20 mars 2013

Skuggsamhälle eller reglerad invandring?

Den svenska migrationspolitiken är human, och vi gör plats för så många vi kan inom vårt politiska system. För den som har arbete finns det plats. För de som inte har arbete finns det begränsade platser, som vi viger åt de som har störst behov.

En del argumenterar för att vi ska tillåta illegala invandrare att vara kvar i Sverige. Man anser att det inte är något stort brott att befinna sig i Sverige utan tillstånd.

Men att tillåta människor att existera passivt i Sverige slår undan benen för den reglerade invandringen. Varför ska någon alls följa ett avvisningsbeslut om det går bra att gömma sig och belönas med medborgarskap efter ett antal plågsamma år?

Då går vi från ett system där vi belönar de med störst hjälpbehov till ett samhälle där de starka och förslagna som klarar av att gömma sig under ett antal år till slut belönas med medborgarskap.

Detta system blir också helt omöjligt att kontrollera. Brottslingar kan få sig en fristad. Människosmuggling kan tillåtas frodas.

Per-Åke Fredriksson frågar sig om det finns en human form av tvångsavvisning. Svaret är gissningsvis nej. Men är verkligen alternativet bättre?

3 kommentarer:

Lasse O sa...

Man får hoppas att S får egen majoritet i nästa val och alltså slipper luta sig mot Mp.
Det är det enda sättet för Sverige att få en någorlunda realistisk och ansvarsfull migrationspolitik, försvarspolitik m m.

Anonym sa...

Till Lasse O.

Att hoppas på det du gör är, vågar jag säga, är dåraktigt. Skulle såssarna föra en ansvarsfull försvarspolitik?

Anonym sa...

Det finns få modiga politiker i vårt land. Att ta en stark ståndpunkt verkar ogörligt. Se bara på detta: http://erixon.com/blogg/2013/03/rasistanklagelser-utan-sans-och-vett/

Det är dags att ta bladet ifrån munnen och säga som det är; de som kommer hit på ogrundade bevekelsegrunder har att dra härifrån. Hårt? Nä eftersom vi lever i ett socialistiskt överbygge så tär varje oproduktiv illegal invandrare på alla andras arbete. Såvida de inte kan bidra med arbete så skall de bort. Detta gäller såklart inte flyktingar från länder där de skulle mördas om de åkte tillbaks. Jag vågar säga att det är ett fåtal av de illegala där detta gäller.

Om inte detta stoppas så får det förödande konsekvenser i Sverige. Att ett fåtal kan fuska och ge sig själv en fristad måste stoppas. Allt annat är att ge illegala en framtid vilket kommer att öka närvaron av personer som inte har västerländska värderingar. Kalla mig rasist om du så tycker, men om det tillmälet slösas bort på nonsens så är det vänsterns fel.