27 dec. 2012

Islamiska förbundet inbjuder muslimska brödraskapet till Sverige

Islamiska förbundet anordnar just nu konferens om realitetsbaserad islamrätt. Just idag är det flera uppseendeväckande talare.

Talare under denna dag är Abdel Rahman al-Barr. (Han presenteras på hemsidan som Dr Abdallah Ali Abdallah al Khayl basfar). al-Barr är högt uppsatt inom muslimska brödraskapet och medlem av deras "guidance Bureau". Han är också aktiv inom salafistpartiet Freedom and Justice Party.

En annan talare från muslimska brödraskapet är Dr Mohamed Izzat. Izzat har enligt konferensens hemsida varit generalsekreterare för muslimska brödraskapet.

Detta är som synes inga duvunguar - det är tunga spelare inom muslimska brödraskapet. De inbjuds att tala om "realitetsbaserad islamrätt", och vi kan idag se vad detta innebär i praktiken i Egypten. Islamism och sharia är dessa herrars agenda.

Andra talare för denna dag är Dr Abdallah Ali Abdallah Al Khayl basfar från Saudiarabien. Han är enligt hemsidan "medlem i Kung Abdulaziz universitets Humanistiska fakulteteten". Han har uttalat sig på arabisk TV om att ge pengar till jihad i de palestinska områdena.

Islamiska förbundet har tidigare fått kritik om kopplingarna till muslimska brödraskapet. Men det är inget som verkar ha påverkat dem. Nu har de fått riktigt tunga spelare inom organisationen att komma till Sverige och prata om islamrätt.

Abdirizak Waberi sitter i riksdagen för moderaterna. Han är också engagerad i för Islamiska förbundet som rådsordförande.

Nuvarande ordförande för Islamiska förbundet, Omar Mustafa, är invald i styrelsen för Socialdemokraterna i Stockholms stad. Gudmundson har tidigare bloggat om honom.

Deras organisation bjuder just nu in muslimska brödraskapets representanter till Sverige. Är detta OK för moderaterna och socialdemokraterna?

Frågan är större än så. När tunga spelare inom muslimska brödraskapet besöker Sverige borde vi alla dra öronen åt oss. Vad är islamiska förbundets agenda? Kan de ses som en legitim aktör efter detta?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska demokratiska politiska partier verkar vara allför giriga i att värva nya medlemmar. Att de dessutom låter sig duperas av islamisters fagra tal om demokrati så pass att de till och med tillåter dem sitta på valbar plats till riksdagen är häpnadsväckande!

Det var någon som sjöng om att må illa. Det är så jag också känner det.

benke sa...

Bra info Erik. Varken såssar eller nymoderater tycks ha fått igång larmklockorna när det gäller dessa grupperingar. Varesig det gäller Islamska förbund eller brödraskap. Förhoppningsvis har underrättelsetjänsten (SÄPO, SÄK eller vad de månde heta) koll på dessa organisationer.

Jag har inget emot moderata muslimer, men då de inte ens offentligen kan ta avstånd från de extrema som göder en anti-väst kultur och som dessutom hyllar terrorism, så är de på samma nivå och lika föraktvärda.

Hur kan moderata muslimer ens ha tanken att de skulle få respekt i vårt samhälle då de inte ens vågar (eller vill) ta avstånd från terrorister i deras namn? Hur kan de ens tillåta att Islamfachister tar över deras religion utan att reagera?

Hör vi någon muslim, en enda, i Sverige som tar avstånd från terrorism? Någon?

Jag vill att om muslimer vill bli tagna på allvar i Sverige skall på allvar ta itu med knäppgökarna som mördar andra och som dessutom tror att de gör något bra med detta. Så länge de inte gör detta så kommer de att ses på med skepsis.


Anonym sa...

Till benke:

"Hör vi någon muslim, en enda, i Sverige som tar avstånd från terrorism? Någon?"

Nej, det har jag nog inte hört. Förutom då på TV, av en kanadensisk muslimsk reformist som intervuades i Skavlan. Hon heter Irshad Manji och är en av mina favoriter bland muslimer (sådana finns, trots att jag är "islamofob"):

Intervju i Skavlan: http://www.youtube.com/watch?v=CZyHu3Qq02k

Intervju med Charles Adler på Sun News: http://www.youtube.com/watch?v=YvRh_hVGLuE

Jag har läst båda hennes böcker och kan varmt rekommendera dem till alla som är intresserade. Hon står ungefär så långt från islamisterna som det går att befinna sig utan att lämna islam, och det är miltals längre bort än stora delar av det svenska politiska etablissemanget.

En annan bra muslim som jag kan tipsa om är Tarek Fatah, också kanadensisk reformistisk muslim. Här är en intervju i två delar som illustrerar var han står. Intervjuare är den konservativa amerikanska TV-värden Glenn Beck:

Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=T39MC9DB7G8
Del 2: http://www.youtube.com/watch?v=fWsPXQ4wgLY