14 okt. 2013

SVTs bottennapp i Gaza - utelämnar terrortunnel

Nyligen avslöjades en illegal tunnel från Gaza till Israel. 500 ton israelisk cement har använts, cement som införts tack vare lättad blockad mot Gaza. New York Times skriver: Tunnel Found From Gaza Into Israel, Israeli Military Says.

Debatten om Israels blockad av Gaza har varit intensiv i Sverige. Tunneln visar varför den fanns - cementen som släpps in i Gaza används inte för att bygga hus till Gazaborna. Cementen används till terror.

Men detta avslöjande har helt gått SVT förbi. I kvällens rapport 19.30 sänds ett inslag om hur Gazas fiskare inte tillåts resa långt ut till havs och fiska. Självklart nämns den israeliska blockaden (22 min in i sändningen).

Ingen förklaring nämns till varför blockaden finns, trots att Hamas' tunnel precis illustrerat vad som händer om blockaden lättas. Bara fokus på fiskarnas svåra situation, och Israels antydda skuld.

Detta är ett i raden av många bottennapp från SVT, där man som vanligt utelämnar de fula fiskarna i Hamas. Det är så man vill dränka sig.

Bilder av tunnlarna finns på Buzzfeed, länken kom via Elder of Ziyon.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gränsen mot arabbröderna i Egypten, har de nämnt det?

Anonym sa...

Jag misstänker att detta är SVT´s utlandskorres palestiniern Samir Abu Eid peronliga krig mot Israel.

Anonym sa...

"oberoende public-service" hahaha, när ska vi slippa betala för vänsterpropagandan ?

Chrille sa...

Såg på twitter att Samir svarat dig. Det var bra, men han påstod att de (Rapport?) flera gånger tagit upp bakgrunden till blockaden. Närdå och på vilket sätt vore intressant att veta.
Det verkar hopplöst att få svensk "oberoende" media att ens försöka se inte bara denna konflikt utan alla nyheter ur mer än ett förutbestämt perspektiv.

Anonym sa...

Problemet med att Svensk Statstelevision (SVT) bedriver anti-israelsik propaganda är att de inte känns vid sitt snedrapporterande vad gäller Israel. Om SVT hade varit öppet ärliga i frågan så hade det varit ok. Men då SVT tycks bedriva en kampanj där det gäller att se till att Israel är den onda parten i alla sammanhang så luckras SVT's eventuella trovärdighet upp på ett övertygande sätt.

Det är dags att lägga ned TV-licensen. Det står tydligt att SVT inte förmår att vara opartisk vad gäller Israel.