precis så mycket att de kan maximera hyrorna och precis så lite att en konkurrenssituation om hyresgästerna uppstår.

Tro mig, jag vet!
Jag har varit på insidan.

Anonym sa...

Blev lite fel!

Det skall givetvis vara: "och precis så lite att en konkurrenssituation om hyresgästerna INTE uppstår."

Jag har varit på insidan