30 jan. 2013

Slöseriombudsmannen: Var kommer pengarna ifrån?

Igår släppte Slöseriombudsmannen sin sista film i Slöseriskolan. Denna film ställer retoriskt frågan: Var kommer pengarna ifrån?Läsare av denna blogg vet alltför väl att det är våra surt förvärvade slantar som klirrar ned i politikernas fickor. Frågan är om svenska folk vet det?

DN rapporterar om Eskil Erlandssons satsning "Matlandet Sverige":
En miljardsatsning på ett par tusen olika matprojekt sedan 2008 som skulle skapa svenska jobb får förödande kritik. Ingen vet säkert vilka effekter stöden haft. Och det är osäkert om satsningen någonsin går att utvärdera.
En miljard är inte småpengar - de skulle kunna ha gjort stor nytta som skattesänkning. Men istället blev det pannkaka av alltihop.

Det är oerhört positivt om Martin Borgs och Slöseriombudsmannen kan utbilda svenska folket om det massiva slöseri av skattepengar som förekommer.

4 kommentarer:

robertpersson sa...

Slöseriombudsmannen:

Bra att känna till hans bakgrund så att man kan bedömma hans motiv:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Martin_Borgs

Arthur sa...

Hela statsskatten, inklusive moms, för 600 heltidsarbetande medborgare under tio år. Jag hoppas att det var gott.

Anonym sa...

Hej Erik,

nedan är en annan url där man undrar samma sak

http://www.sloso.se

När Länspolismästaren i Stockholm, kommer inte ihåg vad hon heter, gav bort Al Gores klimatfilm (filmen där han inte har ett enda rätt) till alla poliser i Stockholm så var det ett ohyggligt slöseri med skattebetalarnas pengar. En polischef som tror på nonsens och väljer att ge bort skattebetalarnas pengar som bara leder till slöseri och mer nonsens har att betala detta själv.

Men tyvärr är detta Sverige. Här kan man tro vad som helst samtidigt som andra skall betala tydligen.

Om det funnes en uns av rättvisa i detta land så hade hon själv att betala det hon nu för över till oss andra att betala. Det är så vänstern fungerar, de vill alltid att någon annan skall betala.Ingenjören sa...

Hmmm, men jag hittar ingenstans svaret på varifrån Slöseriombudsmannen får pengarna för att bedriva sin verksamhet. Ditt inlägg innehöll ju ingenting om det.