19 okt. 2014

Vänsterpartiet: Censur att avboka antisemiter

Vänsterpartiet genom Jessica Holmqvist menar att jag och Mathias Sundin står för censur: FP vill tysta kulturen
"Tyvärr ser vi för andra gången på kort tid, hur borgerliga företrädare vill hindra den fria kulturen i Linköping", skriver V i ett pressmeddelande, med hänvisning till att kommunalrådet Paul Lindvall (M) och Alliansen i somras stoppade hiphopgruppen Kartellen från att spela i Linköping. 
V anser att en av kulturens roller är att provocera, och att den då ska bemötas med debatt, inte censur. 
– Det är fegt och ovärdigt en demokrati att censurera den kultur man inte uppskattar. Jag är förvånad över att det är så kallade liberaler som nu går i främsta ledet för att åter tysta kulturen, säger partiets Jessica Holmqvist i en kommentar.
Jag håller helt med Jessica Holmqvist om att kulturen ska vara fri och att problematiska åsikter ska bemötas i debatt. Men jag ser inte hur detta kan kopplas till Dani M:s konsert.

Det är stor skillnad på att tillåta rasistiska åsikter och att arvodera rasister för att spela på kommunala arrangemang.

Samuel Nudel ställde på twitter en relevant fråga: Står Vänsterpartiet bakom Jessica Holmqvist i hennes åsikt att det är rätt att boka in rasister?
Vad blir då nästa steg, vit makt-band som arvoderas av kommunen för att skapa debatt?

2 kommentarer:

Linus Morell sa...

Det måste vara barnsligt enkelt att beskylla alla andra för allting! Hur vore det om V sopade framför sin egna dörr med diverse vänsteraktivister som sprider hat och hot och som dessutom själva vill censurera ta enbart Dan Parks bilder som han nu åtalats för. Skulle inte konst provocera enl vänstern'+

Anonym sa...

Chockerande.

http://blog.adl.org/international/irans-press-tv-claims-american-jews-are-incubating-another-hitler