7 sep. 2013

Neudings mod har förändrat Sverige

Via en youtube-rekommendation igår kom jag över ett klipp med Paulina Neuding från ett Axess-seminarium om invandring. Klippet kommer från en kanal kallad Galne Gunnar TV som är en invandrings- och islamkritisk kanal men med en hel del intressanta klipp.

Seminariet är från 2011 och heter Integrationspolitikens tillkortakommanden, och det är väldigt intressant att se två år tillbaka och vad som har hänt sedan dess. Klippet heter Paulina Neuding - Invandringspolitikens misslyckanden.

 

Neuding pratar om tre fundamentala insikter om invandring:

  • Vi har en invandring av en omfattning vi inte sett sedan tidigare. Unikt i vår historia.
  • Stor invandring från auktoritära samhällen - samhällen där mannen agerar som despot.
  • Vi kan inte förutsätta att människor väljer Sverige för de värderingar vi håller kära. Med en stor invandring kommer vi se en förskjutning i värderingar. Det kommer ske och det har redan skett.
Neuding tar sedan upp ett exempel - kvinnors situation i Rinkeby. Detta har Neo uppmärksammat, bland annat i artikeln "Gäst hos verkligheten" som finns online på Neos hemsida.

Fokuseringen på kvinnors situation i Rinkeby möttes inte av attacker, utan snarare tyst resignation. Neudings ord från 2011 är fortfarande relevanta:
"Jag önskar att man kunde få samma indignation över att kvinnor inte fikar längre i Rinkeby centrum som en ledare om aborter eller om att kd inte ska infinna sig på Pride."
Hur ser kvinnors situation ut på Rinkeby torg idag? Gissningvis ingen skillnad mot 2011, eller möjligtvis en försämring. Rinkeby är isolerat och bortglömt, till skillnad från det andra exemplet som Neuding tar upp - Malmö.

Så här säger Neuding:
"Nu ska jag nämna det där tråkiga med judar i Malmö igen, jag märker att det inte har något nyhetsvärde längre" 
Att sätta Neudings uttalande i kontexten av vad som hänt de senaste åren är överväldigande. Tack vare Neudings uppmärksammande av judarnas situation i Malmö har detta blivit enormt uppmärksammat. Så till den grad att det faktiskt påverkat USAs president att besöka en synagoga under sitt Sverigebesök, som Ivar Arpi och PM Nilsson uppmärksammade i veckan.

Judarnas situation i Malmö är uppmärksammad, och orsaken klar. Det handlar som Neuding tar upp om invandring från mellanöstern och norra Afrika och de värderingar som är dominerande där. De har följt med invandrarna och blivit dominerande i Malmö. Som Ivar Arpi skrivit så fortsätter också antisemitismen i Malmö att öka, trots uppmärksamheten.

Sverige står fullständigt handfallet inför det problem som Neuding så klarsynt belyste 2011 - invandring från auktoritära samhällen påverkar värderingarna i Sverige.

Den debatt som Neuding startade 2011 var omvälvande och kulminerade bland annat i en riktad kampanj från vänster och höger för att förstöra Neudings karriär. Den misslyckades, men tyvärr driver hon inte denna fråga lika hårt som 2011. Det är förståeligt men djupt beklagligt.

Paulina Neuding har gjort ett enormt arbete för att uppmärksamma judarnas situation i Malmö. Det har blivit en nationell angelägenhet tack vare hennes enträgenhet. För detta borde hon hedras.

Upppdatering: Se Tino Sanandajis inlägg Paulina Neudings revansch.

13 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det är inte nog med att de länder en stor del av invandrarna kommer från är auktoritära, de är dessutom präglade av islam. Islam betyder underkastelse och muslim "den som underkastar sig". Ammanbudskapet, undertecknat så sent som 2006 av de högsta ledarna inom islam, sunni såväl som shia, slår fast att den islamiska lagen, sharia, är en integrerad del av islam.

Sharia går helt emot de mest grundläggande fri- och rättigheter som krävs för demokrati i västerländsk mening som religionsfrihet, åsikts- och yttrandefrihet, individers lika ställning oavsett kön och religion o.s.v., o.s.v. Den som tvivlar på detta bör läsa "Reliance of the Traveller", en certifierad översättning till engelska av sharia. Se bl.a. avsnitten O8.1, O8.7 och O24.7-10.
Detta innebär att islam förutom att vara religion är en totalitär, antidemokratisk och antifrihetlig ideologi. Detta borde mer än annat oroa varje frisinnad nu då islam vinner alltmer insteg i vårt samhälle. Kom ihåg att varje eftergift för islam är en stegvis kapitulation för sharia.4

Anonym sa...

Du har väl läst vad Tino skriver om Neuding med flera och antisemitismen?
http://www.tino.us/

Whoa! Bara tänkt om vi hade politiker som han! (och många fler kunniga bloggare :-)

Jag kan inte beskriva det förakt jag känner över dagens PK politiker och journalister.

Anonym sa...

