3 sep. 2013

Säkerhetspolitik underminerar regeringens förtroende

Jag har i grund och botten ett gott förtroende för vår regering. De flesta frågor hanteras på ett statsmannamässigt sätt. Men i vissa fundamentala frågor beter sig regeringen Reinfeldt arrogant och ansvarslöst.

Asylprocessens är inte rättssäker. En överväldigande majoritet av de asylsökande har inga identitetshandlingar, men tillåts ändå bli medborgare efter en summarisk undersökning.

För en brottsling är detta perfekt - bara att kasta passet och ljuga ihop den historia som ger medborgarskap för tillfället. Vi vet inte vilka som blir medborgare i Sverige. Det är en säkerhetsrisk, och underminerar asylrätten. Se tidigare inlägg i ämnet.

Den största osäkerheten är givetvis vårt försvar. Regeringens vettlösa agerande riskerar stabiliteten i Östersjöregionen, som Stefan Olsson från Frivärld skrev i UNT. Moderaterna slaktar metodiskt försvaret, med småpartiernas goda minne.

Ryssland genomförde i påskas en historisk provokation, ytterst allvarlig. Sverige svarar med att lägga ned marinen.

Förtroendet för regeringen Reinfeldt undermineras när man på ett så ansvarslöst sätt hanterar grundläggande säkerhetspolitiska frågor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt förtroende har eroderats bort. Det är inte bara asylprocessen och försvaret, men jag håller med om att de kan vara de två största "epic fails". Vill dock snarare säga invandringsindustrin än just bara asylprocessen. Jädrar i min låda vad man får läsa om hur det öses pengar på det området och tillhörande kringområden (rättsväsendets kostnader för tolk stiger det med, vissa skolområden osv).

Det ska sparas på lönekostnader i försvaret såg jag senast. 1000+ bort.

Anonym sa...

Regeringens invandringspolitik är både inhuman, oekonomisk och därför ansvarslös.
Istället för att bevilja asyl från krigsområden borde man lägga pengarna på att stödja flyktingarna i de områden UNHCR har satt sina läger. Lade man dessa miljarder regeringen spenderar på invandring av några tiotusental istället på stöd till de miljoner som befinner sig i flyktingläger skulle man kunna förbättra livet för många fler till samma kostnad.

Försvaret, vilket försvar? ÖB säger vi skulle klara oss i 7 dagar om vi blev angripna. Jag för min del skulle vilja räkna det till 7 sek.

Anonym sa...

Tror att det är ganska så kört för Sverige. Det ordnar sig alltid..tror svensken och litar på att staten tar hand om dem. Tänk om det inte ordnar sig?