Och givetvis! Paula Neuding som politiker vore önskvärt det med! :)

Jag har för mig att hon starkt ogillar SD, det parti jag sannolikt kommer att rösta på 2014. Bekymrar mig inte ett dugg. Vi behöver fler bra säg-som-det-är-politiker och mindre av all-multikulti-är-bra-multikulti i Sverige och i dagsläget är detta tunt inom de etablerade partierna.

Anonym sa...

Paulina Neuding är en rakryggad och intelligent kvinna med liberalt humanistiska värderingar.
Maken till mongobetonat råskäll från fr.a. Vänstern som Paulina fick motta när hon påpekade att det främst är muslimer som står för antisemitismen i Malmö, får man leta efter.
Man är sedan inte förvånad över att Israelhataren Johan Norberg hakade på i pandemoniet mot Paulina.
Jag tycker att KD eller FP skall försöka värva Paulina till valbar plats på en riksdagslista.
Det finns alldeles för många riksdagspolitiker som mörkar eller inte vågar yttrycka hur mycket antisemitismen genomsyrar många muslimers liv.

Anonym sa...

Kikar på din blogg ibland. Har gjort det i ett par år. Undrar allt oftare när du ska komma ut som sverigedemokrat. Du skriver så gott som enbart om Israel-Palestina och om antisemitism. Vilket förstås är bra ämnen, men du har en så tydlig lutning anti-arab coh anti-muslim att det blir lite pinsamt. Det är nog därför det så gott som enbart är sverigedemokrater som gillar din blogg. Folk som kommenterar det här inlägget till exempel,

Kommentar 1: Rädd för islam.
Kommentar 2: Arg på "PK-eliten".
Kommentar 3: Ska rösta SD.
Kommentar 4: Skriver saker som "mongobetonat råskäll" i samma andetag som han hyllar humanistiska värderingar. Går sedan vidare med att tala om Johan Norberg som "Israelhatare" för att avsluta med konspirationsteorier om riksdagspolitiker som "mörkar" och (naturligtvis) lösa genertaliserande påståenden om muslimer.

Din blogg är idag en samlingsplats för brunhögern. Hur känns det? Varför tror du att det är så?

Erik sa...

Anonym 09:51

Tack för ditt inlägg. Jag har inga planer på att komma ut som Sverigedemokrat.

Tråkigt att du tycker att min blogg är anti-arab och anti-muslim. Om du ser något du tycker är felaktigt välkomnar jag din feedback så att jag kan rätta till det.

Jag välkomnar kommentarer på min blogg och har inga egentliga synpunkter på dem. Kommentatorerna själva är ansvariga för sina inlägg.

Varma hälsningar Erik

Anonym sa...

Man kan notera att samtliga försvarare av Israel och dess politik är demokrater medan hatarna av Israel består av en ohelig allians mellan nazister, kommunister, islamister och s.k. libertarianer.
Vad gäller muslimskt judehat redovisar Pew Research Center att 4% i Turkiet och 3% i Egypten , Jordanien och Pakistan är vänligt inställda mot judar.
Tror anonym 09:51 att den siffran är högre hos invandrade muslimer i Sverige?

Lasse O sa...

Vi som kommenterar här och ogillar totalitära läror och religioner samt sympatiserar med Israel tillhör alltså "brunhögern". Ett ytterst ologiskt påstående.
Jag skulle kunna kvittera den anonymes vulgariteter med något motsvarande men det leder inte framåt och var väl inte heller meningen med inlägget. Avsikten var väl snarare att försöka kasta lite skit på Erik och hans blogg.

Anonym sa...

Jag fick rysningar av obehag när jag läste Paulinas artikel nedan.
http://www.weeklystandard.com/Content/Public/Articles/000/000/016/265rxhcw.asp

Hur kommer det sig att ännu ingen ställts inför rätta för hatbrott i Malmö.
Är polisen för upptagen med dialog och Halalkorvgrillning med Malmös muslimer?

Lasse O sa...

Eriks svar 13 september 2013 17:37 till den anonyme om "brunhöger" var ganska coolt.
Inget aggressivt svar utan bara en ödmjuk önskan om förtydligande.
Sådant brukar svida mer hos de intoleranta än ett svar i vredesmod och affekt som lockar vissa extrema kommentatorer till ännu värre överdrifter.

Erik sa...

Lasse O: Man tackar!

Anonym sa...

Till diverse kommentatorer, jag konstaterade endast att kommentatorerna på Eriks blogg i allmänhet tillhör brunhögern. En slags SD-sörja som gnäller om PK-eliten och muslimer dagarna i ända.

Erik, att du är väldigt anti-arab anti-muslim är nog ganska uppenbart för alla som inte tillhör brunhögern. Exempel är dessa extremt vinklade "medieinstitut" du gillar att länka till, de som berättar "sanningen om mellanöstern" och liknande propaganda. Det är därför det endast är brunhögern som gillar din blogg.

Erik sa...

Anonym 13:15: Det är svårt att veta vad du syftar på specifikt eftersom du inte länkar.

Generellt: Jag har inget problem att länka till vinklad information, det som jag anser är viktigt är att informationen är trovärdig och sanningsenlig.

varma hälsningar Erik